QUOTE (Kalinka @ 2004 01 16, 08:47) |
O tai kad reikia vaikui vaikystes ar tik nera uzmaskuotas tevu nenoras per anksti uzsikrauti papildoma naštą? juk jei pradesi, turesi nuolat savo laika planuoti, kad pradetas procesas nuolat vyktu. |
Kad gabumai kartais atsiskleidžia vaikystėj-sutinku, bet kad kūdikystėj-nea. Aišku, kiekvienam savas vaikas atrodo pats pačiausias(ypač pirmasis), bet ....Manau, kad svarbiausia vaikui skirti pakankamai dėmesio, tuomet ir nepražiopsosi kada pradės kažkas skleistis. Žinoma tas laikas gali ir niekuomet neateiti- nu ką gi, juk neturintis gabumų, dar nereiškia, kad nelaimingas. O kai pasižiūri kokie tie gabiųjų ir genijų gyvenimai...tikrai nei viena motina savo vaikui to nelinkėtų...Patinka man ta rusiška patarlė: "Negimk gražiu, negimk protingu, bet gimk laimingu"(et ,vertalas čia kažkaip prastai skamba..)Ne žinių kiekis lemia mūsų mokėjimą eiti per gyvenimą, ir kartais netgi ne mokėjimas jas pritaikyti...Pvz>: ką pas Paksių smegenų daug? Taigis, kad ne- o jis vis dar prezidentas...
Atsiprasau, gal ne vietoj klausimas, nakstyvojo lavinimo priesininkems
Ka jus zaidziat su vaikais visa diena? Ar duodat viena zaisla ir visai dienai? Ar visgi knygutes paskaitot, paveiksliukus parodot? Is kaladeliu nama statot? Ra kamuoli spardot? Ar piesita? Ar pistuku zaidimus zaidziat? Ar Tv ziurit? Ar is vis neuzsiimat?
Ir knyguciu skaitymas, paveiksleliu rodymas, piesimas, visi zaidimaiyra lavinimas vaiko. O visos metodikos tai tiesiog gali buti jusu vaiku zaidimu paivairinimas, mamai pagalba, nereikia taip sukt galvos ka gi cia dar tokio pasiulius vaikui pazaist.
Ka jus zaidziat su vaikais visa diena? Ar duodat viena zaisla ir visai dienai? Ar visgi knygutes paskaitot, paveiksliukus parodot? Is kaladeliu nama statot? Ra kamuoli spardot? Ar piesita? Ar pistuku zaidimus zaidziat? Ar Tv ziurit? Ar is vis neuzsiimat?
Ir knyguciu skaitymas, paveiksleliu rodymas, piesimas, visi zaidimaiyra lavinimas vaiko. O visos metodikos tai tiesiog gali buti jusu vaiku zaidimu paivairinimas, mamai pagalba, nereikia taip sukt galvos ka gi cia dar tokio pasiulius vaikui pazaist.
Gal as klystu, bet is senesniu pasiskaitymu(kazkas ten buvo nuoroda idejes), susidariau ispudi, kad pagal Domana neuztektu vien zaidimu paivairinimo.
QUOTE (auges @ 2004 01 16, 13:00) |
Kodel gi ne: nupiesiat karve, rodot kaip rasoma, ir rekiat Muuuuuuuuuu![]() Mano mazoji tik isgirdus Muuuuu leipsta is juoka |

QUOTE (auges @ 2004 01 16, 12:45) |
Atsiprasau, gal ne vietoj klausimas, nakstyvojo lavinimo priesininkems Ka jus zaidziat su vaikais visa diena? Ar duodat viena zaisla ir visai dienai? Ar visgi knygutes paskaitot, paveiksliukus parodot? Is kaladeliu nama statot? Ra kamuoli spardot? Ar piesita? Ar pistuku zaidimus zaidziat? Ar Tv ziurit? Ar is vis neuzsiimat? Ir knyguciu skaitymas, paveiksleliu rodymas, piesimas, visi zaidimaiyra lavinimas vaiko. O visos metodikos tai tiesiog gali buti jusu vaiku zaidimu paivairinimas, mamai pagalba, nereikia taip sukt galvos ka gi cia dar tokio pasiulius vaikui pazaist. |
COOL!

QUOTE (Kuzia @ 2004 01 16, 13:12) | ||
![]() ![]() ![]() ![]() |
duok dieve tokia laime visiems Lietuvos vaikams tureti kuom leipinti vaikus !
pradziai mū, bet nebutina garsiai, nes taip rekia skerdžiama karve, galima ir svelniai, o ateis laikas ir mū pakeis įvardinimas...
QUOTE (auges @ 2004 01 16, 10:45) |
Atsiprasau, gal ne vietoj klausimas, nakstyvojo lavinimo priesininkems Ka jus zaidziat su vaikais visa diena? Ar duodat viena zaisla ir visai dienai? Ar visgi knygutes paskaitot, paveiksliukus parodot? Is kaladeliu nama statot? Ra kamuoli spardot? Ar piesita? Ar pistuku zaidimus zaidziat? Ar Tv ziurit? Ar is vis neuzsiimat? Ir knyguciu skaitymas, paveiksleliu rodymas, piesimas, visi zaidimaiyra lavinimas vaiko. O visos metodikos tai tiesiog gali buti jusu vaiku zaidimu paivairinimas, mamai pagalba, nereikia taip sukt galvos ka gi cia dar tokio pasiulius vaikui pazaist. |
Tiesiog man labiau patinka vadinti daiktus tikraisiais jų vardais. Žaidimas man visada liks žaidimu. Taip jį vadino mano seneliai, proseneliai. Taip jį vadino daugybė tautų ir tebevadina iki šiol. Nenorėčiau, kad šis gražus žodis "žaidimas", būtų keičiamas"vaiko lavinimu". Kol vaikas tik žaiždžia įsivaizduojmą gyvenimą- tai tik žaidimas. MOKYMASIS prasidėdavo tuomet, kuomet pirmykštis žmogus iki šiol su akmenukais ŽAIDUSĮ savo sūnų pradėdavo vestis į medžioklę. Man bjauru, kai tokius šventus dalykus kaip vaikystė, meilė ar žaidimas, pradeda metotizuoti, teorizuoti. Suprantu, kažkam tai biznis, pragyvenimo šaltinis. Bet juk tai neprivalo tapti norma.Jeigu aš turiu pakankamai fantazijos kuo užimti vaiką- reiškia esu netikusi motina. Jeigu pristingu-pasiklausiu bendraamžių mamų čia forume, draugių, mamų, senelių galų gale. Žinoma, tai nieko nekainuoja- vat būtėnt ties tuo momentu aš ir tampu bloga, nes kažkas netenka savo kąsnio...bloga, net jei ir už sutaupytus(neiššvaistytus) pinigus nuperku vaikui dar vieną knygutę...Na jeigu dabar maniškei įdomu vaikštinėti po kambarius viską daužant šaukštu, tai ką- turiu tą šaukštą atimti ir brukti po nosim kortelę šaukdama"mūūū'?
Nu va ir vel prasideda as bloga tu gera arba tu bloga nes as gera.
Vobla na pire ko cia bloga, nu parodyk tu man kur kas nors pasake kad blogos tos motinos kurios "nelavaina savo vaiku" arba tos kurios "turi fantazijos prisigalvoti visokiu dalyku"
Na nusaukit mane, bet jau darosi nebeimanoma bendraut normaliai. Nu kodel iskart norima viska suskirstyt i balta ir juoda. Cia dar truksta frazes, o vat mus augino be jokiu lavinimu, tai reiskia kad mes durnos uzaugom, ir pan.
Kodel jei as parodysiu vaikui kortele su karve tai atimsiu jam vaikyste? kodel jei as duosiu vaikui zaist kaladeles ant kuriu bus uzrasytos raides ar skiemenys: as uzkrausiu vaikui nepakeliama mokslo nasta. Kodel jei as naujagimiui kartosiu ta pati eilerasti ar dainuosiu ta pacia dainele, tai busiu apkaltinta vaiko kankinimu.
Bla bla bla...
Koki nerealu pelna as atnesiu visokiu metodiku issigalvotojams, jai nusipirksiu platsmasines ar medines kaladeles, ir ant ju nupiesiu raides? Kokius pinigus gaus zmones kad as dainuoju vaikui daineles? Kiek naudos gaus tie kas veda paskaitas ir raso knygas, jei as apie tai paskaitysiu internete?
O del to Muuu
, nu jau atsiprasau kad ji paminejau,
vobla nieku gyvu nesakyk savo vaikui muu, taip ji gali traumuot, tai paliks tik neigiamas emocijas. Niekad net neminek nei miau, nei au, nei mu, nei kva, nei karrr. Taip tu pasmerksi vaika nerealioms kankynems.
O vietoj suaksto iduok vaikui plaktuka
Vobla na pire ko cia bloga, nu parodyk tu man kur kas nors pasake kad blogos tos motinos kurios "nelavaina savo vaiku" arba tos kurios "turi fantazijos prisigalvoti visokiu dalyku"
Na nusaukit mane, bet jau darosi nebeimanoma bendraut normaliai. Nu kodel iskart norima viska suskirstyt i balta ir juoda. Cia dar truksta frazes, o vat mus augino be jokiu lavinimu, tai reiskia kad mes durnos uzaugom, ir pan.
Kodel jei as parodysiu vaikui kortele su karve tai atimsiu jam vaikyste? kodel jei as duosiu vaikui zaist kaladeles ant kuriu bus uzrasytos raides ar skiemenys: as uzkrausiu vaikui nepakeliama mokslo nasta. Kodel jei as naujagimiui kartosiu ta pati eilerasti ar dainuosiu ta pacia dainele, tai busiu apkaltinta vaiko kankinimu.
Bla bla bla...
Koki nerealu pelna as atnesiu visokiu metodiku issigalvotojams, jai nusipirksiu platsmasines ar medines kaladeles, ir ant ju nupiesiu raides? Kokius pinigus gaus zmones kad as dainuoju vaikui daineles? Kiek naudos gaus tie kas veda paskaitas ir raso knygas, jei as apie tai paskaitysiu internete?
O del to Muuu

vobla nieku gyvu nesakyk savo vaikui muu, taip ji gali traumuot, tai paliks tik neigiamas emocijas. Niekad net neminek nei miau, nei au, nei mu, nei kva, nei karrr. Taip tu pasmerksi vaika nerealioms kankynems.

Miela Vobla,
tikrai neturi imt bliauti ir gasdinti vaika, o tik ziureti kad langu neisbarskintu su saukstu
ir dar patarciau i antra ranka iduoti sauksta ar bent laiks nuo laiko perdeti ta pati i kita ranka, kadangi sis atrodo niekuo nereiksmingas sauksto maskatavimas is tikro lavina smulkiuosius rankyciu raumenukus, o jei dar su saukstu iki burnytes pavedzioja-tai jau ir erdvine orientacija, gali pastebeti kuria ranka daugiau darbuojasi, vadinasi desiniarankis arba kairiarankis bus, vad.tos puses smegenu pusrutulis dominuojantis, bet nereik apleist ir pasyviojo, o ji ta kitos smegenu puses darba suaktyvins perimtas saukstas i kita ranka.
tikrai neturi imt bliauti ir gasdinti vaika, o tik ziureti kad langu neisbarskintu su saukstu

Gaila, nesupratai manęs, auges. Visai ir labai
Tenorėjau paskyt, kad visokios metodikos paprasčiausias pinigų plovimas (iš tėvų kišenių). Čia tokis "vakarietiškas" problemos sprendimo būdas. Tas past kas ir psichologui sumokėti, kad tavo problemas išpsręstų. Tik čia moki tam, kad tave su tavo pačios vaiku žaist išmokytų...viena pedagogė netgi pastebėjo, kad nevest į tokius lavinimus- tai jau tingėjimas. O tingėjimas pagal mane- tai blogai. Štai taip ir tampu bloga...

Tenorėjau paskyt, kad visokios metodikos paprasčiausias pinigų plovimas (iš tėvų kišenių). Čia tokis "vakarietiškas" problemos sprendimo būdas. Tas past kas ir psichologui sumokėti, kad tavo problemas išpsręstų. Tik čia moki tam, kad tave su tavo pačios vaiku žaist išmokytų...viena pedagogė netgi pastebėjo, kad nevest į tokius lavinimus- tai jau tingėjimas. O tingėjimas pagal mane- tai blogai. Štai taip ir tampu bloga...