keistas poziuris, tai kam tuoktis barzycioje
QUOTE(muchio @ 2005 08 05, 07:55)
Kadangi abu su žmona nesam karštai praktikuojantys katalikai, tai prisipažinom, kad nevaikščiojom kiekvieną sekmadienį į bažnyčią. Nepatikėsit, bet kunigas taip užsivedė dėl to, kad net nebeklausė toliau, o ėmė baisiausiai pamokslauti, kokia tai baisi nuodėmė, sumaišė su žemėmis ir vos neišvarė iš bažnyčios kaip kokius netikėlius.
Taip, kad išvados sekančios: jei nevaikščiojot kiekvieną sekmadienį į bažnyčią, per išpažintį gausit gerai pylos, todėl geriau eiti išpažinties ne vestuvių dieną ir net ne pas tą patį kunigą.
Taip, kad išvados sekančios: jei nevaikščiojot kiekvieną sekmadienį į bažnyčią, per išpažintį gausit gerai pylos, todėl geriau eiti išpažinties ne vestuvių dieną ir net ne pas tą patį kunigą.
Chi chi, man taip buvo prieš nežinau kiek metų (gerai kad ne prieš santuoką), bet Kauno Šilainių bažnyčioje, ten toks pražilęs kunigėlis yra, tai net putos lakstė, kaip jis ten draikėsi

Žinoma, kiek kunigų, kiek žmonių, tiek ir nuomonių. Pavyzdžiui, šiais metais nuėjom į Petrašiūnų bažnyčią gal porą dienų prieš vestuves, ir kunigėlis buvo toks senučiukas senučiukas, tai net padoriai negirdėjau ką jis ten man sakė, tik išgirdau, kad liepė tris poterius sukalbėti, o ką jis ten dar murmėjo, nu tikrai negirdėjau

QUOTE(Pacific @ 2005 08 05, 15:54)
o tu nebijai jei kunigas paklaus taves ar buvai ispazinties, zinau kad kitu klausia
QUOTE(Cili @ 2005 08 05, 08:44)
Nenusisnekek, okey? Sakai taisykles? Tai jei esu tikinti i dieva, bet neinu ispazinties, tai reikia man is viso i baznycia nesirodyt? Kam man eiti ispazinties, jei as net nezinau kokia nuodeme padariau
Tik siaip sau, eiti save prievartaujant, kad tokios taisykles ir kad cia visiems pasigiorciau, kad ejau ispazinties? Ir neskirstyk cia zmoniu i kategorijas, visi kaip nori, taip gyvena, tu cia greiciau eini del mados tos ispazinties

Na tu čia ir pavarei. Ar aš tave užsipuoliau?
Neskirstau žmonių į kategorijas, kaip kas nori, taip tas tegu gyvena.
Bet čia mes diskutuojame apie išpažintį prieš vestuves, ir išsakome savo nuomonę. Aš išsakiau savąją - jei jau nutarėm prisiekti bažnyčioje, tai reiktų ir išpažintį atlikti.
O kam ją atlikti, kokiam kunigui ir ką sakyti - kiekvieno asmeninis ir labai intymus reikalas, į tai tikrai niekas nesikiša. Asmeniškai aš norėčiau eiti išpažinties savo parapijoje, nes ten yra jaunas klebonas, kuris tikrai nerėks, kad neinu kiekvieną sekmadienį į mišias.
Visai išvertei mano žodžius. Nieko nenurodinėju, jei tu nutarsi atlikti išpažintį ne kunigui klausykloje, bet tiesiogiai Dievui, ir dėl to nesijausi nepatogiai prisiekdama bažnyčioje, tai ok. Tiesiog pasakiau, kad aš taip negalėčiau - nesijausčiau teisingai ir jausčiausi pati save (o ne ką nors kitą, nes niekas to ir nežinotų, išskyrus mane) apgavus. Jei tau atrodo kitaip, tu ir darysi taip, kaip tau atrodo. Kiek žmonių, tiek nuomonių, ir nė vienas mūsų nesame toks teisus, kad kitą teistume

QUOTE(Ruciuke @ 2005 08 05, 14:20)
As ispazinties irgi tikrai eisiu, nes kitaip nelabai isivaizduojukaip galima duoti priesaika. Ta prasme, mano nuomone, duosdanma priesaika tada netenka prasmes, ir visa ceremonija kazkokia betiksle. Jeigu jau eini i baznycia, tai eini ir sutinki su visomis jos salygomis, o jeigu nesutinki, tai tada eini i rotuse ir viskas. Na, cia mano nuomone, kitiems jos nepersu, bet pati labai stipriai jos laikausi 

Mano mintys irgi tokios pačios

QUOTE(Cili @ 2005 08 05, 14:26)
as tikinti esu, bet nesuprantu del ko cia eiti tos ispazinties?
O siaip tai nenoriu vardinti kurios, bet toks jausmas, kad busimu davatku cia yra
, kurios mano turincios teise nurodineti kam galima eiti i baznycia tuoktis, o kam - ne. Fui 

Na jau visai, Cili, net ir davatka jau mane išvadinai. Kam tie asmeniškumai? Labai jau asmeniškai priėmei mano argumentus. Tikrai nesiruošiu nei pamokslauti, nei mokyti.
Aš išpažinties paskutinį kartą buvau prieš kokius 10 metų, bažnyčioje paskutinį kartą mišių klausiausi irgi labai seniai, nors į bažnyčią nueinu tiesiog pabūti, apsivalyti mintis ir pan, taigi visos davatkos mane tikrai akmenimis užmėtytų

Tiesiog noriu bažnyčioje prisiekti savo vyrui jausdamasi apsivaliusi, peržvelgusi savo gyvenimą ir pan.
Nors ir nesijaučiu susipykusi, siūlau susitaikyti. Tikrai nenorėjau užsipulti tavęs, sorry, jei tau taip pasirodė. Tiesiog mūsų nuomonės dėl išpažinties prieš vestuves išsiskiria, va ir viskas. Jokios tragedijos čia nematau

QUOTE(Renna @ 2005 08 05, 15:39)
Įtariu merginos, kad jūs bijot eit išpažinties
Sutinku - tai nemalonus dalykas, bet.... reikia būti sąžiningam pačiam su savim...
Aš irgi visai nenoriu išpažinties
Ne todėl, kad aš galiu namuose pasimest, sau nuodemes išpažint ir t.t. bet todėl, kad yra labai sunku pripažint savo nuodėmes kitam žmogui ......
bet įsivaizduoju, koks geras jausmelis bus kai išeisiu iš kunigėlio

Sutinku - tai nemalonus dalykas, bet.... reikia būti sąžiningam pačiam su savim...
Aš irgi visai nenoriu išpažinties

bet įsivaizduoju, koks geras jausmelis bus kai išeisiu iš kunigėlio

Va aš irgi taip mąstau

Beje, labai didelį įspūdį paliko paskaitėlė apie išpažintį pas Antaną ir Alvydą. Jie papasakojo, kad seniau (Viduramžiais ir anksčiau) katalikų bažnyčioje išpažintys būdavo viešos, tik vėliau buvo nutarta, kad bus klausyklos ir kiekvienas asmeniškai kunigui išpažintis atliks. Protestantų bažnyčiose klausyklų nėra, ten kiekvienas asmeniškai savo sąžinę apsivalo. Bet po tos paskaitėlės net ir maniškis pareiškė, kad būtinai nueis išpažinties, nors ir nemalonu, nors ir nesinori.
QUOTE(LEDINE20 @ 2005 08 05, 16:00)
o tu nebijai jei kunigas paklaus taves ar buvai ispazinties, zinau kad kitu klausia
niekas tokiu dalyku neklausineja
QUOTE(Renna @ 2005 08 05, 14:39)
Įtariu merginos, kad jūs bijot eit išpažinties

Patikek jokios baimes nera, ir pati esu ejusi tos ispazinties, viena karta - tik kai pati jutau, kad to noriu, visi kiti kartai - per tevu, giminiu prievarta. Taigi, kam save dar or prievartauti?

QUOTE(lotute @ 2005 08 06, 23:15)
niekas tokiu dalyku neklausineja
Oj kaip klysti

na čia jau kiekvieno reikalas ar eiti išpažinties prieš vestuves ar ne. juk kiti ir visą gyvenimą neina išpažinties ir niekas nepasakys kad jie gyvena nedorai, kartais net teisingiau nei tos davatkos bobulkos, kurios eina kasdien į bažnyčią...
o šiaip išpažinties reikia eiti pas tą kunigą, kuriuo pasitiki ir kuris nėra senų pažiūrų, nes kai aš prieš sutvirtinimą nuėjau ir pasakiau, kad mylėjomės, tai pradėjo ant visos bažnyčios rėkt, sakau kad vestuvės greit bus (tada dar nebuvom atidėję), tada pradėjo šaukt kiek tau metų vaikelį ir panašiai, ir tada pradėjo aiškint kad santuoka tai ne tik seksas...
iš tikrųjų net apsiverkiau...
senis seno sukirpimo... baisu...
per mišias už tėtį tai jis irgi buvo klausykloj ir net duris trenkė, kad pas jį niekas nėjo...
o kitas lazdynuose fainas yra...
dėl to ir reikia žinoti koks kunigas yra...jei jau ruošiatės eit... nors kita vertus kunigai teist negali...
juk net tas kuris turėjo teisę teist (Kristus), to nedarė... kai kurie kunigai kažkaip iškreiptai savo misiją supranta...
o mums kunigas kuris sutuokt turėjo tai sakė kad prieš kelias dienas reikėtų nueiti išpažinties, bet tik tuo atveju jei busime nuoširdūs...
juokingai atrodo kai eina pora išpažinties ir vienas pasako kad gyvena kartu, o kitas ne... (kai eina pas tą patį kunigą)..
o šiaip išpažinties reikia eiti pas tą kunigą, kuriuo pasitiki ir kuris nėra senų pažiūrų, nes kai aš prieš sutvirtinimą nuėjau ir pasakiau, kad mylėjomės, tai pradėjo ant visos bažnyčios rėkt, sakau kad vestuvės greit bus (tada dar nebuvom atidėję), tada pradėjo šaukt kiek tau metų vaikelį ir panašiai, ir tada pradėjo aiškint kad santuoka tai ne tik seksas...
iš tikrųjų net apsiverkiau...
senis seno sukirpimo... baisu...
per mišias už tėtį tai jis irgi buvo klausykloj ir net duris trenkė, kad pas jį niekas nėjo...
o kitas lazdynuose fainas yra...
dėl to ir reikia žinoti koks kunigas yra...jei jau ruošiatės eit... nors kita vertus kunigai teist negali...
juk net tas kuris turėjo teisę teist (Kristus), to nedarė... kai kurie kunigai kažkaip iškreiptai savo misiją supranta...
o mums kunigas kuris sutuokt turėjo tai sakė kad prieš kelias dienas reikėtų nueiti išpažinties, bet tik tuo atveju jei busime nuoširdūs...
juokingai atrodo kai eina pora išpažinties ir vienas pasako kad gyvena kartu, o kitas ne... (kai eina pas tą patį kunigą)..
nu bet man gyvenimas kartu - tai jokia nuodeme
Tai man nei galva butu neateje tai sakyti

QUOTE(Sally @ 2005 08 05, 17:54)
Mes kai nnesem paskutinius poperius kunigas apie ispazinti nieko nepasake
bet mes ispazinties vistiek nuejome savaite pries vestuves,manau jeigu jau nusprendet tuoktis baznycioje ispazintis butina 

pritariu! Bent jau yra proga nueiti ispazinties, o pries vestuves manau, kad butina!