QUOTE(mickute7 @ 2009 02 20, 18:35)
QUOTE(grange @ 2009 02 20, 14:42)
oo dėkui,nes sekm kaip tik pirksim ,tai vėl man bus blogai. tik nesugalvoju ką tokio iš jos padaryt, nes jau tas a la plovas, arba troškinys su ryžiais nusibodęs iki negyvumo, ir šiaip viskas atsibodę, nežinau ką gamint
va mano kalafioras su farsu ir suriu pagal Elenos recepra is SM, o kitaip "smegenys""smegenys" tik pas mane su šalmu (gal epr daug surio uzdejau) gavosi

Papildyta:
Dar seses gaminta zele
Papildyta:
Dar seses gaminta zele
QUOTE(Krissti_ @ 2009 02 20, 20:19)
va mano kalafioras su farsu ir suriu
QUOTE(Krissti_ @ 2009 02 20, 12:19)
va mano kalafioras su farsu ir suriu pagal Elenos recepra is SM,
nu ziauriai gerai atrodo..niekad nedariau, bet labai gundausi pabandyt
QUOTE(6663 @ 2009 02 20, 20:41)
tikrai verta pabandyti
QUOTE(Krissti_ @ 2009 02 20, 20:43)
nusikopinau receptuką, prie progos bandysiu pagamint ir aš
Sveikos, kulinares...seniai bedejau savo kazka gaminto...o jus nuolat seku ir stebiuosi jusu skanestais.Kazkas klause, ka galima is vistienos farso padaryti, tai as vat praeita savaitele dariau labai lengva vyniotini.Beja, receptukas paimtas is sonatinos, jei neklystu.
Vistienos farso ir surio vyniotinis
5 kiaušiniai
250g majonezo
350g tarkuoto fermentinio sūrio
Įdarui:
500g faršo (aš naudojau maltą vištienos filė)
1 svogūno galva
1 kiaušinis
druskyte, pipiriukai
Kiaušinius sumaišyti su majonezu bei tarkuotu fermentiniu sūriu. Supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti apie 20 min. 200 laipsnių orkaitėje.
Gautą pagrindą šiek tiek ataušinti.
Ant pagrindo paskleisti įdarą: faršą, sumaišytą su kiaušiniu, susmulkintu svogūnu, druska ir pipirais. Atsargiai susukti į vyniotinį ir kepti apie 40 min. 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus......


Vistienos farso ir surio vyniotinis
5 kiaušiniai
250g majonezo
350g tarkuoto fermentinio sūrio
Įdarui:
500g faršo (aš naudojau maltą vištienos filė)
1 svogūno galva
1 kiaušinis
druskyte, pipiriukai
Kiaušinius sumaišyti su majonezu bei tarkuotu fermentiniu sūriu. Supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti apie 20 min. 200 laipsnių orkaitėje.
Gautą pagrindą šiek tiek ataušinti.
Ant pagrindo paskleisti įdarą: faršą, sumaišytą su kiaušiniu, susmulkintu svogūnu, druska ir pipirais. Atsargiai susukti į vyniotinį ir kepti apie 40 min. 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus......


QUOTE(fainamama @ 2009 02 20, 16:30)
neabejoju- burnoj tirpsta
Vistienos file troskinukas su bulviu kose
Vistienos file, pievagrybiai, svoguniukas, morka, pipirai, druskyte ir grietinele, bei miltu valgomas saukstas.
Viska susmulkinu ir troskinu keptuveje.Pirmiausia dedu tarkuota morka su smulkintais svogunais, paskui vistienos file supjaustyta kubeliais, tada pievagrybius smulkintus.Viska pakepinu, pabarstau su druskyte, pipiriukais, apibarstau su miltais ir supilu indeli grietineles maistines...viska dar patroskinu kelias minutes ir patiekiu su bulviu kosyte.
Isverdu bulves, tada ant ju pabarstau miltu, ipilu pieno nemazai, nes megstame skystesne bulviu kose, sutrinu viska.Tada dar ant virsaus imetu sauja tarkuoto fermentinio surio...viska gerai ismaisau ir skanaus
Vistienos file, pievagrybiai, svoguniukas, morka, pipirai, druskyte ir grietinele, bei miltu valgomas saukstas.
Viska susmulkinu ir troskinu keptuveje.Pirmiausia dedu tarkuota morka su smulkintais svogunais, paskui vistienos file supjaustyta kubeliais, tada pievagrybius smulkintus.Viska pakepinu, pabarstau su druskyte, pipiriukais, apibarstau su miltais ir supilu indeli grietineles maistines...viska dar patroskinu kelias minutes ir patiekiu su bulviu kosyte.
Isverdu bulves, tada ant ju pabarstau miltu, ipilu pieno nemazai, nes megstame skystesne bulviu kose, sutrinu viska.Tada dar ant virsaus imetu sauja tarkuoto fermentinio surio...viska gerai ismaisau ir skanaus
QUOTE(fainamama @ 2009 02 21, 00:44)
Vistienos file troskinukas su bulviu kose
oj jau kaaaip skanu
Idaryta paprika
Paimu betkokias 4 paprikas, kokias turiu tuo metu namie. Isskuobiu seklas.
Įdarui:
1 v.s. aliejaus,
1 svogūnas,
150 g grybų arba mažas indelis konservuotų pjaustytų grybų,
2 v.š. grietinės,
Druskos, pipirų,
450 g bet kokio neriebaus faršo, as naudoju vistienos.
1-1,5 stiklines virtų ryžių
Galima dar ir tarkuota morkyte ideti, bet as si karta nedejau.
Pjaustyta svoguna pakepinu truputuka, tada sudedu pjaustytus pievagrybius, dar pakepinu siek tiek, idedu grietine ir prieskoniukus...viska pakepinu, kol nebera skyscio daug. Tada atvesinu ir sumaisau viska su virtais ryziais ir farsu. Prikisu paprikas ir sudedu i inda, skirta troskinimui orkaiteje. Salia sumetu pjaustytas bulvytes ir pripilu vandenuko, paskaninto bulijonu...ir taip troskinu orkaiteje, kol bulves suminksteja. Galima bulves virti ir atsirai, o orkaiteje kaitinti tik paprikas.
Skanaus

Papildyta:
niu neblogai tikrai
MB vel uzsiprase, kad iskepciau dar
Pamirsau pamineti, kad saltas jis labai skanus
Man dar skanesnis, nei karstas...
Niu va, prirasiau sivakar, reiks vel kaupti naujas foto
Tik daznai pamirstu fotkint
Kaip kad ir paprikas jau pagamintas uzmirsau nufotkint....
Paimu betkokias 4 paprikas, kokias turiu tuo metu namie. Isskuobiu seklas.
Įdarui:
1 v.s. aliejaus,
1 svogūnas,
150 g grybų arba mažas indelis konservuotų pjaustytų grybų,
2 v.š. grietinės,
Druskos, pipirų,
450 g bet kokio neriebaus faršo, as naudoju vistienos.
1-1,5 stiklines virtų ryžių
Galima dar ir tarkuota morkyte ideti, bet as si karta nedejau.
Pjaustyta svoguna pakepinu truputuka, tada sudedu pjaustytus pievagrybius, dar pakepinu siek tiek, idedu grietine ir prieskoniukus...viska pakepinu, kol nebera skyscio daug. Tada atvesinu ir sumaisau viska su virtais ryziais ir farsu. Prikisu paprikas ir sudedu i inda, skirta troskinimui orkaiteje. Salia sumetu pjaustytas bulvytes ir pripilu vandenuko, paskaninto bulijonu...ir taip troskinu orkaiteje, kol bulves suminksteja. Galima bulves virti ir atsirai, o orkaiteje kaitinti tik paprikas.

Papildyta:
QUOTE(6663 @ 2009 02 20, 21:41)
niu neblogai tikrai
Niu va, prirasiau sivakar, reiks vel kaupti naujas foto










