Įkraunama...
Įkraunama...

Laukinių paukštelių ir gyvūnų globa žiemą

QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 12, 18:14)
oi, galetumet ir foto tu grozybiu ikelti  wub.gif  o pauksciai dar vis renkasi?  blink.gif  sakau, pas mane jau nebe, net nebeidomu  schmoll.gif

Ji kaune,as marijampolej ax.gif tad nuvaziuojam tik pasisveciuot smile.gif taip-renkasi,kartais ir katinas(ju naminis-laukinis biggrin.gif ) uzeina papuotaut biggrin.gif bet paukstuku nejudina schmoll.gif
Atsakyti
Paziurekit cia biggrin.gif
SAUGOK GAMTA cia per Discovery eina tokie klipukai gamtos apsaugai biggrin.gif
Atsakyti
niekaip man tu filmuku neatidaro, turbut kompe ko nors truksta verysad.gif
Atsakyti
Pavasarėja, lesyklos tuštėja. Tai kaip ten su tais inkilais, ar gaminat?
Atsakyti
QUOTE(LadyO @ 2009 03 13, 00:04)
Pavasarėja, lesyklos tuštėja. Tai kaip ten su tais inkilais, ar gaminat?

taigi laukiu rytojaus, nes ryt jau pasizadejom kalti inkilus wub.gif dar nezinom, kaip ir kur juos ikelsim hihihi.gif
na, bet pirma reik padaryt ax.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Nugi nebesulaukiu aš paukštukų verysad.gif lesyklėlė maisto pilna, paukštelių nebėr... Sakau, matyt čia buvo žieminės zylutės, tai gal jos išskrido? g.gif
Reiks lesyklėlę kitiem metam jau padėt wub.gif
Atsakyti
tai va, ir as prie lango nuobodziauju... verysad.gif kai iseinu lauk, visais balsais cypia, sveikinasi, bet kazin kur medziuose sulindusios unsure.gif
Atsakyti
Paukstelius visad seriu ziema. Ta tradicija atejo dar is mano vaikystes namu. Dabar jau su vyru rupinamies pauksciais ziema. Tikiuosi, kad kada nors ir mano vaikas tes musu tradicija bigsmile.gif
Visuomet pakabiname lasinuku, i lesyklele paberiame kruopu, saulegrazu ar batono. Nors balkonas nuo musu sveciu ne itint estetiskai atrodo (prikakota), bet vien del lesanciu pauksteliu vaizdo, manau, kad verta wub.gif Juk balkona isplauti galima, o tas maistas galbut jiems gelbsti gyvybe...
I miska, deja, nevaziuojame serti laukiniu gyvunu blush2.gif o reiketu...
Ko gero, pasisaipysit is manes, bet... as seriu ir varnas... kartais prie siuksliu konteinerio palauzau duonos. O jos tik ir laukia smile.gif Gal ir nera tai labai grazus ar naudingi pauksciai, bet gi ir jiems valgyti norisi, o maisto susirasti, ypac, kai pasale, sunku verysad.gif
Gal ir keistuole palaikysit, bet as ir kregzdiu lizdu balkone neardydavau. Dabar siame mieste kur gyvenu, cia kregzdziu nera, bet anksciau, jos buvo mano pastovios kaimynes bigsmile.gif Na, taip, tersdavo tai nerealiai, bet as siena buvau laikrasciu apklijavus blush2.gif (kazin, ka kaimynai galvojo doh.gif ), tai su balkono valymu problemu neturejau. Kodel neardziau ju lizdu? Nes visi tik ir stiklinasi savo balkonus, o joms jau varksiukems visai vietos nelieka verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2009 03 14, 00:38)
Nes visi tik ir stiklinasi savo balkonus, o joms jau varksiukems visai vietos nelieka  verysad.gif

Lieka mirksiukas.gif jei gyvenat blokiniam ar plytiniam daugiabuciam name,tai pastebekit kada vasarop i pati aukstutini auksta,ties stogu yra tokios skyles,tarpai,ten jos irgi gyvena mirksiukas.gif s gyvenu 5 aukste ir tikrai jos visada ten sukasi savo namukus.Dar daznai kazkur vintilecijos angose ties nutekamais lauko vamzdziais girdziu balandziu,jie ten ir guztukes susisuka(tik aisku komunalininkai isdrasko,nes uzkemsa pratekamuma doh.gif ) Tai va taip smile.gif
Atsakyti
Na va, pagaliau sužinojau kur šiemet mano zylės dingo lotuliukas.gif Kaip ir kasmet kai tik atšalo pakabinau lesyklą, bet ...į ją niekas neskrenda g.gif Ir lesykla tokia pat kaip kasmet ir maistą tokį pat pilu, bet zylutės per 2 mėnesius tik kelios apsilankė, o pernai pulkais skrisdavo. Pradžioj ,,apkaltinau" kaimynę, kuri gyvena vienu aukštu žemiau ir eglėje augančioje po mūsų palange tarp šakų įtaisė medinę lesyklėlę, tai nusprendžiau, kad zylės ten suskrenda, nes tarp eglės šakų šilčiau, saugiau ir tupėti patogiau nei mano plastikiniame buelyje, bet kai užkalbinau pasirodė, kad šiemet ir pas juos lesykla tuščia g.gif Nusprendžiau, kad žiema nešalta ir maisto randa kitur, o dabar jau žinau, kur jos išskrido lotuliukas.gif
Na bent jau varnos man liko. Sudžiūvo namie gal pusė batono, išmesti buvo gaila tai vedžiodama šunį riekutes ant medžių šakų susmaigsčiau, va ten tai muštynės buvo, aplink medį nemažu ratu visas sniegas sutryptas varnų. varna irgi paukštis ir pasijuokti turėjau iš ko.
Sode turime vieną inkilą, o tarp vynuogių šakų kasmet būna susuktas mažas kažkokio paukščiuko lizdelis.
Atsakyti
kaip miela wub.gif kazkada maciau nuosalioje kauno vietoje dideli buri krankliu - bande snapais kapstyti sniegeli ir ieskoti ko valgomo...
pagailo man ju.... verysad.gif
Atsakyti
Čia šiek tiek info norintiems paukštukais pasirūpinti ir pavasarį. smile.gif Šiaip tai labai apsidžiaugiau, kai jie susikūrė, mano manymu seniai kažko panašaus reikėjo.
Atsakyti