labukas visoms
rimule, mes ir buvome paėmę šitą prietaisą, sūnui jis šeip sau , nelabai patiko ir mums, nes nevisada pilnai suleidžia insuliną. Be to mažo kiekio nesuleisi kaip pvz.: 0,5 vnt. Na, bet pabandėm, dabar žinom, kad netinka mums.
Dėl insulino leidimo, kažkaip aš su sesutėm ir gyd. ligoninėj išaiškinom, kad tai būtina leistis vaistukus, nes tai gyvybės klausimas, o be to dar su jumoru pasakiau, nors širdis tai verkė, kad tu mano mažuti turi būt stipresnis už ligą ir su ja kovot insulino pagalba, o aš sakau tau pradžioj padėsiu tą daryt.

Tai va, bet dar iki šiol problema, kad susileistų pats, o aš leidžiu dabar jau ramiai, nebebijau, buvo labai sunku. Po truputį jau įkalbu, kad galėčiau suleist vaistukus į pilvuką, nes rankos jau subadytos, kojas skauda, užpakliuką badom ilgo veikimo insulinu Lantusu tai guzuotas

vargstam vienu žodžiu, bet gyvenam kaip mokam.
valgome beveik viską, tik viską skaičiuojam. kepu miltinius blynus su fruktoze, gaunas liuks, jau dabar maždaug žinau kiek insulino an mano keptų blynų reikia. uogienių nemėgsta, bet man rodos 1 arbat.š. uogienės -1 vnt insulino ( mes naudojam NovoRapid grieto veikimo insuliną); valgom manų košę u fruktoze ir cinamonu (cinamonas mažina cukrų kraujyje), nes sūnui ji patinka, lietinius blynus kepu ir visur naudoju fruktoze. kažkaip dabar jau žinau kiek kokiam maistui insulino reik. na žinoma, viską reik numatyt, nes vaikai neprognozuojami, tai sėdi žaidžia, tai laksto žaidžia, vat ir žinok kiek ko reik suleist ar pavalgydint

O iš patiekalų sugalvot daug ką galima, tik svarbu vaikas valgytų ir jam skanu būtų. sėkmės visoms kovoje su CD
Papildyta:rimule aš leidžiu insuliną su Flex-penu, kuriuo galime atmatuot net po 0,5 vnt. insulino
http://www.novonordi...nt/novopen3.aspšioje nuorodoje yra parodytas panašus injektorius kuriuo mes leidžiame insuliną. Tik čia pavaizduotas kur nustatoma 1 vnt., o mums ši firma "NovoNordisk", padovanojo pena kur nusistato 0,5 vnt. Nes mums visad kažkodėl pritrūksta to 0,5 vnt.

tai todėl ir padovanojo.