QUOTE(KENGAS @ 2005 08 23, 09:24)
Manau ,kad pakankamai gerai ir profesionaliai ismanau tiek filmavima, tiek fotografija, kad galeciau teigti, jog abieju darbu VIENU METU IR GERAI atlikti neimanoma( nes nei fotografavimas nei filmavimas nera vien tik aparato laikymas ir mygtuko nuspaudimas) Sutinku,kad sioks toks vaizdas bus ir jei jis atitinka Jusu estetinius kriterijus -Jusu valia rinktis, bet man ,kaip profesionalui noretusi, kad busimieji jaunieji nebutu mulkinami "chaltursciku", kuriu deka menkinamas musu profesijos vardas...
Chaltūrą aš suprantu taip, jei vieną rodo (kartais net kito fotografo ar operatoriaus), kad daro, o kitą žmonės gauna. Arba prisižada sumontuoti, o atiduoda kasetę tiesiog iš kameros. Aišku, kitiem gerai ir taip, kad tik už 200 Lt būtų

O jeigu žmogus atiduoda visą save, bei skiria laiko abiems darbams - rezultatas akivaizdžiai matomas
Tai aš ir sutinku, kad atskirai darant - pačiam operatoriui ar fotografui lengviau. Jis daugiau dėmesio gali skirti savo sričiai. Bet kodėl taip sureikšminti SAVO profesiją? Teko susidurti su įvairių sričių "profesionalais", kurie nutaisydavo labai reikšmingas minas ir pradėdavo skųstis kokia sunki ir ypatinga jų profesija, vien tam, kad pakeltų paslaugos kainą. Ne todėl, kad tai iš tikrųjų TAIP SUDĖTINGA.