fregata - pirmas patarimas butu - pasidalink su duonos kepejelemis, nes tau per akiu akis puse litro raugo

aisku, jei nori - gali visa ji sukepti, bet abejoju, ar suvalgysi tiek duonos

nes per karta dedasi apie 1ind raugo, tai butu apie 200ml, apie 200-250g, bet as dedu ir maziau, tiesiog tuomet tesla parauginu ilgiau, kol raugas subujoja ir tesla ispurena.
Rauga maitinu taip - pasilieku puse normos raugo, o kita puse sudaro ruginiai miltai, plius rupus kvietiniai miltai ir vanduo. tai pvz imu 200ml raugo, 150ml vandens ir apie 200ml miltu misinio, viska sumaisau, gaunasi laaaabai tirsta kose, ja laikau siltai 12val, kol mase issipurena, tada - savaite galiu drasiai laikyti saldytuve, tada vel ta pati situacija - imu puse raugo (nes kita puse naudoju duonai kepti), ji maitinu, rauginu, dedu i saldytuva.
Sako, galima rauga susidziovinti, tada jo nereikia maitinti ir jis ilgai laikosi, jei nesidalinsi - siulau taip ir padaryti
Apie duonos kepima su raugu dar labai rekomenduoju paskaityti, nes tavo nuomone - neteisinga

jei nepatinka SM skyrelis - nemazai info ir nete
Juoda duona taip tikrai nekepama, kaip tu parasei, o kaip kepama - linkiu paieskoti

jei kils klausimu - maloniai prasom