Įkraunama...
Įkraunama...

Išpažintis prieš vestuves

Pries svarbius gyvenimo ivykius rekomenduojama eiti ispazinties is viso gyvenimo. Aisku, tada jau dazniausiai ne prie "kioskelio" einama, o tariamasi atskirai, vyksta kaip ir pokalbis. Mes abu eisim ispazinties pries vestuves, greiciausiai pas skirtingus kunigus. Man asmeniskai tai svarbus gyvenimo permastymas. Ispazinties nebuvau jau daug metu ir tikrai nesu sventoji motina Terese. Noriu naujo, svaraus puslapio savo gyvenime.
Tikiuosi, kad duos Dievas isminties paziureti i save is sono ir duos jegu kai kuriuos dalykus keisti. Ir per ispazinti manau tikrai yra svarbesniu dalyku pasakyti nei kad "pasivogiau is darbo 3 dezes bananu" ir "15 kartu apkalbejau kaimynka" arba "4 kartus girta miegojau su simpatisku nepazistamuoju" biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Svaribiausia pripazinti pasielgus neteisingai pirmiausia sau, tai ivardinti bei noreti keistis - tai tikriausia ir yra ispazinties esme). O nusidedame mintimis, zodziais, darbais ir apsileidimais... Puikybe... Nesiskaitymu su kitais... Linkejimu blogo... Pavydu... Godumu... Tingejimu... Daug ko noreciau atsikratyti ir daug ka paciai sunku pripazinti. Net nenoreciau, kad kunigas man kazka daug pasakotu, tikriausiai bus svarbiau paciai issikalbeti ir visa bruda nusimesti. Kaip per migla prisimenu ta jausma po ispazinties - tobulas geris ir ramybe, lengvumas ir dziaugsmas. Taip ir noreciau pradeti ta nauja gyvenimo etapa. Man to reikia.
Atsakyti
QUOTE(svete @ 2007 01 04, 02:24)
Pries svarbius gyvenimo ivykius rekomenduojama eiti ispazinties is viso gyvenimo. Aisku, tada jau dazniausiai ne prie "kioskelio" einama, o tariamasi atskirai, vyksta kaip ir pokalbis. Mes abu eisim ispazinties pries vestuves, greiciausiai pas skirtingus kunigus.  Man asmeniskai tai svarbus gyvenimo permastymas. Ispazinties nebuvau jau daug  metu ir tikrai nesu sventoji motina Terese. Noriu naujo, svaraus puslapio savo gyvenime.
Tikiuosi, kad duos Dievas isminties paziureti i save is sono ir duos jegu kai kuriuos dalykus keisti. Ir per ispazinti manau tikrai yra svarbesniu dalyku pasakyti nei kad "pasivogiau is darbo 3 dezes bananu" ir "15 kartu apkalbejau kaimynka" arba "4 kartus girta miegojau su simpatisku nepazistamuoju" biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif .  Svaribiausia pripazinti pasielgus neteisingai pirmiausia sau, tai ivardinti bei noreti keistis - tai tikriausia ir yra ispazinties esme). O nusidedame mintimis, zodziais, darbais ir apsileidimais... Puikybe... Nesiskaitymu su kitais... Linkejimu blogo... Pavydu... Godumu... Tingejimu... Daug ko noreciau atsikratyti ir daug ka paciai sunku pripazinti. Net nenoreciau, kad kunigas man kazka daug pasakotu, tikriausiai bus svarbiau paciai issikalbeti ir visa bruda nusimesti. Kaip per migla prisimenu ta jausma po ispazinties - tobulas geris ir ramybe, lengvumas ir dziaugsmas. Taip ir noreciau pradeti ta nauja gyvenimo etapa. Man to reikia.

Tai ne geriau pačiai va taip nuoširdžiai bažnyčioje sau pamąstyti (su Dievu pasikalbėti mintyse), o ne kunigėliui atraportuoti? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo idommi: 04 sausio 2007 - 16:07
QUOTE(idommi @ 2007 01 04, 16:07)
Tai ne geriau pačiai va taip nuoširdžiai bažnyčioje sau pamąstyti (su Dievu pasikalbėti mintyse), o ne kunigėliui atraportuoti?  4u.gif

Nemegstu eiti ispazinties, nes i kuniga pirmiausia ziuriu kaip i paprasta zmogu, gal net nemaziau nuodeminga nei as pati, nepasitikiu, gal todel, kad nepazistu tokio kunigo, su kuriuo galeciau tiesiog pasikalbeti is sirdies. O ir siaip man sunku su kazkuo svetimu kalbetis apie save, atvirai ir nuosirdziai cool.gif Bijau, kad mano ispazintis nebus tikra. Man labiau patinka kalbetis su Dievu mintimis, o kitam gal reikia gyvo dialogo, issikalbejimo. Tik, kiek zinau, kataliku baznycia neduoda pasirinkimo tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(idommi @ 2007 01 04, 14:07)
Tai ne geriau pačiai va taip nuoširdžiai bažnyčioje sau pamąstyti (su Dievu pasikalbėti mintyse), o ne kunigėliui atraportuoti?  4u.gif

Man ne geriau, todel ir eisu ispazinties. Nesuvokiu ispazinties kaip raporto. Pas protinga kuniga. Ar pokalbi su psichologu irgi suvoki kaip raporta? O sau pamastyti as ir taip kasdiena galiu, nebutina i baznycia eiti del to.

Jei renkuosi kataliku baznycia, tai tenka rinktis tokia, kokia ji yra, su visom taisyklem, tradicijom ir panasiai - arba eiti kitur, jei kitur labiau priimtina. Arba kurti nauja baznycia su savo tvarka - bus taip, kaip tik panoresi ir visi soks pagal tavo dudele ir sumastymus biggrin.gif Nesiruosiu savo tvarkos ivedineti du tukstancius metu gyvuojancioj baznycioj ir ne man spresti, kas geriau, o kas ne. Per simtmecius nusistovejo tam tikros tradicijos, tai ir as jau kaip nors prisitaikysiu.

Nesuprantu, juk niekas nevercia - nesinori, nepriimtina, taigi yra kitokiu religiju ir baznyciu - gal ten labiau patiks. Ir raportuoti nereikes. Reikes gal kazko kito. Ar cia ir baigiasi mandrumas - kur as kitur eisiu, ai geriau busiu, kaip visi? Gal isdriskim buti savimi?
Atsakyti
QUOTE(idommi @ 2007 01 03, 15:39)
Mes ėjom išpažinties penktadienį vakare, o šeštadienį tuokėmės.
Kuo rimčiausiai vardinau savo nuodėmėles ir... na, pasakiau, kad nesilaikiau skaistybės iki vestuvių hihihi.gif  Tai tas senučiukas kunigėlis klausė kiek kartų, kaip ir kada!!!!!! Pamatęs, kad apšalau  ohmy.gif  ohmy.gif  ohmy.gif  blink.gif sako, jei darai nuodėmę, tai tšuri žinoti kiek ir kada bei gailėtis...
Kaip jums vaizdelis?  thumbup.gif swoon.gif  swoon.gif
Gerai, kad tuokė ne tas pats kunigas  tongue.gif

Šitą skaitei? g.gif blink.gif

QUOTE(svete @ 2007 01 04, 22:43)
Man ne geriau, todel ir eisu ispazinties. Nesuvokiu ispazinties kaip raporto. Pas protinga kuniga. Ar pokalbi su psichologu irgi suvoki kaip raporta? O sau pamastyti as ir taip kasdiena galiu, nebutina i baznycia eiti del to.

Jei renkuosi kataliku baznycia, tai tenka rinktis tokia, kokia ji yra, su visom taisyklem, tradicijom ir panasiai - arba eiti kitur, jei kitur labiau priimtina. Arba kurti nauja baznycia su savo tvarka - bus taip, kaip tik panoresi ir visi soks pagal tavo dudele ir sumastymus  biggrin.gif  Nesiruosiu savo tvarkos ivedineti du tukstancius metu gyvuojancioj baznycioj ir ne man spresti, kas geriau, o kas ne. Per simtmecius nusistovejo tam tikros tradicijos, tai ir as jau kaip nors prisitaikysiu

Nesuprantu, juk niekas nevercia - nesinori, nepriimtina, taigi yra kitokiu religiju ir baznyciu - gal ten labiau patiks. Ir raportuoti nereikes. Reikes gal kazko kito Ar cia ir baigiasi mandrumas - .kur as kitur eisiu, ai geriau busiu, kaip visi? Gal isdriskim buti savimi?

O nesi girdėjusi, kad būtent katalikų bažnyčios jaunesnieji kunigai taip ir pataria? Sako, svarbu, kad gailiesi ir sau pripažįsti, o ne kunigėliui į ausį spjaudai (kunigo žodžiai!).
Kokia priešprieša tavo žodžiuose. g.gif
Atsakyti
QUOTE(idommi @ 2007 01 04, 19:04)
Šitą skaitei?  g.gif  blink.gif
O nesi girdėjusi, kad būtent katalikų bažnyčios jaunesnieji kunigai taip ir pataria? Sako, svarbu, kad gailiesi ir sau pripažįsti, o ne kunigėliui į ausį spjaudai (kunigo žodžiai!).
Kokia priešprieša tavo žodžiuose. g.gif

Nesupratau, ka pataria? Jei tai, kad svarbu gailetis ir sau prisipazinti, tai as visai su jais sutinku. Tai yra pirmoji atgailos sakramento dalis. Toliau seka nuodemiu ispazinimas ir ju atleidimas bei pasizadejimas pasitaisyti. Formalus raportavimas be gailescio del nuodemiu neduoda jokios naudos raportuojanciam, o kunigo darbas toks tas nuodemes isklausyti ir paskirti atgaila ar patarti, jei zmogui to reikia. Jei jis mato. kad paciam zmogui ta ispazintis yra tik formali katorga - tai nereikia tiketis, kad ir jums puls sirdi islieti, ka nors patarti ir jusu brangu laika trukdyti. Tikriausiai ne to ir ieskote.
Gal man teko laime uzaugti tokioj vietoj, kur kunigai normalus ir baznycia ir neteko susidurti su kokiom nesamonem. Tai del to ir gaila, kad kazkam atsiminimai apie ispazinti yra "raportavimai" ir "spjaudymai i ausi". Tai kuriu galu pas toki kuniga eiti? Mazai Lietuvoj vienuolynu ir siaip normaliu baznyciu ir kunigu normaliu? Kam eiti pas kurcia? Cia tas pats, kas zysti, kad su ZAZ vazineji ir nera pasauly normaliu masinu, nors prasau - rinkis mersa arba jaguara, niekas nedraudzia. Ispazintis nemokama biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(svete @ 2007 01 04, 23:33)
Nesupratau, ka pataria? Jei tai, kad svarbu gailetis ir sau prisipazinti, tai as visai su jais sutinku. Tai yra pirmoji atgailos sakramento dalis. Toliau seka nuodemiu ispazinimas ir ju atleidimas bei pasizadejimas pasitaisyti. Formalus raportavimas be gailescio del nuodemiu neduoda jokios naudos raportuojanciam

Tai ir pataria kunigai mintyse sau nuoširdžiai išpažinti ir gailėtis! Jei nenori kunigui atpasakoti, tai ir neik. Nes jei eisi per prievartą, nebus nuoširdumo - tai dingsta visa krikščioniškoji esmė.
Ir "spjaudymas į ausį" - kunigo žodžiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(idommi @ 2007 01 04, 19:52)
Tai ir pataria kunigai mintyse sau nuoširdžiai išpažinti ir gailėtis! Jei nenori kunigui atpasakoti, tai ir neik. Nes jei eisi per prievartą, nebus nuoširdumo - tai dingsta visa krikščioniškoji esmė.
Ir "spjaudymas į ausį" - kunigo žodžiai  smile.gif

Taigi rasiau savo pirmam poste, kad noriu - ir einu biggrin.gif Nuosirdziai blush2.gif
Atsakyti
Dieną prieš savo vestuves ėjau išpažinties. Kažkaip negalvojau eit viso gyvenimo išpažinties... Tačiau, jau klūpodama prie klausyklos, kunigui pasakiau, kad einu prieš Santuokos Sakramentą... Bet nuodėmes pasakiau ne viso gyvenimo, nes maniau, kad einu įprastos išpažinties... Kai pabaigiau, kunigas pasakė, "nežinau, ar pasakei viso gyvenimo nuodėmes, bet išrišu tave iš visų, viso tavo gyvenimo nuodėmių"... Tada nežinau, kas man pasidarė, širdy taip gera paliko, apsiverkiau...Džiaugiuosi, kad ėjau išpažinties prieš sutuoktuves. smile.gif Nuoširdžiai sakau, nueikit ir jūs... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akrila @ 2007 01 07, 07:08)
Dieną prieš savo vestuves ėjau išpažinties. Kažkaip negalvojau eit viso gyvenimo išpažinties... Tačiau, jau klūpodama prie klausyklos, kunigui pasakiau, kad einu prieš Santuokos Sakramentą... Bet nuodėmes pasakiau ne viso gyvenimo, nes maniau, kad einu įprastos išpažinties... Kai pabaigiau, kunigas pasakė, "nežinau, ar pasakei viso gyvenimo nuodėmes, bet išrišu tave iš visų, viso tavo gyvenimo nuodėmių"... Tada nežinau, kas man pasidarė, širdy taip gera paliko, apsiverkiau...Džiaugiuosi, kad ėjau išpažinties prieš sutuoktuves.  smile.gif  Nuoširdžiai sakau, nueikit ir jūs...  4u.gif

Tai va, ir as buten to noriu... 4u.gif
Atsakyti
As tai irgi butinai noriu nueiti ispazinties, buvau jau ne taip ir seniai, nors... blush2.gif
Jau metai su puse rolleyes.gif O gal ir daugiau ax.gif As savo nuodemes issakysiu pagal 10 Dievo isakymu, nes juk ju svarbiausia turime laikytis ir visada taip darydavau.
Atsakyti
as manau kad pries toki zingsi tikrai verta eiti ispazinties, mes su vyru diena pries vestuves abu draugiskai nuejome, nors siaip abu buve labai senai, bet prie altoriau jau geriau eiti ramia sazine.. nors as kartais irgi nusiteikus pries tas ispazintis, bet manau kad visteik reikia
Atsakyti