Įkraunama...
Įkraunama...

---Saldūs receptai su nuotraukomis---

QUOTE(MAMICY @ 2009 02 27, 10:06)
manyciau 26 cm, nes ten lygtais 33x40 kepta, tai visko dar ir per daug turetu buti...


as irig taip manau 4u.gif

bet sakau, reikia pasitarti su patyrusiom kepejom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(akvadigi @ 2009 02 27, 09:29)
as irig taip manau  4u.gif

bet sakau, reikia pasitarti su patyrusiom kepejom  ax.gif

tai as zinok ne is tu biggrin.gif tik logiskai mastant, tai i 33x40 drasiai istatytum 26 forma ir dar vietos liktu, o kadangi dar yra prierasas, kad tortas gaunasi aukstokas, tai gal net kokioj 22 is puses normos bandyčiau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 27 vasario 2009 - 09:50
QUOTE(akvadigi @ 2009 02 26, 10:06)
Jei as kepciau eklerius pagal si recepta - 300g. vandens, 1 pakelis "Saulutės" sviesto, 300gr. miltų ir 5 kiaušiniai, truputį druskos, cukraus.
o tepsiu su Olestos kremu(tryniai, cukrus, miltai, pienas ir sviesta) man kremo nebus per daug???

Nes kiti ekleriu receptai, tai sudetis mazesne, o sio didesne. Juk Olesta rase, kad kremas 2 blekom...

jei dar nepavelavau tai pasakysiu kaip aš dariau, nes aš kepiau pagal šitą receptuką ax.gif
eklerų gaunasi tikrai daugiau nei pagal kitus receptus bigsmile.gif o šitam kiekiui įdarą miksavau, puse įdariau su plombyro skonio varške (man net labai nepatiko), o kitą pusę su Olestos kremu (puse kiekio). Tai jei įdarinėt su plikytu kremu visus, manau gali daryt iš visos normos g.gif

ot pasiroviau su baltymų išmetimu blush2.gif lotuliukas.gif omletas gera idėja, bet aš biški durna, jei receptas jų nereikalauja tai galvos daug nesuku... seniau dėdavau į šaldytuvą ir laikydavau kam nors, paskui atrasdavau juos netyčia blink.gif tai dar + ir indelį reikia plaut...
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2009 02 27, 10:48)
tai as zinok ne is tu biggrin.gif tik logiskai mastant, tai i 33x40 drasiai istatytum 26 forma ir dar vietos liktu, o kadangi dar yra prierasas, kad  tortas gaunasi aukstokas, tai gal net kokioj 22 is puses normos bandyčiau  g.gif


na bandysiu i 26 cm. ziuresiu kas gausis mirksiukas.gif

QUOTE(davija @ 2009 02 27, 11:53)
jei dar nepavelavau tai pasakysiu kaip aš dariau, nes aš kepiau pagal šitą receptuką ax.gif
eklerų gaunasi tikrai daugiau nei pagal kitus receptus bigsmile.gif o šitam kiekiui įdarą miksavau, puse įdariau su plombyro skonio varške (man net labai nepatiko), o kitą pusę su Olestos kremu (puse kiekio). Tai jei įdarinėt su plikytu kremu visus, manau gali daryt iš visos normos g.gif



na, napavelavai ax.gif manau darysiu pilna norma kremo, jie liks dar ekleriu iskepsiu tongue.gif
Atsakyti
bandysiu pasirodyt ir as, beja, pirma karta blush2.gif

Napaleonas

user posted image
user posted image

biski kreivas, nes cia tik antras keptas tortas mano gyvenime, bet uztai laaabai skanus thumbup.gif
P.S. puosyba irgi nusibezdzioniavau is SM blush2.gif


kepiau pagal si recepta, rasta SM

Tešlai:
75 g sviesto
2/3 puodelio cukraus
2 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno
1/2 a. š. kepimo miltelių
3-4 puodeliai miltų
Kremui:
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė (300 g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės
Lakštai
Ištrinti sviestą su cukrumo iki baltumo. Įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir po vieną puodelį pilti į kiaušinių masę, kol gausis tešla, panaši į koldūnų tešlą. Miltų daugiau negu nurodyta geriau nedėti, nes papločiai gausis labai kieti. Net jeigu tešla ir lips prie rankų, ją uždengti ir leisti pastovėti 15 – 20 minučių. O tada kočioti vis pabarstant miltais.
Orkaitę įkaitinti iki 170ºС.
Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonyčius papločius. Juos apipjauti pagal reikiamo dydžio formą, subadyti šakute ir kepti, kol kraštai pradės gelsti. Turi gautis 15 – 22 papločių. Nuopjovas iškepti ir panaudoti šonams apibarstyti.
Kremas
Pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 – 2 valandas). Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu.
Atsakyti
QUOTE(baby_angel @ 2009 02 27, 14:05)
bandysiu pasirodyt ir as, beja, pirma karta  blush2.gif

Napaleonas

user posted image
user posted image

biski kreivas, nes cia tik antras keptas tortas mano gyvenime, bet uztai laaabai skanus thumbup.gif
P.S. puosyba irgi nusibezdzioniavau is SM blush2.gif
kepiau pagal si recepta, rasta SM

Tešlai:
75 g sviesto
2/3 puodelio cukraus
2 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno
1/2 a. š. kepimo miltelių
3-4 puodeliai miltų
Kremui:
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė (300 g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės
Lakštai
Ištrinti sviestą su cukrumo iki baltumo. Įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir po vieną puodelį pilti į kiaušinių masę, kol gausis tešla, panaši į koldūnų tešlą. Miltų daugiau negu nurodyta geriau nedėti, nes papločiai gausis labai kieti. Net jeigu tešla ir lips prie rankų, ją uždengti ir leisti pastovėti 15 – 20 minučių. O tada kočioti vis pabarstant miltais.
Orkaitę įkaitinti iki 170ºС.
Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonyčius papločius. Juos apipjauti pagal reikiamo dydžio formą, subadyti šakute ir kepti, kol kraštai pradės gelsti. Turi gautis 15 – 22 papločių. Nuopjovas iškepti ir panaudoti šonams apibarstyti.
Kremas
Pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 – 2 valandas). Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu.

na ir kasd kad kreivas pilve visi tiesus pasidaro lotuliukas.gif super grazu,taip ir toliau varyk thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(padima @ 2009 02 27, 14:11)
na ir kasd kad kreivas pilve visi tiesus pasidaro lotuliukas.gif super grazu,taip ir toliau varyk thumbup.gif

aciu, aciu , tikrai kad pilve gerai vartes, nors ir kreivas nestuke.gif
Atsakyti
baby angel tikrai labai grazus trorciukas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(baby_angel @ 2009 02 27, 13:05)
bandysiu pasirodyt ir as, beja, pirma karta  blush2.gif
Napaleonas


Baby_angel, labai gražutis torčiukas wub.gif . Šaunuolė thumbup.gif Lauksim ir antro ir trečio... ir dar daug daug torčiukų ir ne tik jų lotuliukas.gif

Drugeli, pyragiukas laaaabai skaniai atrodo, vaišinuosi essen.gif Aš apšalu kiekvieną kartą nuo tavo fotkių grožio thumbup.gif Išduok paslaptį kaip taip gražiai nufotkini savo kepinius blush2.gif
Atsakyti
Gal galit parasyti kaip ta bize daryti? Keliose vietose radau, kad daret, bet kazkaip neukliuvo kaip ji padaryti sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurapelius @ 2009 02 27, 15:03)
Gal galit parasyti kaip ta bize daryti? Keliose vietose radau, kad daret, bet kazkaip neukliuvo kaip ji padaryti sad.gif

JO KARALIŠKOJI DIDENYBĖ BEZĖ
FOTOSESIJA
Atsakyti
Stai mano Kijevo tortas lotuliukas.gif lotuliukas.gif visai jis ne kijevo,bet skanus morenginis tortas,pertepimas sviesto-kondensuoto pieno-kavos.
Nekreipkit demesio i baisumus,nes as jo taip norejau,akd puosti net neturejau noro lotuliukas.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti