būtent

Dar svarstom dėl Manto, Eriką tai leidom 6 metų. Paklausėm jos, ar nori eit į mokyklą (skaityt jau beveik normaliai, rašyt irgi, skaičiuot net labai gerai mokėjo), tai ji pasakė kad jau nori. Tai ir leidom. Kiekvienam pagal galimybes

QUOTE(DirOl* @ 2011 03 14, 20:39)
Dar svarstom dėl Manto
Atsiprašau, jau kažkaip "nusišneku"

O jeigu vaiką planuoju leisti nuo 6m. į mokyklą tai nuo penkerių galima lankyti priešmokyklinę grupę darželyje?
QUOTE(Barbotyte @ 2011 10 20, 23:24)
O jeigu vaiką planuoju leisti nuo 6m. į mokyklą tai nuo penkerių galima lankyti priešmokyklinę grupę darželyje?
tikriausiai, kad galima. Bet pasiklauskit savo darželyje ar mokykloje.. greičiausiai, atkalbinės...
o jeigu mano nuomonės paklaustumėt, tai aš neleisčiau vaiko 6 metų į mokyklą. Aišku, priklauso nuo vaiko savarankiškumo, motyvacijos.. Mano vaikui dabar 8, ir eina į pirmą klasę. Tiesa, turi sveikatos problemų. Gydytojai sako, kad jos niekur nedings. Tačiau vistiek dabar negaliu atsidžiaugti, kad nepaklausiau daugelio nuomonės ir neleidau vaikui eiti į mokyklą nuo 7 metų. Jis dabar žymiai savarankiškesnis, socialiai drasesnis.
Ir kalbėjausi su savo vaiko darželio grupės mama. Ji atvedė vaiką šiek tiek anksčiau į mokyklą. Su džiaugsmu irgi pradėjo lankyti mokyklą 6 metų, jam 7 metai suėjo bebaigiant pirmą klasę. Tai mama sakė, kad jeigu dabar reiktų spręsti kada eiti vaikui į mokyklą, tai tik vėliau, nuo 7 metų bent jau.. nes labai pavargsta vaikas, kai kurie krūviai jam per sunkūs.
Pavartykit pirmos klasės matematikos, lietuvių kalbos, pasaulio pažinimo vadovėlius.. NEREALŪS krūviai. Pirmokas jau rašė trečią matematikos testą.
Tarkim, praėjo skaičius iki 6. Užduotis: sujungti skaičių poras taip, kad skaičių suma būtų 6. Ir suskaičiuoti, kiek bus porų. O porų tai gaunasi 8. Tačiau vaikai praėję teoriją tik iki 6

QUOTE(Barboryte @ 2011 10 20, 21:24)
jeigu vaiką planuoju leisti nuo 6m. į mokyklą tai nuo penkerių galima lankyti priešmokyklinę grupę darželyje?
Priešmokyklinę grupę galima lankyti tik vieną kartą,nes yra vaiko krepšelis.Ir šiaip aš abejoju,kad darželis priimtų savo iniciatyva-reikia PPT įvertinimo.
Mano viena pirmokė,kita antrokė-skirtumas nerealus,branda labai ryškiai skiriasi.Antrokai jau rašė du anglų testus,nors dar lietuviškai nelabai be klaidų parašo.Krūviai iš tiesų nerealūs,lėtesniam vaikui per namų darbus nelieka laiko žaist.Tai kam atimt metus vaikystės?
iš tiesų, pirmus mėnesius pirmoje klasėje gali atrodyti, kad vaikas paveža ir yra pakankamai subrendęs. Tačiau jau į metų pabaigą pradeda ryškėti sunkumai net ir labai gudriems, bet dar nedaaugusiems iki 7 metų, vaikams. Krūviai su kiekvienais metais vis sunkėja..
čia taip sako pradinukų mokytojos iš praktinės savo patirties.
čia taip sako pradinukų mokytojos iš praktinės savo patirties.
O tai kada tas PPT įvertinimas reikalingas? Ar lankant priešmokyklinę darželyje, ar mokyklą nuo šešerių? Beje o kas tada jeigu atlankius priešmokyklinę darželyje sugalvoji dar metus neleisti į pirmą klasę? Du kartus kaip supratau negali lankyti priešmokyklinės...
QUOTE(Barbotyte @ 2011 10 21, 22:44)
O tai kada tas PPT įvertinimas reikalingas? Ar lankant priešmokyklinę darželyje, ar mokyklą nuo šešerių? Beje o kas tada jeigu atlankius priešmokyklinę darželyje sugalvoji dar metus neleisti į pirmą klasę? Du kartus kaip supratau negali lankyti priešmokyklinės...
Tai galima neleisti į mokyklą pabaigus priešmokyklinę. Tupi vaikas namie, niekur jo neįkišit jau, nes krepšeliai iki mokyklos išnaudoti.
PPT įvertinimas kam reikalingas? Tai PPT vertina TOS DIENOS vaiko pajėgumus. Tai suprantu, kad mano trijų metų vaikas dabar suskaičiuoja du plius du, penki atimti tris.. Tai rugsėjo pirmai dienai jau to ir pakaktų

tikrai patariu pasivartyt vadovėlius, testus pirmos klasės..
o šiaip.. mane ištiko šokas, kai aš tik visai neseniai sužinojau, kad LT vidurinį mokslą galės pasiekti toli gražu ne visi norintys. Be galo daug mokyklų paverčiamos pagrindinėmis, su 10 klasių.. Po to bus grūdami mokiniai profesijos mokytis. O 11 - 12 klasę galės baigti tik tie, kurie turės potencialą universitetui..

Pritariu naitui. Tempas ir krūviai pirmoje klasėje didžiuliai. Auginu pirmoką ir matau kokia yra realybė.
sveikos , pas mane yra pirmokas7m , ir 5m , bet 5m daugiau zino ir pasakineja pirmokui
aisku bet svarankiskumo lygis jau nepalyginamas , nors pirmokeliu dar mokykloje nera sunku jau diktantukus rase , tai manau ar verta maziuka kita meta vesti i mokykla ar neperanksti , o maziukas labai nori i mokykla , as jam sakiau kad mokykloj reikia netik skaiciuoti ( nes skaiciuoti patinka), bet skaityti ir rasyti , dbr savarankiskai , nieko neliepiamas mokinasi rasyti
, patarkit da daryti

QUOTE(gobsiukas @ 2011 10 22, 16:18)
patarkit da daryti
Nuvesti į PPT mokyklinio brandumo tyrimui.