Įkraunama...
Įkraunama...

Dauno sindromas

Sveikutės,
Esu naujokė, radau Jūsų forumą, nutariau prisijungti, tik mano dauniukas jau dešimtmetis vyrukas. Bet gal atsiras mamyčių ir su vyresniais vaikučiais, mažam miestelyje nelabai yra su kuo savo problemom pasidalinti. O gal ir jums galėčiau, ką patartį, jau daug problemų praeityje. Imunitetas aišku ne kažin koks, dažnai sergam, bet einam į darželio lavinamąją klasę ( pasiekimai aišku ne kokie, kelios raidės, keli skaičiai). PPD skylutė jau tik 2 mm, operavom anginą ir polipus. Pradžiai tiek.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lstan: 18 kovo 2009 - 16:50
Mums irgi daznai beria zandukus,bet mums tai nuo salto oro,vejo, tai stengiames naudoti riebius kremus ir neblogai padeda.O taip pat pastebejau,kad zandukus paberia kai jam uzkieteja viduriukai. o jus neturit problemu su viduriukais?
Sveika prisijungus Lstan 4u.gif
Atsakyti
Sveikute Lstan,as irgi auginu mergyte su DS,maniskei 12 metu.Smagu,kad atsiliepe mamyte su vyresniu vaikuciu,buvo ir daugiau mamyciu su vyresniais vaikuviais,bet kazkur dingo...
Jei nepaslaptis is kur jus?
Atsakyti
Man ir atrodo,kad mums žandukus beria nuo oro.Pirmas berimas prasidejo Rudeni iki to laiko jau buvom viska isragave ir jokio bėrimo nebuvo.Pas mus bute ir lb.šalta ir drėgnoka.Kai nuvažiuojam pas senelius i soda,pas juos šilta,bėrimas iš karto mažėja.Naudojam ir mes riebius kremus.Su viduriukais problemu neturim.Aš jau šiandien iš lovos išlipau po gripo smile.gif ,bet maziukas užsikrėtė nuo manes verysad.gif Temperatūra 38,6kosti,sluoguoja kaip gaila žiogiuko verysad.gif
Atsakyti
Sveika prisijungus Lstan 4u.gif 4u.gif Mes ir čia naujokai smile.gif Žinoma prisijunk prie musu,kas kad musu vaikučiai mažiukai.Laikas bėga greitai musu mažiukai greit ir dideli bus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lstan @ 2009 03 18, 17:43)
Sveikutės,
Esu naujokė, radau Jūsų forumą, nutariau prisijungti, tik mano dauniukas jau dešimtmetis vyrukas. Bet gal atsiras mamyčių ir su vyresniais vaikučiais, mažam miestelyje nelabai yra su kuo savo problemom pasidalinti. O gal ir jums galėčiau, ką patartį, jau daug problemų praeityje. Imunitetas aišku ne kažin koks, dažnai sergam, bet einam į darželio lavinamąją klasę ( pasiekimai aišku ne kokie, kelios raidės, keli skaičiai). PPD skylutė jau tik 2 mm, operavom anginą ir polipus. Pradžiai tiek.

Sveika prisijungusi 4u.gif Visai nesvarbu kokio amžiaus tavo vaikelis, laukiam visų 4u.gif O be to patirtis tokių mamyčių neįkainuojama ax.gif
Papildyta:
QUOTE(2saulytes @ 2009 03 18, 20:56)
Man ir atrodo,kad mums žandukus beria nuo oro.Pirmas berimas prasidejo Rudeni iki to laiko jau buvom viska isragave ir jokio bėrimo nebuvo.Pas mus bute ir lb.šalta ir drėgnoka.Kai nuvažiuojam pas senelius i soda,pas juos šilta,bėrimas iš karto mažėja.Naudojam ir mes riebius kremus.Su viduriukais problemu neturim.Aš jau šiandien iš lovos išlipau po gripo smile.gif ,bet maziukas užsikrėtė nuo manes verysad.gif Temperatūra 38,6kosti,sluoguoja kaip gaila žiogiuko verysad.gif

Gabytei žandukai dažniausia būna labai raudoni, kai prasideda šildymo sezonas, vasarą praeina.
Užjaučiu jus abu dėl ligelių, linkiu greit pasveikti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lstan @ 2009 03 18, 17:43)
Sveikutės,

Papasakok daugiau,kaip kalba,kaip judu bendraujat?Ar tik viena vaikuti turi?
Ar jus patenkinti savo darzliu?
Atsakyti
Čia mano pagrandukas, dukrai devyniolika. Manau , kad mums dar pasisekė, judam normaliai, gal truputi eisena kaip meškino, pradėjom vaikščioti metų ir 4 mėn.( aišku daug mankštinomės, masažavom). Didžiausia problema kalba, šiaip labai komunikabilus daug šneka, bet yra daug neaiškių žodžių ( aš suprantu viską). Darželyje dirba logopedas, tai labai padeda, bet kad l.dažnai sergam. Va dabar kaip sugripavo vasario pradžioj, tai dar neleidau,bijau, nes dar yra sergančių. Bėda , kad be antibiotikų sunkiai pasveikstam ( nežinau kas geriau , ar mažiau lavinimo , ar mažiau vaistų). Lankom spec.darželį, būtų viskas gerai, bet savaitinė grupė tai suveža iš visokių šeimų , sergančių niekas nepasiima ir tuoj užsikrečia ( aš vežioju kasdien). Jau būtų laikas į spec.mokyklą, bet lepūnėlio dar gaila. Šiaip namuose mokymui nelabai pasiduoda, yra geresnių užsiėmimų, kai pasiūlai raideles mokytis, tik atsidūsta ir nutyla, nebeprakalbinsi.
Papildyta:

P.s. Dėl žandukų, mes raudonais žandaisi ki kokių šešių metų vaikščiojom, visi sakė diatezinis vaikas,negalima pieno produktų, bet aš dėmesio nekreipiau, nes tai buvo skaniausia. Paskui viskas praėjo savaime , galvoju kad čia jiems taip turi būti, jei visiems ta pati problema.
Atsakyti
Sveikos mamytes,

Sveika Lstan 4u.gif , smagu, kad prisijungei 4u.gif

jei nesunku, papasakok kaip su puodu "susidraugavot", ar neturejot kramtymo, dantu griezimo problemu? Nuo kada pradejot lankyti darzeli? Ar ta pati lankot ar turejot kokiu nelinksmu patirciu? Kuo vardu Tavo stebuklelis wub.gif ?
Tikrai buvo daugiau mamyciu turinciu vyresnius vaikelius, manau paskaiciusios atsilieps mirksiukas.gif . O mum tai labai idomu su kokiom problemom ar rupesteliais ar dziaugsmais galim susidurti ateity. Visada idomu kaip sekasi musu vyresniems zmoguciams wub.gif

O zandukai - daugumos musiskiu problema. Maniskiui irgi ypac ziema ar zvarbesniu metu laiku. I lauka nepasitepus ne per kur, o ir ismaudzius labai nusauseje zandukai buna tai mes ziema tepam medetku tepalu, ar kokiu hidro geliu(vasara pagal reikala buna, kad tik jo uztenka, ar visai nereikia, o ziema tai daugiausia medetku tepalu vaduojames. Jei karta koki nepatepu tai nurausta stipriai ir paberia. Stengiuosi tepliot, tai maziau rausta. Bet lauke tai visada labai raudoni buna. Grizus i patalpa - praeina.

2saulytes - sveikit, kad greiciau jum praeitu tas gripas.
Atsakyti
QUOTE(Lstan @ 2009 03 19, 10:44)
Čia mano pagrandukas, dukrai devyniolika. Manau , kad mums dar pasisekė, judam normaliai, gal truputi eisena kaip meškino, pradėjom vaikščioti metų ir 4 mėn.( aišku daug mankštinomės, masažavom). Didžiausia problema kalba, šiaip labai komunikabilus daug šneka, bet yra daug neaiškių žodžių ( aš suprantu viską). Darželyje dirba logopedas, tai labai padeda, bet kad l.dažnai sergam. Va dabar kaip sugripavo vasario pradžioj, tai dar neleidau,bijau, nes dar yra sergančių. Bėda , kad be antibiotikų sunkiai pasveikstam ( nežinau kas geriau , ar mažiau lavinimo , ar mažiau vaistų). Lankom spec.darželį, būtų viskas gerai, bet savaitinė grupė tai suveža iš visokių šeimų , sergančių niekas nepasiima ir tuoj užsikrečia ( aš vežioju kasdien). Jau būtų laikas į spec.mokyklą, bet lepūnėlio dar gaila. Šiaip namuose mokymui nelabai pasiduoda, yra geresnių užsiėmimų, kai pasiūlai raideles mokytis, tik atsidūsta ir nutyla, nebeprakalbinsi.

Kokiam mieste jus gyvenat, pas mus su darželiu taippat tokia pati situacija yra savaitinis,tik as saviški kasdien pasiimu.Ir vaikučių yra taippat iš visokių šeimų kurie kosti ir pastoviai nosis varva,mum kitų ligų nėra tik jei jau grupėj koks vaikas serga tai maniškis slogą parsineša.
Atsakyti
[ Mes Skuode gyvenam, Martynui sloga dar ne bėda, bet kai išsioperavom anginą, tai bronchitai puola, ne kiekvieną kartą su kosulio vaistais praeina, ir aišku kostinčio į darželį nevežu. Jau du kartus skiepijomės pneumo- 24, gėrėm Ribomunilį, sunku pasakyti ar ką padeda, gal į plaučius taip greit nesulenda. Į darželį pradėjom kokių 4 m. bet ištisai sirgo, tai pastoviau nuo 7 m. lankom.
Ant puoduko anksti sėdosi ir darė, bet kada prašytis pradėjo nebepamenu. Nakčiai pamperį iki 7 m. dėjau, bet kai nebedėjau daugiau ir nepridarė. Matyt buvo patogu atsibudus vietoj "nusidrožti".
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Sveika Lstan prisijungus prie musu 4u.gif

Toniukui irgi labai buna raudoni zandukai,kai prasideda sildymo sezonas.Ir kai suvalgo apelsinu arba mandarinu ir kai pavartoja pieno daugiau produktu.Bet radau labai gera krema ir mums jis labai padeda ir vaikstom ne raudonais zandukais 4u.gif
Atsakyti