Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie būsto paskolas 2 TEMA

Uzejau i sia tema pasiskaitineti kaip zmones siuo sunkiu metu sukasi is paskolu "liuno" ir nusebau..Kodel?Todel,kad nori patarimo,ji gauna,o galu gale visus apkaltina pavydumu..Juokinga ir graudu.Nustebino ir tai,kad zmogus visiskai neturi supratimo apie tai,kad jei apsiima bent kokia firma skolu padengimo darbais-tai ji kaip ir bankas,busto pardavimo agentura ar siaip kokios paskolos daveja pasiima savo procenta.Logiskai mastantis zmogus turetu suprasti,kad niekas neinvestuos ten,kur nebus naudos smile.gif
Kitas dalykas...netekus darbo,aisku kaupiasi ne tik paskolos skola,bet ir komunaliniu mokesciu nasta-taigi skolos dideja kosminiu greiciu.Iseiciu buvo pateikta gyva galybe ir tikrai galima butu rasti sprendimus.
Ydomu kiek dabar-siais laikais jos vyras uzdirbs uzsieni(is to milijonieriaus)...Tikekimes tiek,kiek susidare skolos per ta laikotarpi-to ir linkiu.
Pati turiu paskola,pas paciu buvo ideta daugiau nei mokejom,pas pacius yra du vaikai,pas pacius ir vyras prarado darba-bet aisku,ieskoma iseiciu,mastoma blaiviai ir logiskai.Gyvenam optimistiskai ir nenuleidziam ranku smile.gif
Tad visiems susidurusiems su paskolu ,bedarbysciu liunu kuo geriausios iseities mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
sveiki visi o jau kad prirase doh.gif na norejau pranesti tims kuriems labai idomu vyras jau ismokejo visas skolas o praejo tik menesis thumbup.gif sekasi dabar puikei vyras tikrai labai gerai uzdirba iseina po 10 tukstanciu bent jau si pirma menesi tiek gavo tikiuosi viskas ir toliau eisis gerai planuojam ant rudens vaziuoti pas ji i svedija zadam ten kurtis nes lietuvelej vilciu nematom kaip isgyventi cia tik smaugia zmones savo mokesciais tai aciu kurios palaike 4u.gif ir sekmes visiems kurie taip pat turi bedu su busto paskolomis visiems po 4u.gif ir didedeles sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Viktute @ 2009 06 25, 00:46)
bankui mano esamos pajamos netiko, kad sutarti perasyt..ir kur as tik neskambinau, ir i Lietuvos banka, ir i vartotoju teises, ir to pties banko administracijai... bet dabar  pasidarysiu padorias oficialias pajamas, tai tada ziuresiu. liepos pabaigoje vel kreipsiuos i banka

blink.gif Nesuprantu, prie ko cia Vartotoju teises ir LB?...
Sutarti su jos salygomis gi su banku pasiraset, tuo labiau, savo noru, tai su banku ir turite kalbetis. Pasirasydami sutarti prisiemete sau rizika bei isipareigojimus. Cia ne itin banko problema.
Zinote, kiek man teko girdeti, net advokatai siuo metu nesiima klientams paskolu klausimais atstovauti. g.gif Sudetinga situacija...
Atsakyti
QUOTE(Zaizute @ 2009 07 08, 20:35)
blink.gif  Nesuprantu, prie ko cia Vartotoju teises ir LB?...
Sutarti su jos salygomis gi su banku pasiraset, tuo labiau, savo noru, tai su banku ir turite kalbetis. Pasirasydami sutarti prisiemete sau rizika bei isipareigojimus. Cia ne itin banko problema.
Zinote, kiek man teko girdeti, net advokatai siuo metu nesiima klientams paskolu klausimais atstovauti.  g.gif  Sudetinga situacija...

vartotoju teises ir LB cia prie to, kad bankas ispradziu atsisake argumentuoti savo atsakyma, tipo, "musu reikalas ir neprivalom komentuoti", nors pagal sutari (kuria teisingai pastebejote, pasirasiau savavaliskai) viskas turi buti rastiska ir argumentuota...

p.s.: prie Teisingumo ministerijos yra vartotoju teisiu tarnyba, kuri konsultuoja ir paskolos klausimais, nes tai naturalu..as paemiau is banko paslauga, mes pasirasem bendradarbiavimo sutarti, kurioje numatyti ir galimi pakitimai. argumentas, kad mano pajamos nepakankamos, tam, kad pakoreguoti sutarties valiuta, man nera argumentas, juk neprasau naujos paskolos, kaip mokejau, taip ir moku..ir man kvailai skamba, kai sako, jog kas menesi moketi po 1800 Lt tavo pajamos pakankamos, o jau jei nori moketi po 1200 Lt, tai jau nebeuztenka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2009 06 12, 20:38)
viska kuo puikiausiai suprantu ir sakau, kad is esmes problema lieka neispresta, o veliau jum vienaip ar kitaip reikes sumoket ta suma, kuria metus uz jus mokes draudimas.  mirksiukas.gif  persiveskit i eurus, dabar palukanos eurais labai pakritusios, tikrai sutaupysit kelis simtus litu

niekas i eurus neperasys, jei ju pajamos vienam seimos nariui sumazejo..zinau tai, nes pati moku apie 1800 Lt ir kreipiausi del perasymo i eurus, tai atsake, remadamiesi, kad siuo metu mano pajamos sumazejo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktute: 08 liepos 2009 - 22:18
QUOTE(Viktute @ 2009 07 08, 23:16)
niekas i eurus neperasys, jei ju pajamos vienam seimos nariui sumazejo..zinau tai, nes pati moku apie 1800 Lt ir kreipiausi del perasymo i eurus, tai atsake, remadamiesi, kad siuo metu mano pajamos sumazejo..

Na man niekaip nedaeina, kodel bankai nenori zmogui sumazinti mokama paskola (perskaiciuoti palukanas, jei jos sumazejo, ar pervesti paskola i eurus). Jei sumazejo pajamos ir asmuo negali moketi 1800 lt, bet jis gali moketi 1200, jei jam pvz. paskola pakeistu is lt i eurus. Ar bankui nenaudingiau gauti 1200 lt, nei negauti nieko. Paaiskinkite man kas supranta.
Atsakyti
Ir as to nesuprantu, deja... Tuos 1800 Lt moku, buna paveluotai, buna laiku..dirbu per du darbus, parduodu savo daiktus...
Atsakyti
Jau pradejau mastyt apie litine paskola keitima ir eurus. Tai pradeda straipsniai lysti apie devalvacijas. Siaip visvien devalvacijos nebus tokios dideles kaip kad dabar skirtumas procentu tarp litu ir euru. Siaip jei pasikeiciau tai per menesi sutaupyciau 600 lt o per metus 7200 litu. Tai dideli pinigai. verysad.gif
Atsakyti
Sveiki,kikimo draugai,
QUOTE(doma_ @ 2009 06 09, 14:23)
O kokias įmokas mokat? Nes man irgi ant dienų keitimas, nžn ką daryt  doh.gif Aš tai Vilniaus banke, jau mąstau apei perpirkimą paskolos kitam banke, nes Vilniaus bankas kažkoks labai jau sunkiai pajudinamas, nieko nenori keist  doh.gif

nu ir as ta pati SEB pastebejau.Jei keist i eur,marza pasiule 3.9 dabar gi 0.7 turim.Tik kad kai uzfiksavo metams,tai paskola soktelejo 700 Lt,o moketi reik 11 proc.palukanu(10,3 vilibor+0,7 marza),siaubakas kazkoks.
Jau ir tas grazinimasis palukanu neatrodo toks viliojantis,kad gaila ji prarasti butu-GPM vos 15 proc,o per metus palukanu reiktu sumoketi 24000 Lt. doh.gif
QUOTE(blondzinka @ 2009 06 12, 12:50)
gal kas domejosi paskolos refinansavimu(perejimu i kita banka) nebepatinka man seb negaliu. kazin ar reikia pereinant i kita banka vel is naujo visas pazymas pateikti, nes musu finansai nebe tokie blizgantis smile.gif

jei kas zinot apie refinansavima kazka,labai prasau parasykit,kad ir cia,ar i az.Nes tiesiog apvogta jauciuosi,nuskaio kas menesi virs 2 tukstanciu,o is ju paskola vos simtuku dengiam.Kai pagalvoji apie tuos 24000,tai cia per metus visus nuostolius del galimos devalvacijos patiri.O jei kitais metais jau bus 15 proc,tai isvis nebesugebesiu issimoketi.
Atsakyti
siaip vilbor ir euribor skiriasi 5 kartus, devalvacija jei bus tai kokie 15 % ne daugiau, nes yra tarptautine sutartis taigi daugiau euras nebrangs. Paskaiciuokit kiek brangiau iseina.
Taip pat reikia pagalvot ir apie galimybet 2012 metais turet eura. Tai vadinas dabartine jusu marza liks tokia pati kokia turit ir jusu paskola pataps eurine. Manau su isivedimu bus ir ta devalvacija. O paskola ne dviem metams o daugiau. Tad siandien pakeisdami i eurus uzsitarnaujat didesne mazra.
dar nesugalvoju kokia itaka bus paskoloms jei isivedant eura bus ir devalvacija. Dabar eura keiciam 1:3,45 santykiu, o 2012 metais galimas daiktas kad eura isivesim 1:4 santykiu. Kopiuru maziau bet ir uzdirbsim maziau euru.
Atsakyti
QUOTE(Viktute @ 2009 07 14, 22:46)
koks skirtumas kas kaip baige ar nebaige??  doh.gif  nu koks skirtumas? nu kas jums nuo to, kad kazkam kaip pasiseke ar ne? isgalvojo savo istorija ar ne???  doh.gif  doh.gif
zmones, kalbam "i tema". ateini paieskot patirties ar atsakymu i rupimus klausimus, o cia keli puslapiai visisko briedo prirasyta  gossip.gif

o ką, ar neradai patarimo čia? g.gif
taigi juodu ant balto parašyta, planas tiesiog idealus: važiuoji į Švediją, įsidarbini pas milijonierių (pageidautina su kontraktu visam gyvenimui), ir uždirbi po 10000 - iškart visos problemos baigiasi. (Tiesa dar sugalvok iš kur paimsi 60 lt pavedimui, kad šeimynai nereikėtų pusbadžiu gyventi... rolleyes.gif )

Prieš tokį planą visi kiti patarimai tiesiog nublanksta irnesakyk.gif
Atsakyti
beje, noreciau priminti, kad tema apie busto paskolos sustabdyma (ne atidejima, kai nemoki tik paskolos dalies, bet pilnai dengi palukanas). Manau, siuo sunkmeciu tai yra aktualu daug kam. Norisi isgirsti kam teko tai padaryti, ar lengva, kokiu pazymu tam reikejo ir t.t.

Žinutė redaguota moderatoriaus, dėl atsakymų ne į temą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Širdelė*: 26 rugsėjo 2009 - 19:22