Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikių mokymas pagal Glenn'ą Doman'ą

QUOTE(Ginare @ 2008 02 29, 22:24)
O taip pat norėčiau pasakyti, kad aš irgi turiu pedagoginį išsilavinimą, bei 16 metų pedagoginio darbo patirties. Gal tai ir nėra labai daug, tačiau, manau, užtenka, kad galėčiau replikuoti, į pasisakymą, kad visos metodikos -šnipštas. Manau,- tai tėra vaikiškas išsišokimas (labai jau panašu į neseniai matytą situaciją, kai keli vienuolikamečiai rimtu veidu aiškino, kad klasikinė muzika - gryna nesąmonė  lotuliukas.gif ).

P. s.: tikrai neesu kraštutinumų šalininkė, bet mano mažiausiajai patinka mokytis matematikos iš Domano kortelių su taškiukais.

labai pritariu.
Nuvertinti ir paniekinti tai, ko neturi, ko nesugebi ar nesupranti - yra lengviausia. O va dirbti su vaiku taip, kad tikrai galėtų pasakyti - padariau viską dėl savo vaiko - sugeba ir gali baisiai retai kuri mama.
Atsakyti
Visiems, kurie piktinasi vaikų taip vadinamuoju "perspaudimu" ir visas tas psichologines traumas "kariantiems" ant Domano metodikos norečiau pasakyti vieną dalyką: dėl visų tų problemų kalta ne metodika, o tie žmonės, kurie su vaiku dirbo (dažniausiai tėvai - ko mes taip nemėgstam pripažinti...)

Pasiskaitykite atidžiau apie tą metodiką ir atsitokėkite, pagaliau. Pats G. Domanas buvo įvedęs auksinę saugumo taisyklę , apie kurią pasakojo visoms mamoms ir tėčiams su kuriais dirbo: jeigu mokydami savo vaiką jūs nepatiriate didžiausio malonumo, ir jūsų vaikas neišgyvena to paties,- sustokite, nes tokiu atveju kažkas daroma(vyksta) ne taip.(Gal ir nelabai teisingai ar taisyklingai išverčiau, bet mintį, manau, "pagaunate").

Galima pateikti banalų palyginimą: jei kažkas vairuoja automobilį ir važiuoja per sankryžą, degant raudonam šviesoforui (bei padaro avariją),- argi tai reiškia, kad dabar visiems nebegalima važiuoti automobiliu? Nes, pasirodo, kalti automobiliai, o ne kvaili vairuotojai... doh.gif
Atsakyti
skaiciau,skaiciau ir niekur neradau tu korteliu kaip atrodo doh.gif blush2.gif

Atsakyti
Filmukas. Kaip jums atrodo, ar vaikas "spaudžiamas"? lotuliukas.gif

http://www.youtube.c...h?v=CZZjBRd3EFA

Čia irgi nerealiai 4u.gif

http://www.youtube.c...feature=related

O kaip atrodo kortelės (iš arčiau) tikrai galima rasti internete, tik dabar neturiu laiko ieškoti, bet, tikiuosi, erikiukxxx, Tau tikrai greitai pavyks mirksiukas.gif (Jei, kartais, nepavyktų, parašyk - ieškosim kartu).
Atsakyti
Cia galima atsisiusti Domano knygute "Howw to multiply your baby's intelligence" visa knyga anlgu kalba.
http://freebooklearn...telligence.html
Gal kas turit jau padarytu korteliu lietuviu kalba ir galetumt pasidalinti.
Aciu
Atsakyti
Sveikos,
mane taip pat labai domintu kaladeles lietuviu ir gal kas turi anglu kalbomis.
Aciu
Atsakyti
QUOTE(mama @ 2009 04 22, 12:54)
Sveikos,
mane taip pat labai domintu kaladeles lietuviu ir gal kas turi anglu kalbomis.
Aciu

Šiaip neturiu jokių kaladėlių, tik įdomu pasidarė - kokios kaladėlės? Zaicevo? Ar dar kokios yra? g.gif smile.gif
Atsakyti
zaicevo
Atsakyti
QUOTE(delfinas @ 2004 01 16, 20:01)
Na, o mudu su Paulium nuo metuku jau "skaitom" tas Domano lenteles, ir visai neblogai sekasi, reikia pasakyti. Dabar, kai jau daug zodziu sneka Paulius, tai ir pats garsiai perskaito koki zodi. Nieko ten sudetingo absoliuciai nera - viskas ypatingai paprasta, viskas vyksta labai lengvai, uzima mazai laiko, viskas vyksta ZAIDIMO budu. As pati i ta Domano metodika irgi ziurejau gan skeptiskai, kol... neperskaiciau dvieju jo sisteminiu knyguciu "Kaip mokyti vaika skaityti" ir "Kaip mokyti vaika matematikos". Tada nuomone pakeiciau iskart ir gal negriztamai. (O siaip tai man sistemos ir metodikos retai kada ispudi daro, siaip jau). Na, as tos sistemos netaikau taip kaip parasyta paraidziui, nes tada nieko daugiau ir neveiktum, o tik rodytum vaikui visa diena lenteles (pagal jo parasyma reikia rodyti penkis komplektus zodziu po penkis zodzius (viso 25 zodziai) per diena po tris kartus kiekviena komplekta). Mes su Paulium ziurim penkis zodzius per diena po tris kartus, nes likusi laika uzsiiminejam kokia kita veikla. Uzvakar parke statem Besmegeni, tai Paulius paskui visai rimtai norejo ji namo pasiimt smile.gif.

Man ispudingesne matematikos mokymo programa, nes pagal ja mokytas zmogus pamates, pavyzdziui, 58 avis ganykloj, kazkokiu budu ir mato, kad ten yra butent 58 avys! Kaip as taip noreciau, o ne skaiciuoti vienas, du trys... Na, o skaitymo programales gyvus rezultatus tai turiu du pasonej - mano vyras ir jo sese pagal ta programele yra mokyti, kai buvo maziukai. Regimas/apciuopiamas rezultatas yra tas, kad jie YPATINGAI, NEPAPRASTAI greitai skaito! Kai mudu su vyru skaitom koki puslapi, as bunu perskaiciusi gal tik kokia pora paragrafu, o jis jau seniai buna viska baiges skaityti... Ir tai pastebi visi. Na, aisku, jie ir labai megsta skaityti, bet megstu tai ir as.

Tai tiek apie Domana is asmenines patirties.

Delfinas, pasipasakokite kaip vyko Jusu Pauliaus tolesne raida? Dabar
pati labia domiuosi Domano metodika ir domina realus pavyzdziai. Kaip ilgai taikete Domano metodika? Kaip Jusu sunui sekesi veliau, pvz mokykloje?
Atsakyti
QUOTE(vasara33 @ 2016 03 16, 16:42)
Delfinas, pasipasakokite kaip vyko Jusu Pauliaus tolesne raida? Dabar
pati labia domiuosi Domano metodika ir domina realus pavyzdziai. Kaip ilgai taikete Domano metodika? Kaip Jusu sunui sekesi veliau, pvz mokykloje?

O mano mergaitei jau 1,2 m. Kaip manote ar jau smarkiai per vėlu ar vistiek galime naudoti domano metodika?
Atsakyti