Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(mikuotuke @ 2009 02 12, 21:10)
Mergaites, senoje temoje rasiau, kad nuleipusia miltonia nusipirkau, vienu gumbeliu..
O is mamytes23 kiminu nusipirkau!  4u.gif
pagalvojau - persodinciau ja i laisvesni substrata ir is virsaus apdeciau laisvais, kvepuojancias (jokiu budu ne suspaustais) dregnais kiminais  thumbup.gif
kaip manot, ar taip butu tinkamai palaikoma dregme ir saknys neputu?  blush2.gif
ja pirkau perdziuvusia, tad teko laikyti kelias val. inde su vandenuku ir trasomis  verysad.gif dabar ilsisi ax.gif

trasu tikrai nereikejo, sergancioms ir nualusioms orchidejoms trasos neduodamos.
jeigu ji turi saknu ir jos nepuvancios tai galima padariti substrata sumaisyti substrata su kiminais ir bus gerai
Atsakyti
Dabar, pries Valentina, uzversta vel orchideju Maximose. Bet kazkaip nekrinta i akis niekas.
Papildyta:
QUOTE(Viotinola @ 2009 02 12, 20:08)

Pas mane naturaliai nuseno abu dendrobiai. Nukrito lapai. Liko stagarai. Ir leidzia tokius daigucius. Vaizdelis nekoks, bet kolkas palikau ant motininio, nes manau kad is jo dar ima maistines medziagas.

SKM, ar as teisi?
Atsakyti
QUOTE(Taniushka @ 2009 02 12, 22:28)
trasu tikrai nereikejo, sergancioms ir nualusioms orchidejoms trasos neduodamos.
jeigu ji turi saknu ir jos nepuvancios tai galima padariti substrata sumaisyti substrata su kiminais ir bus gerai

oi... doh.gif naa, bet daugiau dabar nebetresiu ax.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif
Labai myliu orchidejas. Ar to pakanka, kad priimtumet i savo buri ? blush2.gif bigsmile.gif

Pirmame puslapyje perziurejau, kaip persodinama orchideja. Angliskai nelabai ikirtau, bet matesi, kad patrumpinamos visos saknys zirklemis???

Saviskiu dar nepersodinejau, nors jau viena krauna ziedelius. Nuzydes, tada persodinsiu.

Ar reikia nukirpti senus stiebus po zydejimo? Ar tik tai padaryti persodinant?

Labai aciu uz atsakymus. Tikiuosi malonaus bendravimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2009 02 13, 12:16)
Sveikos, merginos  4u.gif
Labai myliu orchidejas. Ar to pakanka, kad priimtumet i savo buri ?  blush2.gif  bigsmile.gif

Pirmame puslapyje perziurejau, kaip persodinama orchideja. Angliskai nelabai ikirtau, bet matesi, kad patrumpinamos visos saknys zirklemis???

Saviskiu dar nepersodinejau, nors jau viena krauna ziedelius. Nuzydes, tada persodinsiu.

Labai aciu uz atsakymus. Tikiuosi malonaus bendravimo  4u.gif

nesu profe, bet man atrodo kad nukirpti reikia tik nudziuvusias ir nupuvusias saknis jei persodini, sveiku karpyti nereikia. o del ziedkocio nukirpimo, tai cia kaip kuri praktikuoja. as asmeniskai nenukirpau, man is tu senu sakeliu leidzia naujus ugliukus gelytes, kitos kerpa. man atrodo jeigu nuzydejus gelutei ziedstebis nenudziuna, nekirpk, palik ramybeje, jis pats nuspres ka daryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2009 02 13, 12:16)
Labai myliu orchidejas. Ar to pakanka, kad priimtumet i savo buri ?  blush2.gif  bigsmile.gif

Ateik pas mus, ateik hihihi.gif friends.gif
man toje vaizdo medziagoje tai ziauru, kai saknys GYVOS ir kerpamos blink.gif
niekada su gyvom saknelem taip nedarysiu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2009 02 13, 11:16)

sveika 4u.gif
galima nukirpti, bet galima ir palikti nes is senu ziedstebiu dar gali prazisti
as savosioms palieku, bet jeigu sudziuna tai aisku nukerpu (bet tai liecia phaloenopsius) visos kitos orchidejos, man atrodo nezydi is senu ziedstebiu... dar ziedstebis nukerpamas jeigu orchideja nualusi , liko be saknu ir ja reikia reanimuoti. nors galima ir nuzydejusi ziedstebi nukirpti tada raso kad ji kita ziedstebi prades greiciau leisti, atseit jeigu yra senas ziedstebis , orchideja dali savo jegu atiduoda jam
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2009 02 13, 12:32)
nesu profe, bet man atrodo kad nukirpti reikia tik nudziuvusias ir nupuvusias saknis jei persodini, sveiku karpyti nereikia. o del ziedkocio nukirpimo, tai cia kaip kuri praktikuoja. as asmeniskai nenukirpau, man is tu senu sakeliu leidzia naujus ugliukus gelytes, kitos kerpa. man atrodo jeigu nuzydejus gelutei ziedstebis nenudziuna, nekirpk, palik ramybeje, jis pats nuspres ka daryti smile.gif

butent... gamtoje niekas nekarpo nei stiebu, nei saknu. Geles taip pat jaucia stresa ir zino, kas yra ju maitintojai, seimininkai, o kas juos skriaudzia.... as pries mechaninius isikisimus gyvoms ir nenudziuvusioms ar nenupuvusioms augalo dalims protest.gif
Atsakyti
akyciu paganymui mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 02 13, 11:35)
butent... gamtoje niekas nekarpo nei stiebu, nei saknu. Geles taip pat jaucia stresa ir zino, kas yra ju maitintojai, seimininkai, o kas juos skriaudzia.... as pries mechaninius isikisimus gyvoms ir nenudziuvusioms ar nenupuvusioms augalo dalims  protest.gif

g.gif
bet juk gamtoje ir auga ant medziu, uolu, kur jos daro beleka ir belekaip, ir vejas pucia ir lietus lyja ir sauso oro nebuna , ir saknu vazoniko sienom nesuvarzo , niekas neatbega su trasu puoduku ir negirdo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
man argumentas, kad gamtoje niekas ziedstiebiu nekarpo toks schmoll.gif
mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo misterija: 13 vasario 2009 - 12:01
QUOTE(misterija @ 2009 02 13, 12:58)
g.gif
bet juk gamtoje ir auga ant medziu, uolu, kur jos daro beleka ir belekaip, ir vejas pucia ir lietus lyja ir sauso oro nebuna , ir saknu vazoniko sienom nesuvarzo  , niekas neatbega su trasu puoduku ir negirdo lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
man argumentas, kad gamtoje niekas ziedstiebiu nekarpo toks  schmoll.gif
mirksiukas.gif

bet vejas ar gyvuneliai yra kas kita wub.gif as labiau orientuojuosi i buvima maitintoju, o ne skriaudeju hihihi.gif
ta prasme - buvo atlikti tyrimai su augalais, paziureti, kokius impulsus jie skleidzia ir kada.
Buvo nustatyta, kad iejus i patalpa zmogui, kuris nuolat laisto ir meiliai elgiasi su gele, gele iskart siusdavo impulsa saknims, kurio israiska, pavertus ji elektriniu impulsu, galima apibudinti kaip dziaugsma.
Kitame eksperimente zmogus atejo ir bandomojo augalo "kaimyna" - kita augala sulauze, sudraske, suplese saknis ir paliko.
Po kiek laiko, tam paciam zmogui "zudikui" iejus i patalpa, bandomoji gele pradejo skleisti baimes ir isgascio impulsus blink.gif
visgi kiekvienas augalas yra gyvas wub.gif ir "jaucia" ax.gif
gaila, kad nezinau, kur ieskoti panasaus straipsnio verysad.gif
bet pasigirsiu, kad esu labai gera geliu reanimatore blush2.gif jos tiesiog subujoja, kokios baisios bebutu (namie apie 50 vazonu gelbejamu arba jau isgelbetu geliu) smile.gif

cia paaiskinimas, kodel taip vengiu mechaniniu, "skaudziu" isikisimu blush2.gif
tiesa, kartais jie neisvengiami - pries metus baisiai nualinta ir kenkeju apnikta fuksija teko ziauriai nugeneti, nepaliekant ne lapo cray.gif
bet paskui jos daug kartu atsiprasinejau, tai zydejo taip, kad lapu nesimate per ziedus - 3 kartus per sezona! mega_shok.gif maniau, pakvaisiu is dziaugsmo assa.gif assa.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
http://lt.wikipedia....ksterio_efektas
ai, va, radau savo kliedesius (esu tik kazkur kitur skaiciusi), cia raso, kad "jausmai" augalams yra nesamone. Na, gal ir taip, bet bet kuriuo atveju jie i dirgiklius reaguoja, manau hihihi.gif cia labiau isitikinimas is meiles wub.gif o gal ir tiesa... ? blush2.gif
Papildyta:
http://www.radiostez...adiostezija.php
va, dar radau koki straipsni. zinau, kad nuo temos nukrypstu, tad gal nekomentuokit, tik siaip savo idomumui paskaitykite. Ir nebutina viskuo tiketi, tiesiog pasmalsauti galima blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mikuotuke: 13 vasario 2009 - 12:39
help.gif help.gif Vaje,tiek grozejausi savo orchidejomis,bet va siandien viena man soko ivare. siandien buvo laikas ja jau mirkyt, kai istraukiau is nadens ziuriu ant substrato virsaus begioja mazi sidabriniai vabaliukai doh.gif isiziuriu i vandeni, o jame ir tu paciu vabaliuku ant virsaus plaukioja ir ant dugno baltos minitiurines kirmelikes plaukioja doh.gif
Ieskojaus informacijos kompiuteri kur turiu prisikopinusi apie palenopsius,bet ziuriu nieko neturiu apie gyviu naikinima, ka daryt? ka naudot,kad tuos gyvius isnaikint? unsure.gif verysad.gif Si panenopsi turiu jau 7men,pirktinis ziedkotis nuzydejes tebegyvena ant gelytes yra isleidusi nauja ziedkoti ir sukrovusi pumpurus, kurie jau du menesius niekaip neprasiskleidzia turbut del tu vabalu unsure.gif Saknys pakankamai geros,tik vienoj vietoj matosi,kad nudziuvusi,Nepersodinau del naujo ziedkocio. ir lapo pradzioj yra sausas igedimas,jau toki nusipirkau,ji patepiau su cinamonu,nei dideja,nei mazeja jis. unsure.gif
Atsakyti