Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

Aš vaikystėj matyt blynų atsivalgiau biggrin.gif. Man nebent lietiniai su varške. O šiaip neatsimenu kada kokius miltinius kepiau, nepatinka ir maniškiams miltiniai. Tik bulvinius darau arba bulvinius su faršu viduj (kėdainietiškus). Ai dar žemaičių blynus darau ax.gif

Mano vaikams tai patinka.

Kaip sveikatos?

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2023 02 21, 14:12)
<p>Mielės šiaip yra l.geras dalykas dėl b grupės vitaminų, beta gliukanų ir dar kažko ko neatsimenu 😁</p>

cia siaip greita paieska

Iš su maistu suvartojamų mielių rūšių geriausiai žinomos alaus ir kepimo mielės. Nors kepimo mielėse yra D, C, B grupės vitaminų, kai kurių žmogui naudingų biologiškai aktyvių medžiagų, daugelis jų žūva duoną kepant – norint gauti akivaizdžios naudos reiktų valgyti žalią tešlą, kas nėra skanu. Be to, besidauginančios kepimo mielės gali sukelti nemalonius pojūčius pilve. Duonos su vadinamosiomis laukinėmis mielėmis, kurios į raugą natūraliai patenka iš aplinkos, parduotuvėje nenusipirksi – tokios galima išsikepti patiems ar įsigyti ūkininkų turgelyje. Kepyklose naudojamos pramoniniu būdu gaminamos mielės, į kurias pridedama įvairių sveikatai kenksmingų maisto priedų ir net sieros rūgšties
Ypač vertinga alaus mieliagrybių sudėtinė dalis – beta gliukanai, kurie stiprina imuninę sistemą, jie vartojami sergant onkologinėmis ir infekcinėmis ligomis, po operacijų. Beta gliukanai pripažinti kaip chemoterapijos ir radioterapijos adjuvantai (pagalbininkai), sustiprina jų poveikį.
Mieliagrybiai – gyvas organizmas, kuris kaitinamas, džiovinamas žūsta, o kartu su juo ir didelė dalis naudingųjų medžiagų – pirmiausia fermentai. Taigi gydomaisiais ar profilaktikos tikslais reikėtų vartoti tik gyvas mielių ląsteles. Tačiau gyvi mieliagrybiai, patekę į žarnyną, pradeda daugintis, ima naudoti organizmo vitaminų išteklius ir sukelia rūgimo procesus. Ilgus metus mokslininkai ieškojo, kaip išspręsti šią dilemą.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...i.d?id=67754402

o siaip is po juciu man negerai pilve darosi pavalgius kepiniu su mielem, kam gerai tai gerai, man nevirskina, tikrai yra kitu saltiniu saugesniu siom medziagom gauti. as su raugu kepu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 21 vasario 2023 - 14:22

cia siaip greita paieska

Iš su maistu suvartojamų mielių rūšių geriausiai žinomos alaus ir kepimo mielės. Nors kepimo mielėse yra D, C, B grupės vitaminų, kai kurių žmogui naudingų biologiškai aktyvių medžiagų, daugelis jų žūva duoną kepant – norint gauti akivaizdžios naudos reiktų valgyti žalią tešlą, kas nėra skanu. Be to, besidauginančios kepimo mielės gali sukelti nemalonius pojūčius pilve. Duonos su vadinamosiomis laukinėmis mielėmis, kurios į raugą natūraliai patenka iš aplinkos, parduotuvėje nenusipirksi – tokios galima išsikepti patiems ar įsigyti ūkininkų turgelyje. Kepyklose naudojamos pramoniniu būdu gaminamos mielės, į kurias pridedama įvairių sveikatai kenksmingų maisto priedų ir net sieros rūgšties
Ypač vertinga alaus mieliagrybių sudėtinė dalis – beta gliukanai, kurie stiprina imuninę sistemą, jie vartojami sergant onkologinėmis ir infekcinėmis ligomis, po operacijų. Beta gliukanai pripažinti kaip chemoterapijos ir radioterapijos adjuvantai (pagalbininkai), sustiprina jų poveikį.
Mieliagrybiai – gyvas organizmas, kuris kaitinamas, džiovinamas žūsta, o kartu su juo ir didelė dalis naudingųjų medžiagų – pirmiausia fermentai. Taigi gydomaisiais ar profilaktikos tikslais reikėtų vartoti tik gyvas mielių ląsteles. Tačiau gyvi mieliagrybiai, patekę į žarnyną, pradeda daugintis, ima naudoti organizmo vitaminų išteklius ir sukelia rūgimo procesus. Ilgus metus mokslininkai ieškojo, kaip išspręsti šią dilemą.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...i.d?id=67754402

o siaip is po juciu man negerai pilve darosi pavalgius kepiniu su mielem, kam gerai tai gerai, man nevirskina, tikrai yra kitu saltiniu saugesniu siom medziagom gauti. as su raugu kepu.

Matyt tau netinka.

Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2023 02 21, 14:15)
<p>Nuo šiol žinosim-žodis šventė yra tas pats, kas buitis biggrin.gif Kasdienybė biggrin.gif Nu kaip milijonas ir milijardas biggrin.gif</p>

svente yra GYVENIMAS, kiek veina jo diena, tai, kai saule ryte pateka ir graziai apsviecia dangu ir tu ja pasveikini, kai isgirsti paukstelius ciulbant, kai matai jura, girdi jos osima, kai turi ka myleti ir esi mylimas, kai esi sveikas, kai artimieji sveiki, kai yra taika, kai esi saugus ir t.t.
as tau ju kiek kartu kartoju as nesurieksminu datu kalendoriuje, paprasciausiai gyvenu, tu to nesuvoki, ne sgyveni narvelyje, tavo mastymas labai siauraas, tau atrodo, kad jei torta suvalgai tai ir svente, man ne.
man nera svente pavalgyti torta ar gauti dovanu, o nori kazka isvartineti isvartinek, nejau man gaila biggrin.gif
Atsakyti

svente yra GYVENIMAS, kiek veina jo diena, tai, kai saule ryte pateka ir graziai apsviecia dangu ir tu ja pasveikini, kai isgirsti paukstelius ciulbant, kai matai jura, girdi jos osima, kai turi ka myleti ir esi mylimas, kai esi sveikas, kai artimieji sveiki, kai yra taika, kai esi saugus ir t.t.
as tau ju kiek kartu kartoju as nesurieksminu datu kalendoriuje, paprasciausiai gyvenu, tu to nesuvoki, ne sgyveni narvelyje, tavo mastymas labai siauraas, tau atrodo, kad jei torta suvalgai tai ir svente, man ne.
man nera svente pavalgyti torta ar gauti dovanu, o nori kazka isvartineti isvartinek, nejau man gaila biggrin.gif

Bla bla bla.

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 02 21, 14:29)
svente yra GYVENIMAS, kiek veina jo diena, tai, kai saule ryte pateka ir graziai apsviecia dangu

Bus tu dangaus pasvietimu, galesi dziaugtis

https://www.atomicar...oom-cloud-1.jpg
Atsakyti

Bus tu dangaus pasvietimu, galesi dziaugtis

https://www.atomicar...oom-cloud-1.jpg

idomu kuom cia baigsis Baideno suburimas ,saukia kad 700 tanku rado U krainai  .Bet pakila toks klausimas  ,kas bus kai jie rusus nustums iki tu norimu ribu  ,negi rusai nustos pulti ir leisti raketas  ???  

Turi buti galutinis sprendimas  prie stalo  derybomis  ,arba  zygiuoti i maskva ir sugriauti kremliu  su visais putinais ir t.t

Atsakyti

ruskiai nustos, kai baigsis jų amunicija arba putką nuvers/nudvės (klausimas, kas jį pakeis, aišku, ta tauta pilna šūdų). Mėsos jie turi, ruskės sūnus už koldūnus į karą išlydi. Naujų prigimdys greit.

Atsakyti
Montekrista, mes savų šlykštynių užtektinai turim. Tik spėk dairytis
Kaip tau ši? https://www.delfi.lt...YOT213oKKogHCVQ
Papildyta:
Ko niekas neįkėlėt? Ar jau pabėgot viis?
https://www.delfi.lt...602823#cxrecs_s
Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2023 02 21, 16:19)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Maja Di" data-cid="73047595" data-time="1676981902"><div><p>Aš vaikystėj matyt blynų atsivalgiau vartotojo įkelta nuotrauka. Man nebent lietiniai su varške. O šiaip neatsimenu kada kokius miltinius kepiau, nepatinka ir maniškiams miltiniai. Tik bulvinius darau arba bulvinius su faršu viduj (kėdainietiškus). Ai dar žemaičių blynus darau vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Mano vaikams tai patinka.</p><p></p><p>Kaip sveikatos?</p>

Maniškiui tik bulviniai, iš bėdos lietiniai su varške. Jau gerėja, šiąnakt išmiegojo be prabudimų iki 12 biggrin.gif . Vakar dar tempa iki 39 kilo, o šiandien jau nebe, dabar 37,3. Antibus tai šiandien tik antra diena kai vartoja. Pasveiks.

QUOTE(Montekrista.back @ 2023 02 21, 16:57)
<p>ruskiai nustos, kai baigsis jų amunicija arba putką nuvers/nudvės (klausimas, kas jį pakeis, aišku, ta tauta pilna šūdų). Mėsos jie turi, ruskės sūnus už koldūnus į karą išlydi. Naujų prigimdys greit.</p>

Užtat reikia nutraukti visus ryšius su ruskynu, kad neturėtų už ką tankų įsigyt, šert patrankų mėsą. Tie kurie apeidinėja sankcijas turėtų būti didžiulėmis baudomis baudžiami.
Atsakyti

Maniškiui tik bulviniai, iš bėdos lietiniai su varške. Jau gerėja, šiąnakt išmiegojo be prabudimų iki 12 biggrin.gif. Vakar dar tempa iki 39 kilo, o šiandien jau nebe, dabar 37,3. Antibus tai šiandien tik antra diena kai vartoja. Pasveiks.

Užtat reikia nutraukti visus ryšius su ruskynu, kad neturėtų už ką tankų įsigyt, šert patrankų mėsą. Tie kurie apeidinėja sankcijas turėtų būti didžiulėmis baudomis baudžiami.

Tai garantuotai skreptokokas A. Nuo jo ir tie baisūs bėrimai būna...

Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 02 21, 15:22)

Nematai problemos esmes.
Vakaru Europa degraduoja, del to ruskynas ir isidrasino. Taii cia nutraukimais nelabai pagasdinsi, tuo tos Europos niekam jau nereikes su ju atsilikusia ekonomika.
Atsakyti