Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(P-e-r-l-i-u-k-e @ 2009 02 18, 15:04)

Speju,kad jai per daug girdymu g.gif ir norint issaugoti gelyte siulyciau traukti is vazono,tikrint saknis,ar tik kartais jos ten nera supuvuios g.gif apkartyt supuvusias,kirpimo vieta patepts cinamonu ir sodint i nauja substrata jei uztenka jai saknu ir nereik reanimatoriaus mirksiukas.gif dar gerai apziurek ar nera pas ja kokiu parazitu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jukraa: 18 vasario 2009 - 15:42
Galvojau sita pirkti smile.gif Substratas OS litofitinėms orchidėjoms
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2009 02 15, 22:41)
Tokios gražios šventės Lietuvoje ir pasaulyje 4u.gif  lithuania.gif Dovanoju visiems visiems šia proga savo išaugintų gėlyčių margaspalvius žiedus doh.gif Auga jos pas mane "kaip "ant mielių". Palieku joms laisvę pasirinkti, kaip augti? blink.gif O kas gamtoj tas gėlytes tręšia? Kokia ten trąšų chemija? Arba kas jas ten karštu dušu plauna? Dėkoju Astrai už gėlytę  doh.gif Apsidžiaugė gražuolė, kad rado daug draugių. Jau 2 naujus žiedelius parodė... 4u.gif

Va čia tai palangė wub.gif , respect Fonda 4u.gif , gal kada ir pas mane taip bus wub.gif
Atsakyti
labukas, gelbekit nes nezinau kas nutiko mano orchidejai, ikeliu nuoptraukyciu ir pamatysit, saknys visiskai ne zalios, labai kazkokie negrazus o vienas lapelis lenda, ziedai nukrito pries 3 menesius, pamaciau kad vienas kalasi jei suprantu, kaip man ja isgelbeti ka daryti?
Atsakyti
QUOTE(daivushkina @ 2009 02 18, 11:44)
4u.gif Sveikutes... verysad.gif Mano gelytes visi ziedeliai nukrito, netiko jai pas mane itariu  ax.gif 
Nezinau ka daryti, ar ismesti jau gelyte, ar dar ja kaip nors galima bandyti gelbeti? g.gif

NEMESK!!! blink.gif man parduok arba atiduok tada blink.gif thumbup.gif is kauno gal esi ax.gif
Atsakyti
Parausinėjau šian savo cimbidį, tai viršutinių šaknų galiukai tušti pasidarė... perlaisčiau ar perdžiovinau? verysad.gif Anksčiau gražiausi buvo, sveiki, o kas dabar nutiko verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jowiciukas @ 2009 02 18, 17:21)
labukas, gelbekit nes nezinau kas nutiko mano orchidejai, ikeliu nuoptraukyciu ir pamatysit, saknys visiskai ne zalios, labai kazkokie negrazus o vienas lapelis lenda, ziedai nukrito pries 3 menesius, pamaciau kad vienas kalasi jei suprantu, kaip man ja isgelbeti ka daryti?

Na, matosi, kad gėlytė suvargusi, drėgmės trūksta. Viršutinės šaknys tai gerokai padžiūvusios. O kas vazono viduje darosi, kaip vidinės šaknys?

Jeigu visos nudžiūvusios, tai reikia jas nukarpyti ir jeigu užtenka sveikų šaknų kišti į substratą, o jeigu ne - į reanimatorių.

Be to, statyk vazoną ant akmenukų ir pilk vandenį, arba kitą drėkintuvą įsigyk.
Atsakyti
o mergaitės, ar blogai, jei kelios orinės šaknys padžiūvusios, ar ką su jom daryt? visos kitos ir orinės, ir normalios šaknys atrodo gerai.
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2009 02 18, 15:49)
Galvojau sita pirkti smile.gif Substratas OS litofitinėms orchidėjoms

paphiopedilum ir odontoglosumams reikalingas skirtingas substatas. paph imk litofitinems os substrata, kadangi jis su smulkintom kriauklem, o raibuolem raikalingas kalcis, "cambrijai" ( atrodo ten ji) epifitinem OS smulku.
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 18, 16:43)
Na, matosi, kad gėlytė suvargusi, drėgmės trūksta. Viršutinės šaknys tai gerokai padžiūvusios. O kas vazono viduje darosi, kaip vidinės šaknys?

Jeigu visos nudžiūvusios, tai reikia jas nukarpyti ir jeigu užtenka sveikų šaknų kišti į substratą, o jeigu ne - į reanimatorių.

Be to, statyk vazoną ant akmenukų ir pilk vandenį, arba kitą drėkintuvą įsigyk.

na dabar pries kelias dienas matyt perlaisciau tai apatines saknys dregnos bet ir ne zalios spalvos, o kas tas reanimatorius?
Atsakyti
QUOTE(jowiciukas @ 2009 02 18, 17:59)
na dabar pries kelias dienas matyt perlaisciau tai apatines saknys dregnos bet ir ne zalios spalvos, o kas tas reanimatorius?

Prieš kelias dienas pabaigtoj temoj tikrai yra aptartas smile.gif ir dar prieš tai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daluksa @ 2009 02 18, 18:25)
Prieš kelias dienas pabaigtoj temoj tikrai yra aptartas  smile.gif ir dar prieš tai  smile.gif

kažkada, kai tik tik prisijungiau prie jūsų temelės ir sunkiai gaudžiausi viskame, ir nevisiškai supratau, kodėl pabosta senbuvėms vieni ir tie patys klausimai... tai viena atsako tai kita... dabar irgi gi vos retkarčiais prisijungiu, alia jau suprantu, kodėl lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Atsakyti