Įkraunama...
Įkraunama...

Blakutės ar patalynės erkutės?

QUOTE(Jammin1 @ 2008 11 04, 22:22)
Na " praplauti" ar "prabraukti" tikrai neuzteks, nes dulkiu erkutes gyvena viduje.Jas naikinti reikia didelio karscio arba ilgai palikti saltyje wink.gif

Bet tai tikrai padeda tongue.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Mane irgi užpuolė panaši bėda. Skandžioja naktimis žiauriai. Jau viska išskalbiau, išploviau, perkračiau, išvėdinau. Na žodžiu, pildžiau visus ir visų patarimus. Ale, išmesti nei čiužinio nei lovos negaliu, jie visiškai nauji doh.gif Na dar išlyginti lovą reiks bandyti g.gif kad tai blakutės, sako, irgi negali būti, nes dieną jos būna ant lubų, o naktį, kai tamsu krenta, taigi, būčiau pamačius ir radusi, nes jos matomos. O dabar viskas švaru, tvarkinga, o kanda kažkas ir viskas verysad.gif Nu velniava kažkokia blink.gif Merginos, gal kas dar esate susidūrę. Man reikia naujų kovos būdų gun_bandana.gif SOS
Atsakyti
Dekui visiem uz patarimus 4u.gif
beja pati va dar radau, gal kam pravers:
Kaip išprašyti dulkių erkutes iš mūsų namų?
•Naudokite tik vilnonę, šilkinę arba sintetinę patalynę.
•Patalynę iš kitokių audinių skalbkite kiekvieną savaitę.
•Skalbdami atsižvelkite, jog tik 60-ties laipsnių temperatūroje žūna dauguma erkučių.
•Miegamajame palikite tik lengvai valomus daiktus ir atsisakykite tų, kuriuose gali kauptis dulkės.
•Atsisakykite kilimų.
•Nepamirškite plauti žaislų, kuriuose tai pat mėgsta apsigyventi dulkių erkutės.
•Be to dulkių erkutės bijo šalčio- mažus daiktus (pvz.žaislus) galima palaikyti šaldymo kameroje.

Dar skaičiau, kad veiksminga yra įsigyti namų valymo sistemą, kažkokį naujausią dulkiu siurblį su ciuziniu valymo funkcija, kuris naukina tas erkutes ir visus mikrobus. Sako, kad aparatas tikrai geras, o skirtuma pajus visa seima labai greit. kaina (~5000lt). unsure.gif
reikes pasidomėti šiuo dulkių siurbliu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2008 11 04, 22:00)
Yra toks skystis ,,Milbiol" vaistinėse.

deja, siandien apejau keleta vaistinių ir visose atsakymas buvo toks pat- "milbiol" isvis nebegalima verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Etaila @ 2008 11 05, 18:17)
deja, siandien apejau keleta vaistinių ir visose atsakymas buvo toks pat- "milbiol" isvis nebegalima  verysad.gif

Prieš gerą pusmetį pirkau ir aišku išpurškiau miegamąjį. Labai įdomu kodėl negalima ? doh.gif
Atsakyti
biski klaida iveliau, vietoj "nebegalima" turi būti "nebegamina" blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Etaila @ 2008 11 06, 16:18)
biski klaida iveliau,  vietoj "nebegalima" turi būti "nebegamina"  blush2.gif

O aš jau sunerimau g.gif , bet galvoju, tikriausiai bus kokia klaida, nes Milbiol ekologiškos kilmės.
O dėl vilnonės patalynės yra daug nuomonių, man vienas gydytojas sakė, kad gali erkutė veistis vilnoje, ir suprask dabar žmogau doh.gif
Atsakyti
Erkutems alergiskas ir MB tai vargsam doh.gif
Prie jau isvardintu patarimu prideciau - pirkti naujas pagalves nereciau kaip kas 6 men ir daznai vedinkite miegamaji. Ypac gerai veikia dabar kai salta mirksiukas.gif
Atsakyti
mb alergiškas tai kai šalena patalynę nešu lauk ,kad iššąltų .Vasarinę antklodę skalbiu dažnai,o žieminę šaldau.Jokių kilimų ir bereikalingų dulkes kaupiančių pledų ir pan..Pagalves dažnai keičiame,visa patalynė sintetinė.Tai patapo gyvenimo būdu 4u.gif Štai ir šįryt oras vėsesnis ir antklodė jau vėdinama doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mes su dukrom irgi buvom erkutei alergiskos,iseitis labai paprasta-ismeciau senas pagalves (tiksliau,atidaviau-jokie plunksnu plovimai nepadejo),visa patalyne-sinteponine,karts nuo karto skalbiama,ir jokiu problemu,ir,beje,nesant kontakto su alergenu poros metu begyje praejo ir alergija erkutei (buvo daryti meginiai).
Atsakyti
man siandien nustate jog esu alergiska erkutem ir katem,tiek prigasdino...o as 7sav nescia, vaistu negali israsyt, sako vaikui gali atsiliept, patarkit ka nors?patalyne pirkta pries men koki, dormeo,rekomendavo kazkokius patiesalus ir antklode spec,butinai pirksim, bet ka dar sugalvojus?
Atsakyti
QUOTE(jurgituku @ 2008 11 05, 01:42)
Mane irgi užpuolė panaši bėda. Skandžioja naktimis žiauriai. Jau viska išskalbiau, išploviau, perkračiau, išvėdinau. Na žodžiu, pildžiau visus ir visų patarimus. Ale, išmesti nei čiužinio nei lovos negaliu, jie visiškai nauji  doh.gif Na dar išlyginti lovą reiks bandyti  g.gif  kad tai blakutės, sako, irgi negali būti, nes dieną jos būna ant lubų, o naktį, kai tamsu krenta, taigi, būčiau pamačius ir radusi, nes jos matomos. O dabar viskas švaru, tvarkinga, o kanda kažkas ir viskas verysad.gif Nu velniava kažkokia  blink.gif Merginos, gal kas dar esate susidūrę. Man reikia naujų kovos būdų gun_bandana.gif  SOS

Sveika:)
Dar gali būti vorai.
Atsakyti