Įkraunama...
Įkraunama...

Apklausa- Kelių metų vaiką leisti i mokyklą?

Apklausa: Kiek metukų buvo jūsų vaikui kai išleidote į 1 klasę? (408 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Laba,

kiek temų perskaičiau, bet niekur galutinio atsakymo taip ir nerandu...
Miniškis gimęs 2004.12.31. Nenoriu aš jo šiemet leist - ir švepliukas, ir auklėtoja sako, kad geriau dar metus pasidžiaugt vaikyste...

Žinau aišku ir debiliškus įstatymus - PRIVALAI leisti tą savo vaikį, jei tais kalendoriniais metais jam sueina 7. Žina, kad negautume toj tarnyboj leidimo neit, nes kažkokių sutrikimų vaikas tikrai neturi...

Jei paslėpsiu jį tuos metus namie, tai grąsinuosi sulaukti Vaikų teisių tarnybos vizito, kad esu nusikaltėlė, neildžianti savo vaiko į mokyklą, nes PRIVALAU. Be to, rizikuoju sulaukti administracionės baudos iki 1000 lt už tai. Va kaip...čia Lietuva verysad.gif

Kaip visgi yra - ar yra tokių, kurie neleido/neleis tų savo gruodinukų į pirmą klasę, nors ir privalo...Ir kaip sekasi?
Atsakyti
QUOTE(Upytė @ 2011 02 22, 17:23)
Kaip visgi yra - ar yra tokių, kurie neleido/neleis tų savo gruodinukų į pirmą klasę, nors ir privalo...Ir kaip sekasi?

tai tik su trisale sutartim neleidau. Bet man atrodo, tokio varianto kaip pas Jus, tai dar niekas nepadare. Bent aplink mane to nera.
Atsakyti
QUOTE(Miglelė @ 2009 05 27, 20:07)
Protu nesuvokiami dalykai su tais darželinuko ar mokinio krepšeliais. Tai galu gale tegul leidžia patiems susimokėti už "pernaudotus limitus".

Mane domina, kaip pasibaigtų byla, jei tėvai, vaiką mokyklon išleidę 6 m., vėliau, pvz., 3-4 klasėj pamato, kad jam iš tiesų dar reikia susitupėti, ir pareikalauja palikti jį toje pačioje klasėje antrus metus ne dėl akademinių sunkumų, o dėl to, kad patys padarė klaidą, o dabar ją nori ištaisyti. Ar tėvams būtų suteikta galimybė susimokėti už metų krepšelį? Įstatymas to nenumato.

Keisčiausia, kad valstybės institucijos manosi geriau išmanančios, ko reikia konkrečiam vaikui, nei jo šeima. PPT šešiamečių vertinimai apgailėtini, todėl pasikliauti jais nederėtų. Iš esmės, išleisdami į mokyklą 6 m., vaiką per anksti įstumiam į nelygiavertę konkurencinę kovą, tariamai subrandinam. Toks vaikas metais anksčiau patenka į darbo rinką ir t.t. Ir kas jam iš to??? Gerai, jei jis itin aukštų, išskirtinių gebėjimų, o jei vidutinių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cat: 06 kovo 2011 - 11:42
QUOTE(cat @ 2011 03 06, 13:34)
Mane domina, kaip pasibaigtų byla, jei tėvai, vaiką mokyklon išleidę 6 m., vėliau, pvz., 3-4 klasėj pamato, kad jam iš tiesų dar reikia susitupėti, ir pareikalauja palikti jį toje pačioje klasėje antrus metus ne dėl akademinių sunkumų, o dėl to, kad patys padarė klaidą, o dabar ją nori ištaisyti. Ar tėvams būtų suteikta galimybė susimokėti už metų krepšelį? Įstatymas to nenumato.

Keisčiausia, kad valstybės institucijos manosi geriau išmanančios, ko reikia konkrečiam vaikui, nei jo šeima. PPT šešiamečių vertinimai apgailėtini, todėl pasikliauti jais nederėtų. Iš esmės, išleisdami į mokyklą 6 m., vaiką per anksti įstumiam į nelygiavertę konkurencinę kovą, tariamai subrandinam. Toks vaikas metais anksčiau patenka į darbo rinką ir t.t. Ir kas jam iš to??? Gerai, jei jis itin aukštų, išskirtinių gebėjimų, o jei vidutinių?

o kas tą bylą keltų? Kiek dabar suprantu, tai labai retas kuris vaikas gali būti paliekamas antriems metams kartoti kurso. Ir tikrai labai reti tėvai norės kad vaikas liktų antriems metams. Taigi baisi gėda. Kas pripažins, kad padarė klaidą unsure.gif .. todėl tie vaikai ir tempiami per klases, su didesnėm ar mažesnėm nuolaidom. Galų gale, jei vaikas nepaveš, tada adaptuos arba modifikuos programą, ir tas vaikas vistiek keliaus iš klasės į klasę.
Atsakyti
QUOTE(Upytė @ 2011 02 22, 15:23)

Kaip suprantu cia problema didziuosiuose miestuose. Mazesniuose tokios problemos nera (bent pas mus). Apsilankai svietimo skyriuje, graziai pakalbi, paskui graziai pakalbi su darzelio direktore ir viskas. Vaikas lieka dar paruosiamukuose. O dar geriau, jeigu i paruosiamukus anksciau paprasai neperkelti, tada is viso nereikia i joki svietimo skyriu eit. Va kaip viskas paprasta. Aisku jie dar pasako, kad garsiai to nesakyt, kad neatsirastu tokiu daug smile.gif
O jeigu ketinat is viso i jokia valstybine istaiga neleist, tai is viso jokiu problemu.
O as tai vat apsisprendziau leist saviski i pirma klase, nors rugseji tai buvau nusiteikus neleist. Kaip jau bus taip bus..
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 03 06, 16:24)
o kas tą bylą keltų? Kiek dabar suprantu, tai labai retas kuris vaikas gali būti paliekamas antriems metams kartoti kurso. Ir tikrai labai reti tėvai norės kad vaikas liktų antriems metams. Taigi baisi gėda. Kas pripažins, kad padarė klaidą  unsure.gif .. todėl tie vaikai ir tempiami per klases, su didesnėm ar mažesnėm nuolaidom. Galų gale, jei vaikas nepaveš, tada adaptuos arba modifikuos programą, ir tas vaikas vistiek keliaus iš klasės į klasę.

Keltų tėvai, nes įstatymas nenumato tokio atvejo, kai vaikas antrus metus paliekamas toje pačioje klasėje ne dėl akademinių pasiekimų, o tėvų pageidavimu. Be to tėvai sutinka susimokėti krepšelį. Kalbu apie tą atvejį, kai vaikas mokosi puikiai, bet jo interesai, palyginti su metais vyresnių bendraklasių, vaikiški. Jis tiesiog verčiamas domėtis dalykais, kurie jo dar nedomina, bet jų nežinoti - "ne lygis" (pvz., apie seksą ir t.t.). Tėvai susirūpinę vaiko socialine, emocine branda, nes tokiam vaikui anksčiau jo kadienė aplinka siūlo įvairius paauglystėje būtinus išbandyti dirgiklius.

Nematau čia jokios gėdos, ypač kai vaikas keičia gyvenamąją vietą ir mokyklą. Su vaiko byla realiai būna susipažinusi tik administracija ir auklėtoja. Nedidelė tikimybė, kad vaikas antrus metus mokysis iš tokių pačių vadovėlių. Taigi antramečiavimas - nebūtinai kartojimas lygiai to paties.

Domėjausi įvairiais antramečiavimo tyrimais. Jie orientuojasi į akademiškai silpnus, nemotyvuotus ar tam tikrų nepalankių diagnozių turinčius mokinius, tad mano nagrinėjamo atvejo neatskleidžia.

Naitai, pažįstu žmonių, kurie gruodį gimusius sveikus, savarankiškus, imlius vaikus į mokyklą leido vėliau tam, kad jie užaugtų klasės lyderiais. Stebiu, kad tas kol kas pasiteisino. Tokiam vaikui ir mokymasis, ir santykiai su bendraklasiais sekasi nepalyginti lengviau, nei tam, kuris į mokyklą išėjęs 6 metų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cat: 07 kovo 2011 - 12:43
Naitai, pažįstu žmonių, kurie gruodį gimusius sveikus, savarankiškus, imlius vaikus į mokyklą leido vėliau tam, kad jie užaugtų klasės lyderiais. Stebiu, kad tas kol kas pasiteisino.

o kodėl reikia būti lyderiais? kad būti didesni už klasiokus ir galėtų juos terorizuoti? zarazos, o ne lyderiai dry.gif
Atsakyti
Nes lyderiai pasiekia daugiau tongue.gif
Dar niekad neteko girdėt,kad tėvai svajotų užaugint valytoją ar pagalbinį darbininką....
Pulsit ginčytis,kad vaikai neprivalo realizuot tėvų svajonių?
O kaip tada su vaiko svajonėm,jei jis dėl nebrandumo nespėja su visais ir nustoja svajot,nes jaučiasi nevykėlis?
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2011 03 07, 17:22)
Nes lyderiai pasiekia daugiau  tongue.gif
Dar niekad neteko girdėt,kad tėvai svajotų užaugint valytoją ar pagalbinį darbininką....]

o antrametis, trečiametis, ar tiesiog peraugęs, tai taps profesorium, ane?
jeigu ką, nuvalytas gatves pati mėgstat. už ką negerbiat valytojų?
Atsakyti
Gerbiu visas profesijas,bet ne visų linkėčiau savo vaikui.O neprioritetinės ne tik valytojų,dažytojų ir t t,bet ir sportas,jėgos struktūros,pramogų pasaulis...
Kalbam ne apie antramečiavimą,o kaip to išvengt-neleisti nesubrendusio vaiko į mokyklą.
Nieko gero dabartinėj švietimo sistemoj aš nematau-pažymiais 4m nevertina,antrais metais nepalieka,taiko adaptuotą,paskui modifikuotą programą...Žodžiu,kai iki bendro lygio pritempt neišeina-nuleidžia kartelę iki pažemės ir užkerta kelią kažką pasiekt
Atsakyti
Mes turim pradet leist arba 6.5 arba 7.5 metuku, bet nusprendem leisti nuo 7.5 m. Lai ilgiau dar vaikas vaikyste pasidziaugia:)
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2011 03 07, 18:29)
o antrametis, trečiametis, ar tiesiog peraugęs, tai taps profesorium, ane?
jeigu ką, nuvalytas gatves pati mėgstat. už ką negerbiat valytojų?

Man patinka, kai gatvės prižiūrėtos. Tačiau iš anksto nenoriu kad mano vaikas kada nors jas valytų. Visgi tai ne kūrybinis darbas, jam nereikia jokios kvalifikacijos.. O jeigu jau taip išeis, taip susiklostys.. tai kodėl gi ne.. Bet reikia išbandyti visas įmanomas galimybes pažadinti jam susidomėjimą aplinka.
Atsakyti