Įkraunama...
Įkraunama...

židiniai ir jų priedai

Iškilo klausimas dėl židinio. Gal kas gyvenate bute ir turite židinį? Kokie atsiliepimai. Būtų įdomu išgirsti ir nuomonę tų, kurios gyvena nuosavuose namuose.
Atsakyti
Matyt reiktų pradėt nuo to - kokiam tikslui židinys (kaip dekoras ar dėl šildymosi) ir kiek vietos jam bus skiriama..
Atsakyti
Na, mano nuomone yra tokia: zidinys - thumbup.gif, nesvarbu kokiam tikslui skirtas biggrin.gif Tiesiog nuo tikslo priklauso zidinio pasirinkimas. Pas mus zidinys atlieka kelias funkcijas: sildymo, jaukumo, interjero dalies... Esame labai patenkinti rolleyes.gif
Atsakyti
Pas mano uošvius, ankstesniame, 3 kambarių bute, buvo židinys. Naudojo jį šildymui, bet man patikdavo prie židinio su arbatos puodeliu sėdėti, tai taip ramindavo. wink.gif
Atsakyti
Pas mus yr zidinys, bet "netikras" - dujinis. Atrodo kaip tikras, ir dirbt prie jo nereikia - mygtuka spragt, ir dega biggrin.gif. Siaip teoriskai man labiau patiktu tikras zidinys su malkom, bet darbo prie jo daugokai ir visokie ten suodziai, smalkes... Musu zidinys yra ir jaukumui/romantikai, ir pasildo bent kiek rolleyes.gif. Patinka man zidiniai.
Atsakyti
QUOTE (delfinas @ 2004 04 15, 19:29)
Pas mus yr zidinys, bet "netikras" - dujinis. Atrodo kaip tikras, ir dirbt prie jo nereikia - mygtuka spragt, ir dega  biggrin.gif. Siaip teoriskai man labiau patiktu tikras zidinys su malkom, bet darbo prie jo daugokai ir visokie ten suodziai, smalkes... Musu zidinys yra ir jaukumui/romantikai, ir pasildo bent kiek  rolleyes.gif. Patinka man zidiniai.

pas mane "tikras su malkom" , gerai suręstas, tai ir nerūksta, ir smalkių, ir suodžių nėra thumbup.gif ir pats įkūrimo procesas, malkų kvapas, vo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo martyna_: 16 balandžio 2004 - 14:09
O kokio ploto turėtų būti patalpa, kurioje stovi židinys? Ir nesinorėtų, kad aprūktų sienos, būtų suodžių ir t.t. Tiesa, gal turite informacijos už kiek maždaug galima pasistatyti židinį, su apdaila, žodžiu pilna kaina kokia būtų.
Atsakyti
Kai gyvenau kartu su tėvais bute (per 2 aukštus) , palėpėje turėjom židinį. Kūrenamas malkomis. Niekas nerūko, jokių suodžių nebuvo, o patalpos dydis buvo kažkur 30 m2. Man labai patiko thumbup.gif Ir name planuojame įsirengti židinį...
Atsakyti
Jei zidinys aprukes, reiskia kad arba kapsule nekokybiska, arba blogai sumontuotas zidinys. Kokybiskai irengtas zidinys nei kiek neapruks, nei dumus i kambari leis(turi buti gera trauka). Perkant kapsule zidiniui svarbu, kad butu dumu uzsklanda, sklende, kad paciame korpuse butu kuo daugiau ketaus(geriau siluma laikys), kad pardavejas duotu garantija pilnai komplektacijai(ir stiklui). Apsildyti zidiniu galima ir apie 300 kvadratu nama(irengiama orine sildymo sistema).
Zidinio su viskuo(irengimas, apdaila, kapsule ir t.t.) kaina labai ivairi, gali buti 4000, gali buti 12 000 Lt. ir daugiau. Priklauso nuo kapsules ir apdailos(plytos, marmuras etc.)Jei irengiamas dar sildymas, tai kaina zinoma kyla smile.gif
Zidini galima statyti praktiskai bet kokio dydzio patalpoje(ta prasme i tamsu kambariuka gi vistiek negrusit).
Atsakyti
Aš va ruošiuosi tokį statyti --Resize_Images_Alt_Text--, svetainėj, o tu jau gal pasistatei???
Kokį statei??
Atsakyti
Aisku del skonio nesigincyjama, taciau kai pamaciau zidinio nuotrauka, nebesusilaikiau.... Nejaugi siais laikais zmones dar tokias atgyvenas stato????? Net pompastika toki zidini sunku pavadinti, tik atgyvena......
Is karto atsiprasau, jei izeidziau.
Atsakyti
Na pas mus bus lygiai toks tik be tos karūnos ir to paveiksliuko ir greičiausiai žalios spalvos dar nenuspręsta
Dėl skonio nesiginčyjama, o juk židinys turi tikti prie bendro namo interjero, pas mus jis klasikinis,
O stato tai tikrai, kad pagamintų koklius į eilę tiesiog reikia stoti ir padaro per 4-6 savaites, tiesa sakė dauguma išveža į užsienį. Gal mano skonis užsienietiškas. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žmona: 18 birželio 2004 - 14:44