QUOTE(Amadėja* @ 2023 02 21, 14:12)
<p>Mielės šiaip yra l.geras dalykas dėl b grupės vitaminų, beta gliukanų ir dar kažko ko neatsimenu 😁</p>
cia siaip greita paieska
Iš su maistu suvartojamų mielių rūšių geriausiai žinomos alaus ir kepimo mielės. Nors kepimo mielėse yra D, C, B grupės vitaminų, kai kurių žmogui naudingų biologiškai aktyvių medžiagų,
daugelis jų žūva duoną kepant norint gauti akivaizdžios naudos reiktų valgyti žalią tešlą, kas nėra skanu. Be to, besidauginančios kepimo mielės gali sukelti nemalonius pojūčius pilve. Duonos su vadinamosiomis laukinėmis mielėmis, kurios į raugą natūraliai patenka iš aplinkos, parduotuvėje nenusipirksi tokios galima išsikepti patiems ar įsigyti ūkininkų turgelyje.
Kepyklose naudojamos pramoniniu būdu gaminamos mielės, į kurias pridedama įvairių sveikatai kenksmingų maisto priedų ir net sieros rūgšties
Ypač vertinga
alaus mieliagrybių sudėtinė dalis beta gliukanai, kurie stiprina imuninę sistemą, jie vartojami sergant onkologinėmis ir infekcinėmis ligomis, po operacijų. Beta gliukanai pripažinti kaip chemoterapijos ir radioterapijos adjuvantai (pagalbininkai), sustiprina jų poveikį.
Mieliagrybiai gyvas organizmas, kuris kaitinamas, džiovinamas žūsta, o kartu su juo ir didelė dalis naudingųjų medžiagų pirmiausia fermentai. Taigi gydomaisiais ar profilaktikos tikslais reikėtų vartoti tik gyvas mielių ląsteles.
Tačiau gyvi mieliagrybiai, patekę į žarnyną, pradeda daugintis, ima naudoti organizmo vitaminų išteklius ir sukelia rūgimo procesus. Ilgus metus mokslininkai ieškojo, kaip išspręsti šią dilemą.
Skaitykite daugiau:
https://www.delfi.lt...i.d?id=67754402
o siaip is po juciu man negerai pilve darosi pavalgius kepiniu su mielem, kam gerai tai gerai, man nevirskina, tikrai yra kitu saltiniu saugesniu siom medziagom gauti. as su raugu kepu.