Bet draugai, pažįstami gi gali padėti ir padeda. Pvz žiūrėk MK padėjo drauge darbą susirasti. Ir žmonės gi skirtingi. Aš pvz. Galėčiau išvažiuoti, mano mama sako ne už ką neisvazuotu. Ir čia kalbu apie EU... Na kaip mums sudėtingiau į USA išvažiuoti tai turbūt rusams į EU panašiai.
Nezinau mum draugai nepadėjo, ka jie gali padėti? Darbų ir taip susirado vyras, bet kas su darbdaviais bėdos. O aš nieko is vis npusiau pakenčiama neradau, nu eiti už minimumą irgi nebuvo prasmės. O įtakingu kokiu ir neturim.
Mano mama irgi taip sakė kažkada, o gyvenimas privertė išvažiuoti, o dabar džiaugiasi ką ji su Lt pensija darytų.
Kai viską is mėginau ir ne po kartą. Daug lengviau įsikurti kitur, nei grįžti į Lt. Nors kitur nėra lengva įsikurti.
Dėl rusų nežinau, na kas nori atvažiuoja. yra čia jų. Seniau ukrainieciam būdavo labai sunku net atvažiavus čia legaliai kažkaip sudėtinga net grįžti atostogų būdavo, šeima atsivežti ir t. t daug čia jų jau seniai gave prieglobstį.
Vienu žodžiu, kai gerai namie niekas ir nebėga, o kai blogai prisitaiko žmogus, visko išmoksti ir svetimos kalbos.