Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų Savaitės meniu

QUOTE(Myja @ 2009 02 20, 16:17)
...kad i menesi gaunasi 1000-1200 maistui....cia dviese gyvenant...

blink.gif doh.gif
Atsakyti
Mamyte kuri rase kondensuoto pieno recepta, norejau paklausti, ar jy virti ant mazos ar ant dideles ugnies? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(juodukeee @ 2009 02 21, 15:53)
Mamyte kuri rase kondensuoto pieno recepta, norejau paklausti, ar jy virti ant mazos ar ant dideles ugnies? blush2.gif

Nors neviriau,bet esu garantuota,kad ant mažos...kitaip turėtų svilti,nes ir taip nuolat maišyti reikia 4u.gif
Atsakyti
Noriu ir aš prisijungti prie jūsų 4u.gif
Buvau susidariusi maždaug savaitei meniu (vyras dirba pamaininį darbai, tai tenka pagalvoti karts nuo karto ką gaminti smile.gif )

pirmadienis: sumuštiniai su rūkyta šonine, vštienos troškinys su daržovėmis
antradienis: blynai, vištienos troškinukas, pupelių sriuba
trečiadienis: pupelių sriuba, troškinukas blush2.gif (daug buvau prisitaisiusi, tai gaila buvo mesti lauk)
ketvirtadienis: balta mišrainė (pirktinė kg blush2.gif tik vyrui į darbą), silkė su daržovėmis ir dviem riekutėmis duonos
penktadienis: virti varškėčiai su grietine, čeburėkai
šeštadienis: dešrelės, čeburėkai, rauginti tūšinti kopūstai su kotletukais ir bulvėmis
sekmadienis: kepsiu blynu pusryčiams, tai manau liks ir pietums, o vakarienei žuvies kepsnelius su bulvėmis ir morkų salotomis su česnaku.

Mano meniu nėra labai tobulas, bet įtilpom į tą 200 litų sumą... piniginėje liko dar 70 litų... buvo pirkta ir sausainių, ir sūreliai (keli), ir saldainiai (bet nedaug).
Šeimyną sudaro 2 suaugę ir 1 trejų metų vaikas.
Papildyta:
QUOTE(Babaužienė @ 2009 02 21, 19:27)
Nors neviriau,bet esu garantuota,kad ant mažos...kitaip turėtų svilti,nes ir taip nuolat maišyti reikia 4u.gif

manau kad iki užvirimo reikia ant didelės ugnies, bet kai užverda ant silpnos
Atsakyti
QUOTE(geneira @ 2009 02 21, 21:55)

manau kad iki užvirimo reikia ant didelės ugnies, bet kai užverda ant silpnos

Jei virsi iškart ant didelės ugnies, pritrauks katilą. O tada tikrai tiek ilgai pieno nepavirsi nors ir maišysi.
Atsakyti
Aciu mamytes uz atsakymus mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Skaitinėju Jūsų temelę ir nutariau pasisakyti..

Anksčiau gyvenome plačiai kaip tikri buržujai, per mėnesį maistui išleisdavome apie 1500 Lt blush2.gif Esame du suaugę ir vienas metinukas.

Dabar pradėjome keisti įpročius, taupyti (procesas buvo labai skausmingas, bet dabar jau pripratome rolleyes.gif ) Ir patarimai šiame skyrelyje tikrai labai padeda 4u.gif
Pirkdavome labai daug įvairių gėrimų, vandenį. Dabar apsiribojame virintu vandeniu ir darau kompotą (iš uošvienės šaldytų uogų, pirktinių obuolių, kriaušių), kuris puikiai puikiai tinka ir patinka visai šeimynai, be to daug sveikiau ir pigiau. Darau labai koncentruotą (savikaina apie 2-3Lt), užtenka maždaug 3 dienom (kasdien koncentratą skiedžiu karštu vandeniu ir pateikiu šeimai).
Apsiperkame du kartus per savaitę (sekm ir treč), pagal griežtai sudarytą sąrašiuką, labai stengiamės iš jo neišklysti. NIEKADA neleidžiu savo vyro vieno apsipirkti, geriausiai kai išvis apsiperku be jo.. nes jam tai to, tai ano vis prireikia doh.gif
Anksčiau saldumynai sudarė mūsų mitybos pagrindą doh.gif dabar karts nuo karto padarau tinginį (savikaina mžd 10 Lt), kurio užtenka 3-4 dienom patenkinti saldumynų poreikį.
Na ir telpame į maždaug 150Lt per savaitę thumbup.gif

Beje pastebėjau, kad valgome daug sveikiau! Taupymas gerai ir piniginei, ir skrandžiui smile.gif bent jau mūsų atveju
Atsakyti
QUOTE(geneira @ 2009 02 21, 22:55)
Noriu ir aš prisijungti prie jūsų  4u.gif
Buvau susidariusi maždaug savaitei meniu (vyras dirba pamaininį darbai, tai tenka pagalvoti karts nuo karto ką gaminti  smile.gif )

Mano meniu nėra labai tobulas, bet įtilpom į tą 200 litų sumą... piniginėje liko dar 70 litų... buvo pirkta ir sausainių, ir sūreliai (keli), ir saldainiai (bet nedaug).
Šeimyną sudaro 2 suaugę ir 1 trejų metų vaikas.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Vo tokia turetu buti temele, o ne kaip ka virt doh.gif
Atsakyti
Mano sekančios savaitės meniu:
Pusryčiams, kaip ir dažniausiai, sumuštiniai, o dukrytei varškytė ar jogurtas.
I. Kugelis
II. Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis ir bulvėmis.
III. Tas pats ( troškinti rauginti kopūstai)
IV. Kotletai su morkų mišraine ir turbūt su duona g.gif .
V. Kopūstų sriuba.
VI. Keptos blauzdelės su bulvėmis arba ryžiais (čia kaip sugalvosiu paskutinę minutę).
Atsakyti
Bandysiu prisijungti ir aš prie jūsų.. 4u.gif nes kažkaip kad ir labai nespaudžia dar finansai, bet norisi pasitaupyti.. blush2.gif vis paskaitinėju jūsų meniu, ir jau beveik savaitėlę bandau pati įsivesti šiokią tokią tvarką.. thumbup.gif Anksčiau į parduotuvę eidavau kasdien, ir min 50 lt ten palikdavau, o namo pareidavau su tuščiais beveik krepšiais.. sėkmės mums visoms.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Stai temele kur galima padiskutuoti apie virima mirksiukas.gif
My Webpage
Atsakyti
musu praejusios savaites meniu:

I. vedarai su padazu (buvo laisva diena, tai visai smagu buvo pasiterlioti)
II. vistienos krutineles kepsniukai su ryziais, morku-cesnaku salotos
III. burokeliu sriuba, virtos bulves su troskinatis grybais
IV. kiausiniene su lasinukais
V. kalakutienos saslykiukai ant mediniu iesmeliu, ryziai, marinuoti svogunai
VI. buvom sveciuose, tai ten ir valgem.
VII. pupeliu sriuba, kotletukai su raugintais agurkais (vyrui), garinta lasisa su sparaginem pupelem (man) su bulvem.
Atsakyti