QUOTE(mafijozė @ 2011 05 02, 10:09)
Išpažinties nueiti nesunku, bet kodėl gyvenimas kartu su būsimu vyru yra nuodėmė, jei aš to nelaikau nuodėme. Ir jei aš to nelaikau nuodėme vis tiek atsiprašyt prieš Dievą ir prašyt išrišimo? Turėtų atrodyti gana absurdiška, ypač jei gyvendami kartu ir augindami vaiką, laikoma kad vis tiek darom nuodėmę
..kuo toliau, tuo labiau nesinori tos bažnyčios...

Dažnai žmonės orientuojasi į laikinus ryšius (nepavyks išsiskirsiu), o Bažnyčia moko siekti ryšių visam gyvenimui.
kodėl gyvenimas kartu su būsimu vyru yra nuodėmė, jei aš to nelaikau nuodėme. Ir jei aš to nelaikau nuodėme vis tiek atsiprašyt prieš Dievą ir prašyt išrišimo? Turėtų atrodyti gana absurdiška, ypač jei gyvendami kartu ir augindami vaiką, laikoma kad vis tiek darom nuodėmę
..

Jeigu nėra nuodėmė gyventi kartu vyrui ir moteriai nesusituokus, tai kam tada išvis reikalinga bažnytinė santuoka? Dėl turto galima ir susirašyti CMBĮ.
QUOTE(Labija @ 2011 05 02, 16:17)
tai kam tada išvis reikalinga bažnytinė santuoka? Dėl turto galima ir susirašyti CMBĮ.
taigi bažnyčioj tuokiantis nuotraukos gražesnės

QUOTE(zuzla @ 2011 05 02, 16:16)
Kodėl gražesnės? Kunigas gali būti ir visai fiziškai neišvaizdus. Į kadrą gali patekti ir kokia sakykla (o ką ji reiškia nuodėmių neturinčiam), Nukryžiuotasis (per santuoką mąstyt apie mirtį

QUOTE(Labija @ 2011 05 02, 18:58)
Kodėl gražesnės?
nežinau, kodėl

QUOTE(zuzla @ 2011 05 02, 18:50)
nežinau, kodėl
sakau, kaip dauguma sako.. savo laiku teko skaityti vestuvių temas ir susidariau tokį įspūdį
tuo labiau, kad kai kurioms merginoms užteko drąsos prisipažinti ir pasakyti - taip, aš einu dėl gražių nuotraukų
nemanau, kad tos poros gilinasi, kas ką reiškia, jiems tiesiog gražu

Tikrai verta pamąstyti, kodėl silpnesnio tikėjimo ar net laikantys save visiškai netikinčiaisiais jaunieji vis dėlto nori tuoktis bažnyčioje.

Negi žmonių neatgraso irgi nuodėmių turintis kunigas? Jau nekalbant apie tuos išorinius dalykus, kurie šiaip jau eiliniam žmogui (o juo labiau pasipiktinusiam) turėtų nieko nereikšti (bent taip sakoma).
Gal vis dėlto traukia jaunus žmones tas šventumas, kuris jaučiamas net ir per kunigo negrožį ir visokius nebūtinus materialius, išorinius dalykus.

Jei taip, tai tada gerai. Ateis laikas ir toms nuodėmėms ir jų didumui suvokti.

Papildyta:
Tai jei nesinori net pačios bažnyčios, kam svarstyt apie išpažintį prieš jungtuves.

QUOTE(Labija @ 2011 05 02, 19:58)
Tai jei nesinori net pačios bažnyčios, kam svarstyt apie išpažintį prieš jungtuves.

norisi prieš Dievą susituokti, o ne prieš kunigą
QUOTE(mafijozė @ 2011 05 02, 20:02)
norisi prieš Dievą susituokti, o ne prieš kunigą
Dievas yra visur, kam tada į bažyčią eiti? Kunigo rolės kaip ir nėra jokios... Viso labo santuokos palaiminimas. O jei tas kunigas visoks toks blogas, kam tuomet jo palaiminimas? Tuoktis tik prieš Dievą galima bet kur.
QUOTE(Labija @ 2011 05 02, 20:55)
ateis..? kiek yra šeimų, kurios prisimena, kad yra katalikiškos tik per šventes.. ir tai, prisimena tik tai, ką malonu daryti - dovanas per kalėdas gauti, kiaušinius per vėlykas ridenti.. apie jokį pasninką, bažnyčios reguliarų lankymą, išpažintį ir t.t. ne tai kad kalbos, minties nėra... laaaaabai retam ateina tas laikas..
man yra didžiausia nesąmonė nepraktikuojantiems katalikams tuoktis bažnyčioje.. bet žmonės ėjo, eina ir eis

QUOTE(ptashka @ 2011 05 02, 20:11)
Dievas yra visur, kam tada į bažyčią eiti? Kunigo rolės kaip ir nėra jokios... Viso labo santuokos palaiminimas. O jei tas kunigas visoks toks blogas, kam tuomet jo palaiminimas? Tuoktis tik prieš Dievą galima bet kur.
jum geriau žinot, kur dievas yra, tai gal ir nesiginčysiu

QUOTE(mafijozė @ 2011 05 02, 20:18)
jum geriau žinot, kur dievas yra, tai gal ir nesiginčysiu
man, kaip "nuodėmingą gyvenimą" gyvenančiai, nevalia suprast

Ar aš kur nors rašiau, kad aš nenuodemiga? Kai argumentų nebelieka, belieka tik apverst aukštyn kojom žodžius.