

rugine duonele

per puse kvietiniai su ruginiais miltais
ale mociutes duonyte

zadetas receptas



RUGINĖ DUONA ( skonis kaip močiutės )
4 saukstus salyklo reikia uzplikyti 80 ml verdancio vandens ir gerai ismaisyti. (kur pirkti salykla - www.salyklas.lt)
I duonkepe ipilti 330 ml vandens + ideti plikyta atvesusi salykla
2 dideli saukstai medaus
2 v.s. aliejaus
2 a.s. druskos
550 g miltu (dedu ruginius ir stambaus malimo kvietinius ivairiom proporcijom - bendras svoris 550 g)
1 a.s. kalendros seklu
2 a.s. sausu mieliu
linu seklu, kmynu, kepintu saulegrazu - pagal pageidavima
Kepti su programa, skirta stambaus malimo duonai
Panasi gaunasi i "mociutes" duona
as salykla emiau is giros pakeliu

ir batonas

cia jau pagal duonkepes recepta prancuziskam batonui, ale gavosi kaip formine duona

tuoj sulauksiu savo bagetams formu, bandysiu juose kepti

uzsikabliavom ant duonos kepimo taip, kad jau ir giminaiciai domisi duonkepes pirkimu.
sitie receptai patinka tuo, kad duonike gaunasi skani, o ir zaidimo su raugais nereikia

