tai nutariau ieškoti organzos arba satino į šampaninės spalvos pusę ir siųsiu tokias, kad didelės sklostės ir vienam šone šišiu, bet kad nakčiai būtų galima lengvai paleist, nes pas mus bus vienintelės užuolaidos

jau kai kažką turėsiu- parodysiu...tik nesu sugalvojusi, kaip pakabint ant karnizo- Lino namuose mačiau bent 4-5 variantus, gal kuri buvcom užmačiusi kur nete pasižiūrėti, kokie yra pakabinimo būdai

Papildyta:
Štaikelis man įdomesnius variantus radau nete

Štai šitas kaži ar tiktų ilgam langui, pas mus svetainėje apie 2,5 ilgio ir beveik iki žemės

Gal bus įdomu- radau šiek tiek

Pieštukinės klostės. Įvairaus tankumo ir gylio klostės gali būti formuojamos panaudojant specialias raukimo juosteles

Įvairiais kabliukais tvirtinamos užuolaidos. Užuolaidoms pakabinti naudojami įvairus kabliukai, specialūs dekoratyviniai elementai

Klostės dėžutės. Klostės formuojamos panašiai kaip ir prancūziškos, tačiau klostės ilgis apie 10 - 12 cm. Užsiuvus klostę, ji apačioje užtvirtinama siūlu, o erdvinė forma suteikiama klostę prikemšama. Klostės gali būti formuojamos rankiniu būdu arba panaudojant raukimo juostelę.
Užmaunamos užuolaidos su karūnėle. Paprastas užuolaidų tvirtinimo būdas, kai karnizas veriamas į
užuolaidos viršutiniame krašte pasiūtą kanalą ir suformuojama norimo aukščio karūnėlė.Formuojant užuolaidų klostes raukimo juostele, gali būti formuojama karūnėlė

Dar vienas variantas naudoti specialias juosteles su pritvirtintais žiedais. Juostelė prisiuvama iš blogosios užuolaidų pusės pirma užuolaidų viršutinį kraštą palenkus. Prisiuvus juostelę žirklėmis iškerpami žiedo viduryje esanti užuolaidos dalis, po to kita žiedo dalis tiesiog įspaudžiama į prie juostelės pritvirtintų žiedų.
Pakankamai įdomiai ir patraukliai atrodo užuolaidos, kurios tiesiog užrišamos ant karnizo.

Man pakolkas įdomiausios su "karūnėle", bet ar man tiks, nes kaip suprantu taip užmovus ant karnizo, jos nelabai traukomos gali būti, o pas mus balkono durys yra