Įkraunama...
Įkraunama...

Statau namą savo rankomis

QUOTE(vardukas @ 2010 05 28, 22:53)
Vienintelis klausimas paciam
Ar pats siuo momentu stataisi nama???
Kokioje stadijoje jis yra?

Cia jau 2 klausimai. mirksiukas.gif O cia atsakymai:
Taip statausi, 163kv.m vienam lygyje. Namas pastatytas, baigiamas siltinti ir tada lieka tik apdaila. Langai 3 stiklu, stogas suomiskos bitumines cerpeles, sildomos grindys, sienu varza 7.5, lubu apie 10. Visos komunikacijos padarytos ir yra vietines. Siai dienai viskas kainuoja 65kLt. Cia darbas praktiskai neieina, visa kita suskaiciuota, net varzteliai ir transportas. Dar apie 30k isleisiu medziagom, galutinei apdailai ir irangai. Gerbuvio tvarkymo kastai i sita suma isiskaiciavo kolkas nedidelem sumom tai skaiciuokim be gerbuvio, tik pats irengtas namas.

Mes stattomes, dabar prades apdaila, pamatai,sienos kaminai, betoninis perdengimas. betoniu cerpiu stogas apie 80-90 tuks. jau suejo, is ju uz darba kaimynui murininkui apie 3tukst.
Pasakykit kaip atrodo iki iejimo gyvent kiek dar reiks? as manau apie 100 dar reiks.
Gal tos jusu betonines cerpes auksu dengtos kad tiek gavosi? Tai gal ir baseina 12x4 antram aukste isirenginejat betaupydami? Ir kvadratu tikrai speju ne 80. Tai gal ir nelyginkim nesulyginamu dalyku. Zmogus ne to klause. Jei jusu klausia ar uz 80 galima pastatyt 80 kvadratu, tai ir kalbam apie 80kv.m, o jus statydamas 400 aisku kad netilpsit i 80. Verskit i salyginius vienetus: kiek iseina Lt uz kvadrata. Siai dienai 1000Lt/m2 pacio namo, be leidimu ir sklypo yra visiskai normalu net samdant ir paciam ranku nekisant. Neviena jau pastaciau, dar neviena pastatysiu.
Paprasciausiai, kaip jau minejau turi but protingas projektas. Be jokiu statyba isbranginanciu nesamoningu sprendimu. Toki nama su minimaliom sanaudom ir iki pasyvaus privest nesunku.

Viena galiu pasakyt, gal, kartoju gal ir imanoma.
Bet viskas bus ant tiek pigiai ir prastai padaryta, kad po 5 metu reiks daug ka tvarkyt ir vel kist kokius 20-30, dar po 5 vel tas pats, kol galiausiai uz 20 reiks nugriaut ir perstatyt. doh.gif
Pirkt buta ir nesukt galvos apie irengta nama uz 80 tukst.. drinks_cheers.gif
Na is patirties pasakysiu, kad taip nebuna. na nebent nera visiskai supratimo jokio, o zmogus statosi visiskai pgl savo vaizduote. Tada klaidu pridaroma, bet tokiu statytoju tai nelabai ir buna. Nu ne kosmini laiva gi statot, informacijos amziuje gyvenam. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2010 05 29, 09:03)
, sienu varza 7.5, lubu apie 10.

iš ko sienos ir lubos g.gif koks sumuštinis?
Atsakyti
ne,nu jus idomus žmones .(tie kurie sako kad pigiai neimanoma).čia tema "statau nama SAVO rankomis".o jus vel su savo "mums PRADES daryti" (ne mes pradesim daryti),"murininkui sumokejom" ir pan.todel jums tikrai bus nesuprantamas dalykas kad taip pigiai galima prasisukti.jus klaidingai suprantat "statyma savo rankomis".ilyskit i tema "kokios darbo kainos",pažiurekit tas kainas,ir išmeskit jas iš savo namu biudžeto.ir tada pamatysit kad imanoma isitekt i tuos 80000.čia kaip suprantu žmones stato namus savo rankomis,tiesiogine ta žodžio prasme.tai yra nieko nesamdo,dirba patys,arba padedami draugu giminiu,šeimos.o jei pradesit samdyt darbuotojus tai jau tikrai pinigu sukišit kip reikiant.kas liečia tai kad tipo po keliu metu reiks perdarinet remontuot,tai tikrai paprieštarausiu.žmogus,darydamasis sau tai daro su itin dydeliu skrupulingumu,paskaičiuoja,pasveria.ko nedaro samdomas darbininkas.kad ir koks jis sažiningas ar kad ir kiek jus ji kontroliuotumet.tai tiek. P.S. čia tinka tiems žmonems kurie turi patirties,sugebejimu,kitokiu atveju jau tikrai geriau samdytis darbininkus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo virgaaaaa: 29 gegužės 2010 - 08:55
QUOTE(audine68 @ 2010 05 28, 20:43)
Bandykite kalbetis ne su senu statybininku, o su geru, nes mes irgi kvietemes sena statybininka, tai jis visai nezino naujoviu, tik viena supranta, kad jis vasada teisus.
sekmes, bandykite ilisti i ta suma, kokia nuplanavote, pasiskaiciuokite. Mes irgi statomes nama 13 m2, nutatemsu riba - 50 t. Statomes isVelox, nespo to sildymui sutaupai, norsir labai brangiosmedziagos. bet tai salyginis dalykas, nes nereikia nieko papildomai sildyti. Siuo metu stovi dezute, stogas. suma - 53 t. Viska darome patys. Stogas vienslaitis, nes taip pigiau.

Sakydama senu turėjau omeny, kad jau seniai dirba šį darbą biggrin.gif
Labai įdomu būtų pamatyti jūsų namuką blush2.gif
Atsakyti
Sveiki,

Visada buvau prieš nuosavą namą, bet kuo toliau, tuo labiau ima nervinti žiemą sąskaitos už šildymą, ir komunaliniai mokesčiai už orą...
Kadangi statybinių medžiagų ir darbų kainų visiškai nežinau, tai įdomu,
, kiek kainuotų pasistatyti patį paprasčiausią ir pigiausią namą ( turiu omenyje, kad namas būtų be jokių architektūrinių įmantrybių, bet iš kokybiškų medžiagų). Namo plotas ne didesnis nei 90-100 kv/m.
Bandytume statytis savo rankomis, tiesa dar domina, kiek užtrunka namą statytis?
Atsakyti
QUOTE(klumpele @ 2010 05 29, 12:25)
bet kuo toliau, tuo labiau ima nervinti žiemą sąskaitos už šildymą, ir komunaliniai mokesčiai už orą...

drinks_cheers.gif Ir ne tik šildymas, bet ir nuolatinis stogo remontas, neveikiantys gyvačiukai, atsilupę tapetai po eilinio kaimynų potvynio...

Mes irgi bandysim(-om) savo jėgom stogą virš galvos kurt. Vis bandau suskaičiuot kiek čia gausis. Sumoj VISKAS man nęra svarbu, nes ne iškart viską darysim, o palaipsniui: sienas+stogas, siltinimas, vanduo, kanalizacija, san.mazgai, virtuve - ziek jau gyvent galima.. O po to po truputį galima krapštinėtis, kai yra pinigu ir daugiau ką nuveikt...

Gal i ir svajuko dramblionė bet tikimės nebrangiai išsisukt blush2.gif
Atsakyti
37 psl dinges mano didziulis postas apie paskaiciavimus g.gif
Siaip daugelio postai dinge is 37psl g.gif -ar cia tik man taip atidaro, kad 37psl tik vienas Bieso postas? Gal cia beda mano kompe, pas kitus kitaip?
Atsiprasau uz O.T. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 29 gegužės 2010 - 14:19
QUOTE(Dario @ 2010 05 29, 09:03)
Cia jau 2 klausimai.  mirksiukas.gif  O cia atsakymai:
Taip statausi, 163kv.m vienam lygyje. Namas pastatytas, baigiamas siltinti ir tada lieka tik apdaila. Langai 3 stiklu, stogas suomiskos bitumines cerpeles, sildomos grindys, sienu varza 7.5, lubu apie 10.

Sveiki.Iš kokių blokelių namo sienas statėt ir šildot kuom sienas ,vnž.koks sumuštinis sienų.Ačiū.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rokė: 29 gegužės 2010 - 14:24
QUOTE(Rokė @ 2010 05 29, 15:23)
Sveiki.Iš kokių blokelių namo  sienas statėt ir šildot kuom sienas ,vnž.koks sumuštinis sienų.Ačiū.
Namo sienos is jokiu blokeliu. Namas karkasinis, sumustinis mano namo atveju gan sudetingas daugiasluoksnis, kas konstrukcija isbrangina apie 20 procentu, bet tokiu budu pasiekiamas labai geras sandarumas, varza ir neprarandamas naudingas plotas. Pjuvio viso nedetalizuosiu, bet siltinimui naudojama akmens, stiklo vata ir putplastis. Ant perdangos papildomais eis ekovatos sluoksnis. Siltinimo medziaga isdestyta 3-juose atskirtuose sluoksniuose.
Atsakyti
Jau gal per daug cia issipletet su tom kainom? g.gif Geriau kad viska butu galima rasti ten kur reikia, o kai rasysit ten kur reikia tai ir nuomoniu daugiau sulauksite. Namus daug kas stato, bet ne visi savo rankomis, todel perkelkit diskusija ten kur ir kiti gales isreiksti savo nuomone. Uzduodami klausima jug galite paklausti kiek kainavo namas ir kiek darbas 4u.gif

Kiek kainuoja namo statybos
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 05 29, 15:00)
37 psl dinges mano didziulis postas apie paskaiciavimus g.gif 
Siaip daugelio postai dinge is 37psl g.gif -ar cia tik man taip atidaro, kad 37psl tik vienas Bieso postas? Gal cia beda mano kompe, pas kitus kitaip?
Atsiprasau uz O.T. 4u.gif

Pas mane viska rodo smile.gif
Atsakyti
Manau kad ne vien man, o daugumai cia tikrai idomu.
Kainos gal eurais, tada realiai butu.
Prasymas ikelk foto, mumd visiems, laukiam su nekantrumu,
O jei dar parasytum kiek kas kainavo, medziagos, pamatams, sienosm, stogui ir panasiai.
Busiu tkrai dekingas mirksiukas.gif
Atsakyti