Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie būsto paskolas 2 TEMA

Mergaites, pasidalinkit patirtim, koki kredito grazinimo metoda pasirinkot - anuiteto ar linijni ax.gif Kokie jusu nuomone pliusai ir minusai, pas mane anuiteto, bet labai nepatinka paziurejus kiek grazinu palukanu o kiek kredito doh.gif
Atsakyti
Sveikos mergatės,

Buvau ir aš banke, del paskolos keitimo iš LT į EUR. Bet gavau neigiamą atsakymą. Vadybininkė motyvavo tuo, kad "dabar beveik niekam nekeičia". Dar kiek paklausinėjus kažką sumykė apie "riziką dėl devalvacijos". Aceit jei dabar kyla problemų mokant įmokas, tai po devalvacijos lygiai taip pat bus problematiška ir su įmokom Eurais.
Bet kad visų pirma ta devalvacija gal net nesišviecia doh.gif O moku beveik po 3000 kas mėnesį iš kuriu tik ~200 yra paskolos dalis.
Visų antra - dar nė karto nesu vėlavus nė vienos įmokos ir apskritai esu pavyzdingai mokus klientas ax.gif
Kyla įtarimas, kad jiems tiesiog labiau apsimoka nekeist valiutų ir nekeičia be jokių rimtų argumentų.
Kaip manot, ką dar galiu padaryt? Ar yra šansų pasikeist valiutą?
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2009 10 26, 00:58)
Mergaites, pasidalinkit patirtim, koki kredito grazinimo metoda pasirinkot - anuiteto ar linijni ax.gif  Kokie jusu nuomone pliusai ir minusai, pas mane anuiteto, bet labai nepatinka paziurejus kiek grazinu palukanu o kiek kredito doh.gif

linijini wink.gif siuo metu palukanu suma dukart mazesne nei grazinama paskolos dalis ax.gif siaip jei tik leidzia finansai linijiniu grazinimo metodu beveik visada laimima sumokant maziau palukanu... aisku ypac pacioj pradzioj imokos dydis skiriasi gerokai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(lauli @ 2009 10 26, 11:13)
<..>
Bet kad visų pirma ta devalvacija gal net nesišviecia  doh.gif  O moku beveik po 3000 kas mėnesį iš kuriu tik ~200 yra paskolos dalis.
Visų antra - dar nė karto nesu vėlavus nė vienos įmokos ir apskritai esu pavyzdingai mokus klientas  ax.gif
Kyla įtarimas, kad jiems tiesiog labiau apsimoka nekeist valiutų ir nekeičia be jokių rimtų argumentų.

doh.gif kazkox kosmaras... gal pabandykit pasneket su kita vadybininke?aisku vadybininke galios nusprest neturi, bet bent pabandyt gi gali... o kokiam banke cia taip?
Atsakyti
QUOTE(jeila @ 2009 10 26, 11:28)
linijini wink.gif siuo metu palukanu suma dukart mazesne nei grazinama paskolos dalis  ax.gif  siaip jei tik leidzia finansai linijiniu grazinimo metodu beveik visada laimima sumokant maziau palukanu... aisku ypac pacioj pradzioj imokos dydis skiriasi gerokai  4u.gif
Papildyta:

doh.gif kazkox kosmaras... gal pabandykit pasneket su kita vadybininke?aisku vadybininke galios nusprest neturi, bet bent pabandyt gi gali... o kokiam banke cia taip?

Tai kad jau isbandziau keleta vadybininkių ir keletą to banko skyrių kol gavau atsakymą. Bet apskritai kiek suprantu viska sprendžia valdyba.
O "gerasis" mano bankas - DNB Nord doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lauli @ 2009 10 26, 12:31)
Tai kad jau isbandziau keleta vadybininkių ir keletą to banko skyrių kol  gavau atsakymą. Bet apskritai kiek suprantu viska sprendžia valdyba.
O "gerasis" mano bankas - DNB Nord  doh.gif

hmmm... tas bankas keicia, bet ne visiem verysad.gif jei nekart nesat pavelavus ir jusu pajamos nera zenkliai sumazeje (del ko jus tampat rizikingu), tai gal pabandykit darkart?! pagasdinkit, kad persifinansuosit (kazkurios mamytes rase, kad padejo, tik nzn kokiam banke) wink.gif o gal ir istikruju nueikit i kita banka pasitart-nemanau, kad ka pralostumet (aisku jei bustas pirktas "per brangiai" ir dabar jo verte yra mazesne nei paskola toks variantas nepavyks)
Atsakyti
as truputi anksciau pasakojau apie musu valiutos keitima,swede,mes iskart isdestem savo padeti,kad abu bedarbiai,kad litiniu palukanu jau nebegalim ismoket.aisku buvo klausimas''tai is ko jus mokesit is vis,bet itikinom,kad turesim is ko moket".ir netgi pasake,kad tie kurie nebeistempia su litais,tai ir keicia i eurus.net nebuvo kalbos,kad dabar nieks nekeicia!aisku viska sprendzia valdyba.na ir atsakyma gavom gan greitai,net savaite nebuvo praejus.dabar vietoj 1500,mokesim 800.
Atsakyti
QUOTE(jeila @ 2009 10 26, 15:50)
... pagasdinkit, kad persifinansuosit (kazkurios mamytes rase, kad padejo, tik nzn kokiam banke) wink.gif o gal ir istikruju nueikit i kita banka pasitart-nemanau, kad ka pralostumet (aisku jei bustas pirktas "per brangiai" ir dabar jo verte yra mazesne nei paskola toks variantas nepavyks)

Tai kad jau ir gazdinau ir ko tik nedariau doh.gif Sako - eikit į kitą banką,bet bus baudos didžiulės. Ir akurat g.gif
Sutartis surasyta taip, kad vienas punktas paneigia kitą. Vienas sutarties priedas prieštarauja kitam. Tiek aš, tiek teisininkas, kuriam rodžiau sutartį supratom, kad baudos refinansuojant nėra. Gi banko darbuotojos įrodinėja, kad mes blogai suprantam sutartį gun_bandana.gif
Turiu išeitį, susimoket baudą, apie 8000 Lt. Refinansuot paskolą kitam banke, susimokėt vėl uz visus popierizmus (naują sutrtį, vertinimą, notarui ir t.t.). Gaut didesnę maržą ir tikėtis kad EURIBOR nekils labai smarkiai doh.gif Nu kažin ar verta g.gif
O vargeli, jei aš būčiau žinojus kad sitas VILIBORAS taip užkils doh.gif Jug kai ėmiau paskolą, viliboras ir euriboras buvo panasus. Visi gudruciai tada reke: imkit paskola ta valiuta kuria gaunate pajamas doh.gif
O dabar jau nėrkur dingt mega_shok.gif
Atsakyti
QUOTE(lauli @ 2009 10 26, 18:20)
Tai kad jau ir gazdinau ir ko tik nedariau doh.gif Sako - eikit į kitą banką,bet bus baudos didžiulės. Ir akurat  g.gif
Sutartis surasyta taip, kad vienas punktas paneigia kitą. Vienas sutarties priedas prieštarauja kitam. Tiek aš, tiek teisininkas, kuriam rodžiau sutartį supratom, kad baudos refinansuojant nėra. Gi banko darbuotojos įrodinėja, kad mes blogai suprantam sutartį  gun_bandana.gif
Turiu išeitį, susimoket baudą, apie 8000 Lt. Refinansuot paskolą kitam banke, susimokėt vėl uz visus popierizmus (naują sutrtį, vertinimą, notarui ir t.t.). Gaut didesnę maržą ir tikėtis kad EURIBOR nekils labai smarkiai  doh.gif Nu kažin ar verta  g.gif
O vargeli, jei aš būčiau žinojus kad sitas VILIBORAS taip užkils  doh.gif Jug kai ėmiau paskolą, viliboras ir euriboras buvo panasus. Visi gudruciai tada reke: imkit paskola ta valiuta kuria gaunate pajamas  doh.gif
O dabar jau nėrkur dingt  mega_shok.gif

O tu pabandyk "nettycia" vis paveluoti mokejimus. mano bendradarbe vis po viena diena veluodavo pervesti pinigus nes vis kazkaip diena painiojo. Tai jai paskambino vadybininke susirupinusi sako kaip cia yra gal turit problemu su mokejimais kad visad veluojat...tai zodis po zodzio..sake vos ne susipyko su ta vadybininke ko cia kabinejasi juk vis vien sumoka, o isejo taip, kad pasiule jai is litu i eurus pereiti. Tai ji dabar vietoj 2000 moka 1000 niu cia plisu minus smile.gif Ir dziaugiasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lauli @ 2009 10 26, 18:20)
Tai kad jau ir gazdinau ir ko tik nedariau doh.gif Sako - eikit į kitą banką,bet bus baudos didžiulės. Ir akurat  g.gif
Sutartis surasyta taip, kad vienas punktas paneigia kitą. Vienas sutarties priedas prieštarauja kitam. Tiek aš, tiek teisininkas, kuriam rodžiau sutartį supratom, kad baudos refinansuojant nėra. Gi banko darbuotojos įrodinėja, kad mes blogai suprantam sutartį  gun_bandana.gif
Turiu išeitį, susimoket baudą, apie 8000 Lt. Refinansuot paskolą kitam banke, susimokėt vėl uz visus popierizmus (naują sutrtį, vertinimą, notarui ir t.t.). Gaut didesnę maržą ir tikėtis kad EURIBOR nekils labai smarkiai  doh.gif Nu kažin ar verta  g.gif
O vargeli, jei aš būčiau žinojus kad sitas VILIBORAS taip užkils  doh.gif Jug kai ėmiau paskolą, viliboras ir euriboras buvo panasus. Visi gudruciai tada reke: imkit paskola ta valiuta kuria gaunate pajamas  doh.gif
O dabar jau nėrkur dingt  mega_shok.gif

Na jus tiesiog nueikit i kita baka ir pasitarkit kokiom salygom jum suteiktu pasola ir tada galesit pasiskaiciuot per kiek laiko atsipirku tie 8k bauda... juk jei perskaiciavimas kas 6 ar 12 men bus, tai zinosit kokia imoka bus ir kokia turit-tada skirtumas ir matysit... euriboras taip greit nepakils lygiai taip pat viliboras greit nenukris...
DNB valiuta keicia, bet ne visiems... sad.gif aisku protinga turet paskola ta pacia valiuta,kuria gaunamas atlyginimas, bet ne tokia kaina kai jau darosi sunku moket...

QUOTE(GreenLady @ 2009 10 28, 00:02)
O tu pabandyk "nettycia" vis paveluoti mokejimus. mano bendradarbe vis po viena diena veluodavo pervesti pinigus nes vis kazkaip diena painiojo. Tai jai paskambino vadybininke susirupinusi sako kaip cia yra gal turit problemu su mokejimais kad visad veluojat...tai zodis po zodzio..sake vos ne susipyko su ta vadybininke ko cia kabinejasi juk vis vien sumoka, o isejo taip, kad pasiule jai is litu i eurus pereiti. Tai ji dabar vietoj 2000 moka 1000 niu cia plisu minus smile.gif Ir dziaugiasi smile.gif

Na gal ir padetu o gali ir labai pablogint situacija... Pvz bankas gali paprasyt pervertint turta ir jei jo verte mazesne uzstatyt dar ka nors arba grazint visa paskola iskart... Kaip ant ko "uzsirausi"... bankai dabar arsus-nebe pelnus skaiciuoja... mes pasirinke linijini grazinimo metoda, tai siuo metu imoka litais(jei butumem ja pasirinke) butu vos ne trigubai didesne nei eurais (su ta pacia maza marza)
Atsakyti
Sveikos mergatės,

Buvau ir aš banke, del paskolos keitimo iš LT į EUR. Bet gavau neigiamą atsakymą. Vadybininkė motyvavo tuo, kad "dabar beveik niekam nekeičia". Dar kiek paklausinėjus kažką sumykė apie "riziką dėl devalvacijos". Aceit jei dabar kyla problemų mokant įmokas, tai po devalvacijos lygiai taip pat bus problematiška ir su įmokom Eurais.
Bet kad visų pirma ta devalvacija gal net nesišviecia  doh.gif  O moku beveik po 3000 kas mėnesį iš kuriu tik ~200 yra paskolos dalis.
Visų antra - dar nė karto nesu vėlavus nė vienos įmokos ir apskritai esu pavyzdingai mokus klientas  ax.gif

As esu paemusi paskola Eurais, bandziau keisti i litus, bet man neleido, butent del devalvacijos gresmes. Sake, kad jei noreciau is Lt i Eur tai galeciau. Keista, kad neleido. g.gif
Atsakyti
Sveikos mergatės,

kiek metu paskola paemei?
Atsakyti
QUOTE(mimi1 @ 2009 10 29, 12:34)
kiek metu paskola paemei?

37 meteliai. Nu praktiskai iki pencijos doh.gif
Atsakyti