Įkraunama...
Įkraunama...

Langų rūbai: užuolaidos, romanetės ir kt. - 6

Aš nesiūlyčiau žavėtis šitom užuolaidom wink.gif

O tavo ir taip gražios 4u.gif
Atsakyti
o gal tokios graziau?
http://www.laredoute...goryid=50645873
ir derinti su uzuolaidomis?
pvz tokios uzuolaidos, o is sonu tos kaip sirmos pasikabintu? g.gif
http://www.laredoute...mp;numberpage=1
Papildyta:
QUOTE(Avocetė @ 2009 03 03, 14:56)
Aš nesiūlyčiau žavėtis šitom užuolaidom wink.gif

O tavo ir taip gražios  4u.gif

o kodel nesizaveti? smile.gif 4u.gif
mano negrazios visiskai, kadangi turejom kate, ji jas sudraske iki pat virsaus karnizo, nes uzsokdavo ir siubuodavo doh.gif pries gimstant leliukui, atidavem ja, nes bijojau del vaiko.. tai dabar noriu pakeisti i kazka, nes taip ar taip, reikia verkiant keisti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo umberta: 03 kovo 2009 - 13:02
QUOTE(umberta @ 2009 03 03, 13:39)
sveikutes smile.gif noreciau ir as patarimu savo bendrai erdvei, svetainei su virtuve kartu (vienas didelis vitrininis langas) patarimu. man idomu, kaip darosi tokie dalykai?

http://www.dekorosa..../photos/95.html
cia sirma, uzuolaida? ar ja eina padarius pakabint ant karnizo? ar reikia kazkokiu specialiu begeliu?

pvz jei is cia parsisiuciau tokius, kazin kaip pati uzkabinciau? nes man labai grazu, megstu naujoviskuma (aisku kokia jau cia naujove, gal seniai atsirade blush2.gif
)
kazin kiek ju reiketu, jei langas 240 cm plocio g.gif ir kaip uzkabinti reiketu, nes yra karnizas metalis pas mus, ji nuimti reiketu?
prasau patarkite, jei nelabai aiskiai surasiau klausimus, eisiu daryt nuotrauka savo svetaines blush2.gif

Nuotraukose parodytos sirmos.
Pasiuvimas labai paprastas, jau rasyta kazkur anksciau. Virsuje ant audinio prisisiuva lipdukas (kaip ant striukiu) ir medziaga priklijuojama prie profilio, kuris slankioja prie lubu pritvirtintame begelyje. Begeliai gali buti 2 ir daugiau takeliu. Kiek yra takeliu - tiek kabinama medziagu. Graziausiai atrodo, kai medziagos plotis buna apie 60-80 cm, bet cia skonio reikalas. 240 cm plocio langui geriausia tiktu 4 takeliu karnizas, tuomet medziagos butu apie 63 cm plocio.
Atsakyti
QUOTE(umberta @ 2009 03 03, 12:59)
o gal tokios graziau?
http://www.laredoute...goryid=50645873
ir derinti su uzuolaidomis?
pvz tokios uzuolaidos, o is sonu tos kaip sirmos pasikabintu? g.gif
Papildyta:

o kodel nesizaveti? smile.gif  4u.gif
mano negrazios visiskai, kadangi turejom kate, ji jas sudraske iki pat virsaus karnizo, nes uzsokdavo ir siubuodavo doh.gif  pries gimstant leliukui, atidavem ja, nes bijojau del vaiko.. tai dabar noriu pakeisti i kazka, nes taip ar taip, reikia verkiant keisti smile.gif

1. Jos vienas polysteris
2. tokių )100proc. polysterio) užuolaidų pilnas Jysk`as
3. Manau turguj ar užuolaidų salone medžiagos sau tinkančios tikrai rasi ir pagal spalvinę gamą ir audinio kokybę.
Atsakyti
QUOTE(umberta @ 2009 03 03, 13:53)
user posted image
stai musu langas blush2.gif
noreciau ko nors modernaus, grazaus, nenoriu uzuolaidu, arba uzuolaidu derinio su kuo nors noreciau ax.gif
ar tiktu kaip manot sirmos cia? kazin kokia kaina butu tokiam langui g.gif ir noreciau su rudais motyvais, kadangi ir virtuvinis kremines spalvos su rudu, sekcija ruda, o sofa kremine..
kaip manot, ar tokios tiktu?

Sirmos cia tiktu, tik ar patiktu reikia jau paciai spresti smile.gif
Tiesa, uzuolaida dabar uzkabinta is priekio, sirma taip imanoma uzkabinti, bet nelabai graziai atrodo. Kabinant sirma reiketu ja tvirtinti i lubas arba i lango nisa (cia jau reikia ziureti kiek yra vietos virsuje balkono durims atsidaryti). Sirmos kaina labai priklauso nuo pasirinkto audinio.
Atsakyti
QUOTE(swimmer @ 2009 03 03, 15:02)
Nuotraukose parodytos sirmos.
Pasiuvimas labai paprastas, jau rasyta kazkur anksciau. Virsuje ant audinio prisisiuva lipdukas (kaip ant striukiu) ir medziaga priklijuojama prie profilio, kuris slankioja prie lubu pritvirtintame begelyje. Begeliai gali buti 2 ir daugiau takeliu. Kiek yra takeliu - tiek kabinama medziagu. Graziausiai atrodo, kai medziagos plotis buna apie 60-80 cm, bet cia skonio reikalas. 240 cm plocio langui geriausia tiktu 4 takeliu karnizas, tuomet medziagos butu apie 63 cm plocio.

vau, kaip aiskiai ir suprantamai isdestet bigsmile.gif 4u.gif
turbut takeliu net daugiau buna, pvz 6? galima tada gal sukomponuot, kad nakciai uzsitrauktu kokie tamsios spalvos, o dienai sviesiu sugalvot, su kokiu lengvu motyvu g.gif bigsmile.gif
tuoj pati cia dvirati israsiu doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(umberta @ 2009 03 03, 14:09)
vau, kaip aiskiai ir suprantamai isdestet bigsmile.gif  4u.gif
turbut takeliu net daugiau buna, pvz 6? galima tada gal sukomponuot, kad nakciai uzsitrauktu kokie tamsios spalvos, o dienai sviesiu sugalvot, su kokiu lengvu motyvu g.gif  bigsmile.gif
tuoj pati cia dvirati israsiu doh.gif  lotuliukas.gif

Vienas profilis daugiausiai buna 5 takeliu, bet galima profilius deti viena salia kito, tuomet takeliu skaicius neribojamas, bet jeigu dienines ir naktines sirmas desite, tuomet uzuolaidos labai daug islis i kambari. Ta prasme takeliai uzims apie 15 cm ploti ant lubu. Nemanau kad labai graziai tai atrodys. O ir medziagu bus labai daug smile.gif Geriau jau medziaga kazkaip derinti kad tiktu ir nakciai ir dienai ir kabinti viena sirma smile.gif Na nakciai dar variantas uzdeti roleta arba zaliuze, bet cia irgi kaip kam patinka.
Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2009 03 03, 15:08)
1. Jos vienas polysteris
2. tokių )100proc. polysterio) užuolaidų pilnas Jysk`as
3. Manau turguj ar užuolaidų salone medžiagos sau tinkančios  tikrai rasi ir pagal spalvinę gamą ir audinio kokybę.

vsio, net neziuresiu i ta varliu puslapi biggrin.gif dabar supratau kodel, ir aisku, viena pamatyti nuotraukoje medziaga, kita - pamatyti gyvai ir paciupineti 4u.gif
reiketu gal turguj pasidairyti, nes salone moketi tukstanciais man per brangu, nebent uz viska butu iki 1000 Lt, bet ar tokiu buna? idomu kokios kainos padaryti sirmas g.gif

QUOTE(swimmer @ 2009 03 03, 15:08)
Sirmos cia tiktu, tik ar patiktu reikia jau paciai spresti smile.gif
Tiesa, uzuolaida dabar uzkabinta is priekio, sirma taip imanoma uzkabinti, bet nelabai graziai atrodo. Kabinant sirma reiketu ja tvirtinti i lubas arba i lango nisa (cia jau reikia ziureti kiek yra vietos virsuje balkono durims atsidaryti). Sirmos kaina labai priklauso nuo pasirinkto audinio.

oi, patiktu, netgi labai labai biggrin.gif man seniai jau knietejo, bet vyras galvoja, kad cia labai prabangu taip pasidaryti.. nors uz tas uzuolaidas, kurios kabo, isejo virs 400 lt su pasiuvimu (turguje uz medziaga ir siuvima), plius dar roletai apie keli simtai litu (kas man jau nebepatinka visai).. tai gal vvisgi ikandama? g.gif

o virsuje virs balkono lango nisoje, vietos nedaug, neatsidarytu durys tuomet.. geriau i lubas kabinti butu, tada einat i balkona, jas graziai nustumti uztektu.. smile.gif tada ta karniza mestumem lauk..
Atsakyti
QUOTE(umberta @ 2009 03 03, 13:15)
vsio, net neziuresiu i ta varliu puslapi biggrin.gif dabar supratau kodel, ir aisku, viena pamatyti nuotraukoje medziaga, kita - pamatyti gyvai ir paciupineti 4u.gif
reiketu gal turguj pasidairyti, nes salone moketi tukstanciais man per brangu, nebent uz viska butu iki 1000 Lt, bet ar tokiu buna? idomu kokios kainos padaryti sirmas g.gif
oi, patiktu, netgi labai labai biggrin.gif man seniai jau knietejo, bet vyras galvoja, kad cia labai prabangu taip pasidaryti.. nors uz tas uzuolaidas, kurios kabo, isejo virs 400 lt su pasiuvimu (turguje uz medziaga ir siuvima), plius dar roletai apie keli simtai litu (kas man jau nebepatinka visai).. tai gal vvisgi ikandama? g.gif

o virsuje virs balkono lango nisoje, vietos nedaug, neatsidarytu durys tuomet.. geriau i lubas kabinti butu, tada einat i balkona, jas graziai nustumti uztektu.. smile.gif tada ta karniza mestumem lauk..

MANO ŠIRMOS KAINAVO APIE 1200
Atsakyti
QUOTE(swimmer @ 2009 03 03, 15:14)
Vienas profilis daugiausiai buna 5 takeliu, bet galima profilius deti viena salia kito, tuomet takeliu skaicius neribojamas, bet jeigu dienines ir naktines sirmas desite, tuomet uzuolaidos labai daug islis i kambari. Ta prasme takeliai uzims apie 15 cm ploti ant lubu. Nemanau kad labai graziai tai atrodys. O ir medziagu bus labai daug smile.gif  Geriau jau medziaga kazkaip derinti kad tiktu ir nakciai ir dienai ir kabinti viena sirma smile.gif Na nakciai dar variantas uzdeti roleta arba zaliuze, bet cia irgi kaip kam patinka.

g.gif aha, gal tada universaliai sugalvoti reiktu, kad ir nakciai ir dienai tiktu.. tada tektu palikti ruletus, kuriuos diena galima iki pat virsaus susukti ir ju nesimato smile.gif

na mintys igyvendinamos, bet ar sugebesiu pati pasisiut rolleyes.gif jeigu sugadinciau medziagas, butu ne kas.. gal zinote kas nebrangai daro? t.y. ne salonu kainom? arba kad ir namie uzsiimancios tuom? bigsmile.gif
Atsakyti
Skaitau dabar temą ir mąstau - o kodėl patiems gaminantis širmas negalima daryti taip, kaip kabinamos užuolaidos su bėgeliais: dvieju/triju takelių karnizas, ant norimo pločio dieninės/naktinės užuolaidos siuvama juostele, skirta kabliukams įverti, o į užuolaidos apačią įveriamas svoris ir viskas.
Ar taip įmanoma?
Atsakyti
QUOTE(umberta @ 2009 03 03, 14:15)

Na ar uzteks 1000 lt priklauso nuo medziagos. Pats mechanizmas manau apie 300-400 Lt kainuotu, o toliau jau medziagos kaina. Jeigu darysite iki lubu reikes zymiai daugiau medziagos. Paziurekite, jeigu virs balkono duru yra apie 3 cm tarpelis - tuomet galima kabinti i nisa. Susitaupys medziagos smile.gif
Papildyta:
QUOTE(rutuliuxaz @ 2009 03 03, 14:31)
Skaitau dabar temą ir mąstau - o kodėl patiems gaminantis širmas negalima daryti taip, kaip kabinamos užuolaidos su bėgeliais: dvieju/triju takelių karnizas, ant norimo pločio dieninės/naktinės užuolaidos siuvama juostele, skirta kabliukams įverti, o į užuolaidos apačią įveriamas svoris ir viskas.
Ar taip įmanoma?

Tuomet jums gausis keletas atskiru uzuolaidu smile.gif
Butu viskas gerai, jeigu kaip nors profili virsuje pritvirtintumete, kuris uzfiksuotu uzuolaidos ploti ir slankiotu visi kabliukai kartu.
Atsakyti