Įkraunama...
Įkraunama...

Išpažintis prieš vestuves

QUOTE(Vitalijaa @ 2005 08 08, 15:44)
pritariu! Bent jau yra proga nueiti ispazinties, o pries vestuves manau, kad butina!

Visgi manau, kad išpažinties reikia eiti tik dėl savęs, o ne dėl kitų. Tai turi būti vidinis poreikis (pvz., man šiuo atveju - apmąstyti savo gyvenimą ir pasiruošti naujam bei priesaikai bažnyčioje).
Jei maniškis pareikštų, kad neis išpažinties prieš vestuves, tikrai jo neversčiau. Bet smagu, kad pats pasakė, jog norės eiti.
Aišku, nuo kunigo daug kas priklauso. Būtent jie dažnai ir atbaido nuo bažnyčios ir jos ritualų. Jei patekčiau pas tokį, kaip _celeste, tai turbūt apsiverkčiau unsure.gif
Atsakyti
Helianta, thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Kad reikia tinkama kuniga pasirinkti, tai pritariu visom keturiom smile.gif Ir pati dabar labai svarstau kur eiti ir pas ka, nes kai kurie tiesiog labai nuosirdziai pasikalba, o kiti tik smerkia ir apsaukia.
Beje, gal kas zinote kaip ta ispazintis atliekama? Ar ten po viena abu jaunieji eina, ar abu kartu? Kazkaip nelabai isivaizduoju blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruciuke @ 2005 08 09, 10:11)
Helianta,   thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Kad reikia tinkama kuniga pasirinkti, tai pritariu visom keturiom smile.gif Ir pati dabar labai svarstau kur eiti ir pas ka, nes kai kurie tiesiog labai nuosirdziai pasikalba, o kiti tik smerkia ir apsaukia.
Beje, gal kas zinote kaip ta ispazintis atliekama? Ar ten po viena abu jaunieji eina, ar abu kartu? Kazkaip nelabai isivaizduoju  blush2.gif

Išpažintis yra asmeninė. Čia kaip ir balsuoti, einama po vieną ax.gif
O dėl išpažinties turinio ir formos esu anksčiau nuorodą įdėjus, pakartosiu:
http://www.fsspx.lt/...62&ida=59&idb=0
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2005 08 09, 09:15)
Išpažintis yra asmeninė. Čia kaip ir balsuoti, einama po vieną  ax.gif
O dėl išpažinties turinio ir formos esu anksčiau nuorodą įdėjus, pakartosiu:
http://www.fsspx.lt/...62&ida=59&idb=0

ACIU biggrin.gif
Atsakyti
Bet tas sarasas nuodemiu - "dalyvavau komunistinej veikloj".... smile.gif. Jei kiekvienas tokias pradetu vardinti, tai turbut ilgam prie kunigelio uztruktu
Atsakyti
QUOTE(monicutte @ 2005 08 09, 14:03)
Bet tas sarasas nuodemiu - "dalyvavau komunistinej veikloj".... smile.gif. Jei kiekvienas tokias pradetu vardinti, tai turbut ilgam prie kunigelio uztruktu

tas sąrašas turi būti tavo širdyje, reikėtų sakyti kunigui tai, kas manai tu kad yra blogai...
kai aš einu išpažinties vadovaujuosi Dievo ir Bažnyčios įsakymais ir kas slepiasi po tomis lakoniškomis frafėmis...
Atsakyti
QUOTE(Cili @ 2005 08 08, 08:12)
nu bet man gyvenimas kartu - tai jokia nuodeme  biggrin.gif  Tai man nei galva butu neateje tai sakyti  ax.gif

čia iš kurios pusės pažiūrėsi...
kaip Vilniaus šeimos centre per paskaitas Narbekovas sakė, kad aišku sunku tai sakyti, ypač tada, kai dėl to žmogus nesigaili, bet sako, nors truputį gailėkitės...
vat tokius kunigus visus norėčiau matyti...
Atsakyti
aš buvau prieš vestuves, tik kitoj bažnyčioj nei tuokėmės...man taip ramiau buvo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(muchio @ 2005 08 05, 08:55)
Sveikos, pasidalinsiu savo patirtim, kaip mes tuokėmės bažnyčioje ir prieš tai ėjom išpažinties.

Eiti išpažinties pas tą kunigą kuris sutuoks nėra būtina, netgi patarčiau priešingai, - geriau eikit kitoj bažnyčioj. Taip bus per vestuves ramiau. Mes tuokėmės Kernavėje, o išpažinties buvom Petro ir Povilo bažnyčioj. Kadangi abu su žmona nesam karštai praktikuojantys katalikai, tai prisipažinom, kad nevaikščiojom kiekvieną sekmadienį į bažnyčią. Nepatikėsit, bet kunigas taip užsivedė dėl to, kad net nebeklausė toliau, o ėmė baisiausiai pamokslauti, kokia tai baisi nuodėmė, sumaišė su žemėmis ir vos neišvarė iš bažnyčios kaip kokius netikėlius. Nedaug trūko, kad ir pts būčiau atsikėlęs nuo klausyklos ir išėjęs iš bažnyčios visiems laikams. Bet sulaikė tik faktas, kad norint sutuoktuvių metu priimt šventą komuniją, reikia eit išpažinties, ir suvokimas, kad bažnyčios politika keičiasi. Labiau laikomasi griežtos linijos.

Taip, kad išvados sekančios: jei nevaikščiojot kiekvieną sekmadienį į bažnyčią, per išpažintį gausit gerai pylos, todėl geriau eiti išpažinties ne vestuvių dieną ir net ne pas tą patį kunigą.

o gal reikia pradėti keistis informaciją, kur yra geri kunigėliai - pas kurį verta eiti išpažinties ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2005 08 19, 11:18)
o gal reikia pradėti keistis informaciją, kur yra geri kunigėliai - pas kurį verta eiti išpažinties ax.gif

na vilniuje žinau fainą kunigą lazdynų parapijoj (kun.Mykolas), jeruzalės bažnyčioj (prie kunigų seminarijos), jo vardo nežinau... vienas geras yra viršuliškių bažnyčioj nieko (ten iš viso jis nereikalauja eit prie klausyklos, o nuodėmes išsakyt visiems drauge, mintyse ir paskui visiems pasimelst... vat tada būna sąžiningiausa išpažintis)
Atsakyti
QUOTE(_celeste @ 2005 08 10, 16:43)
čia iš kurios pusės pažiūrėsi...
kaip Vilniaus šeimos centre per paskaitas Narbekovas sakė, kad aišku sunku tai sakyti, ypač tada, kai dėl to žmogus nesigaili, bet sako, nors truputį gailėkitės...
vat tokius kunigus visus norėčiau matyti...

Nelabai suprantu ispazinties prasmes, kai kunigui pasakai dalykus, kurie Baznycios yra smerkiami, nors istikruju del ju nesigaili. Juk apsisukes vel ta pati darysi. Pavyzdziui ar sakote kunigui kaip nuodeme, jog mylejotes su savo vaikinu? Kiek domejausi, tai yra nuodeme, bet kaip to galima gailetis jei ji myli ir tai nera vien tik seksas? Nejau as pries vestuves ispazinties ir nesituokeme mes Baznycioje. Gal dar nesubrendome tam.
Atsakyti
Zinokit, mes visai pamirsom apie ispazinti pries vestuves, nors kunigas minejo, kad reikia. Tiek darbu turejom pries vestuves, kad tik po vestuviu kita diena prisimenem, kad nenuejom. Ir nieko gyvi sveiki, nors butinai nueis atrimiausiu metu smile.gif
Atsakyti