QUOTE(Atari_Mom @ 2006 12 06, 19:46)
sveikos.man reikia patarimo, nes visai neismanau nieko apie tuos cukrus ir etc..
tai va.vakar i pavakare pasimatavau cukraus kieki sejp ant bajerio (pas drauge)..is ryto niek nebuvau valgiu, na tik obuliu, o pries matavima koki pusvalandi valgiau grikiu, misraines dazroviu, mandarina, ir 5 gabaliukus shogeten sokolado.. ir paskui pasimatavau -ir rode 8.00!!!! ar man jau dabar pradeti bijoti???
ar normalu, kad pavalgius siek tiek saldumynu cukrus pasidaro sitoks?? ar pas sveika zmogu net ir saldziai pavalgius jis turi buti normos ribose?? atsakykit..
tai va.vakar i pavakare pasimatavau cukraus kieki sejp ant bajerio (pas drauge)..is ryto niek nebuvau valgiu, na tik obuliu, o pries matavima koki pusvalandi valgiau grikiu, misraines dazroviu, mandarina, ir 5 gabaliukus shogeten sokolado.. ir paskui pasimatavau -ir rode 8.00!!!! ar man jau dabar pradeti bijoti???


Man panašiai buvo - reikėjo kažkam kraujo tyrimų prieš kelis metus, parodė cukrų virš normos... Tada ėmiau domėtis II tipo diabetu (jis visai skirtingas nuo I tipo, kuriuo suserga vaikai). Daktarė buvo pasimetus, nes pagrindiniai rizikos faktoriai: kilmė iš Lotynų Amerikos ar juodaodžių (lyg ir ne

Manyčiau, kol kas nepanikuok. Gyvas žmogus - ne automatas, visos organizmo funkcijos kartais susvyruoja. Pasitikrink normaliai poliklinikoj, nevalgius, ar nors šiaip kur kelis kartus. Jei atkakliai bus virš 6, verta kreiptis į specialistus, kad patartų. Paprastai rekomenduoja dietas ir pan. (žiūrėk į aukščiau surašytus rizikos faktorius - ką galima pakeist Tavo atveju).
Ir nepradėk bijot anksčiau laiko, jei tikrai būtų diabetas, tikriausia savijauta parodytų
