Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(-burbanti- @ 2022 07 25, 18:51)
As rasiau, kad is etikos puses, ji - bevaike, neturi bjauriqi rasyti apie vaikus ir motinas. Ji gi apie vaikus visada raso bjauriai. Nejau nepastebejai?
Jei neikandi giliu minciu - nustok oponavus I pievas  biggrin.gif
Papildyta:

biggrin.gif  biggrin.gif  jus ka ten - miegat ant medziu prisirišę tuose kqlnuose, kad vaiku negalima veztis i kalnus?  biggrin.gif

tai gal nekalbėk apie tai ko neišmanai? biggrin.gif pabandyk skalom palaipiot nėščia, vaiko pirmais mėnesiais ir pirmais metais su juo, tada man ir pasakysi biggrin.gif
man tai per brangu šitiek laiko ax.gif ir aš ne iš tų žmonių, kurie prisigimdytų ir permestų kitiems, aš maksimalistė ir labai atsakinga. Užsigraužčiau palikusi, bet nuvysčiau užsidariusi su vaikų reikalais. Tai ir darau kas man maksimaliai geria sekasi ir kam man maksimaliai malonu atsiduoti
Atsakyti
Paskaičiau ir pagalvojau: Burbė bus tragiška anyta... Ir aš turiu patirties apie tai kalbėti: buvau kamertonas tarp tėvų ir naujai susikūrusių brolių šeimų (tai čia tokia lokali, nebe kampų, asmeninė patirtis).

Bet - dar yra mano draugės, ištekėjusios už vienturčių sūnelių: košmaras, niekam tokių anytų nelinkėčiau.

Burbe, tu gi savo vaiko savo anytai nedavei, po vieno tavo akim, nenormalaus fakto. Manai tavo marti tau duos? Ne. Ir stengsis būti kuo toliau nuo tavęs. Tu bijai, nes sūnus jaunuolis, jau ir su mergina gyvena, todėl puoli ant visų jaunų "putčių". Mat tau tavo vaikas vienintelė prasmė tavo gyvenime. Vaikai užauga. Paieškok kitų savo asmeninių prasmių gyvenime mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 25 liepos 2022 - 22:09
QUOTE(paštininkė @ 2022 07 25, 23:07)

Bet - dar yra mano draugės, ištekėjusios už vienturčių  sūnelių: košmaras, niekam tokių anytų nelinkėčiau.

As vienturtis, o anyta MB atrode puikus zmogus. Ir exe nieko blogo nesake.
manes nei karto mama negyne ir neuzstojo pries marcias.

Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 07 25, 23:48)

O gyvenime uzstodavo, kai mazas buvai?

As manau geriausia islaikyti sioki toki atstuma su vaiku seima ir nesikisti, nes objektyviai buti sudetinga. Negyventi kartu vienam name, galima salia, bet ne kartu. O jaunimas patys issiprendzia, issiaiskina, bet kad vaikai zinotu, kad namuose jie visada laukiami, kad tai ju namai ir kad tevai ta uzuoveja, kur visada gali atbegti, nepaisant nieko.

Del vaiku turejimo ar ne man jau tokia atgyvena lysti i zmoniu pora ir aiskinti tu turi/neturi, jei neturi negali atitinkamai kazko sneketi ir t.t. na absurdas. Visi siais laikais sprendzia patys, galimybes visos yra ir netureti vaiku, jei nesinori, o jei norisi gimdyti, na zinoma jaunyn neinam, bet tikrai moterys pagimdo ir iki 45m gal ir dar veliau, taigi, kiekvienam savas kelias. Mano poziuris labai daug nepasikeite gimus vaikam, smulkmenose gal kazka, ka ismokau praktikoje.

O siaip zmogus, jei jis normalus zmogus tai visai nesvarbu su vaikais/be, uosviene, marti ar zentas ar kaimyne jis ir bus zmogus, o jei ne jokie statusai nepades. Ir visada jei blogi tevu ir vaiku santykiai as laikau atskaingus tevus, nes jie santykio iniciatoriai, jie mokytojai, ka pasejo, ta ir pjauna.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 07 26, 00:41)
Del vaiku turejimo ar ne man jau tokia atgyvena lysti i zmoniu pora ir aiskinti tu turi/neturi,

Dabar, kai griuva musu civilizacija, tai tureti vaiku ir juos pasmerkti varganam gyvenimui yra nesamone
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 07 25, 15:14)
dar kart klausiu, kas po sovietizacijos isliko is bajoru su dvarais ir turtais?  bajoro titula ir turtus turejo mano mociutes tevas, ko nebeliko sovietmeciu <...>

Prie ko čia sovietizacija, jei luomai ir titulai Lietuvoje buvo panaikinti dar 1918 metais, atkūrus nepriklausomybę?

QUOTE(Maja Di @ 2022 07 25, 16:26)
Aš iš mamos pusės, nuo 18 a., buožės buvo, bet gryni lietuviai (nebent kažkas į šoną nuklydo, Sabaliauskaitę skaitant supranti, kad tie protėviai dar ir kokie pasiutę buvo biggrin.gif )

18 a. tokio luomo kaip "buožės" nebuvo, o ir pačią sąvoką "кулак" (į lietuvių kalbą išverstą kaip "buožė") tik 20 a. pradžioje išgalvojo Rusijos revuliucionieriai
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2022 07 26, 09:04)
18 a. tokio luomo kaip "buožės" nebuvo, o ir pačią sąvoką "кулак" (į lietuvių kalbą išverstą kaip "buožė") tik 20 a. pradžioje išgalvojo Rusijos revuliucionieriai

Aš čia apie savo senelį (jis 1909 m gimimo), ne apie jo senelius ax.gif
Atsakyti

Dar jei paziures gooogle ,tai ras tos mociutes tevo seneli >karaliu Ferninanda Rurika 😂

Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2022 07 26, 09:04)
Prie ko čia sovietizacija, jei luomai ir titulai Lietuvoje buvo panaikinti dar 1918 metais, atkūrus nepriklausomybę?

mes snekejom apie turtus, ne apie pacius titulus labiau.

Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 07 26, 09:03)
Dabar, kai griuva musu civilizacija, tai tureti vaiku ir juos pasmerkti varganam gyvenimui yra nesamone

Tai del to gal pasamoningai daug zmoniu ir nebenori tureti vaiku, o jei ir turi tai viena, du max, europa gi visa nyksta pamazu, tokia kokia yra civilizacija veda i prazuti, zmones tai jaucia. Jei musu vaikysteje, paauglysteje, buvo kazkokia viltis, kazkokiam graziam ateities pasauliui, dabar vakaru civilizacija pasimetusi, bando paturbinta komunizma kurti, bet tai mes juk buvom tame ir suprantamkad sudukas gausis. Visa viltis, akd gims nauja civilizacija, naujos idejos, nauji tikslai, kurie bus ne parazitiniai.
Papildyta:
Siandien darbe suzinojau, kad Norvegijoje elektra kainuoja apei 2 c uz kWh, pas mus jau apie 26c biggrin.gif
Taip ir gyvenam biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 26 liepos 2022 - 11:16
QUOTE(lutuke123 @ 2022 07 26, 12:22)

Siandien darbe suzinojau, kad Norvegijoje elektra kainuoja apei 2 c uz kWh, pas mus jau apie 26c  biggrin.gif
Taip ir gyvenam  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

O musu darbe buvo susirinkimas ir ten pasake, kad kaledu senelis tikrai egzistuoja smile.gif

Pirma - ta kaina be energijos pateikimo mokescio
Antra

Dabar atidziai pazhiurek i shia lentele

https://www.nordpool...ily/?view=table

Pigi kaina ten kur daug energijos ir problematishka ja persiusti ten kur ji brangi. Nori i tolimaja siaure?
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 07 26, 12:22)
europa gi visa nyksta pamazu, tokia kokia yra civilizacija veda i prazuti, zmones tai jaucia. Jei musu vaikysteje, paauglysteje, buvo kazkokia viltis, kazkokiam graziam ateities pasauliui, dabar vakaru civilizacija pasimetusi, bando paturbinta komunizma kurti,

Iprasta sakyt, kad jaunysteje viskas atrodo viltingiau. Gal kazkiek, bet mano kartai viskas buvo pakankamai niuriu iki Gorbaciovo laiku. Nei jaunyste, nei vaikyste nieko nepadejo.
Prei Gorbaciovo atsirado viltis ir gyvenimas eme keistis.
Susikurus nepriklausomai Lietuvai gyvenimas vel pasidare beviltishkas, ir viskas vel pasikeite tik isotojus i Evrosojuza. Po truputi viska sgerejo iki kokiu 2012-2013. Viskas, tai buvo PIKAS.
Dabar situacija tokia niuri, kad jau SSSR laikai atrodo ne tokie ir baisus.
Na dar prekiu yra parduotuvese... kol kas
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 07 25, 23:48)

Tai net kai tu apie savo mamą rašei, ji man faina atrodė: moteris, kuri turi ne tik vaiką, bet ir profesiją, kuri jai labai svarbi. Čia kitas variantas.
Atsakyti