Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

Dar ir kaip žiūrėjo, buvo vyriški darbai, kurie sunkus fiziškai ir moteriški.

Bet žinoma buvo visko pavienių atveju, bet daug maž pareigas visi turėjo pagal lytį. 

Tai būtent buvo sveikesni, nes aplinka sveikesnė ir judėjo pakankamai, dirbo,nesedejo bambas išvertę 😂

Be abejo mes judam.permažai. Čia faktas

Atsakyti

Nu kaip, saugo su hormonais....

Kokiam čia mėnesyje? Man buvo persileidimas, tai tik ligoninei laikė, bet vis tiek ivyko, labai ankstyvas. Kaimynei palatos magni lyg leido, nes jau buvo 3 men, nezinau kaip jai baigėsi. Zinau buna vaistų įvairiausių gal ir hormonų, bet seniau gal ir tu problemų nebūtų, nes gyvenimo būdas sveikesnis buvo. O dabar nuo vaikystės mes silpnina labai, vien mokykla sėdėjimas tiek ilgai suole nesveika ir t.t

Atsakyti

Be abejo mes judam.permažai. Čia faktas

Taip ir judam per mažai ir lauke būnam per mažai ir valgom nesveikai ir t.t

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 07 29, 20:23)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Amadėja*" data-cid="72980633" data-time="1659109736"><div><p>Be abejo mes judam.permažai. Čia faktas</p></div></blockquote><p>Taip ir judam per mažai ir lauke būnam per mažai ir valgom nesveikai ir t.t</p>

o kur dar įvairialypė tarša
tai pagal tai dar sakyčiau mes labai gajūs visi, senolių palikimas dar matosi, nes turėtume po 100 ligų turėti, bet ateinančios kartos tai vargšių vargšės, va jums ir "gimdyk"
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 07 29, 18:37)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Amadėja*" data-cid="72980621" data-time="1659106399"><div><p>Turėjau minty senelių kartą. Mirdavo, žinok...</p></div></blockquote><p>Senelių kartą gimdė ir augino vaikus per karą ir pokari, kai truko net elementaraus maisto, tai kažin ar tai galima imti kaip pvz? Dabar pažiūrėk į šalis kur karai, pvz Ukrainoje kiek mirė vaikų vien dėl maisto, vandens trūkumo, nuo elementarių ligų vis per kelis mėnesius 2 pasaulinis tęsėsi kiek metų gi ir nebuvo jokių humanitarinių pagalbu.</p><p>Ir tai tokiom sąlygom net, mirė palyginus ne tiek daug. </p>

Nespręskite pagal save. Pvz., mano vyro senelis iš tėvo pusės ir mano senelis iš mamos pusės yra gimę 19 amžiuje (vyrai tais laikais vesdavo tuomet, kai jau galėdavo finansiškai šeimą išlaikyti), o močiutė iš mamos pusės ir jos broliai ir sesuo (ar seserys) buvo gimę prieš 1 pasaulinį karą. Mano senelių ir tėvų kartoje nebuvo priimta daug kalbėti apie savo mirusius brolius ir seseris, bet žinau, kad jų kažkiek buvo. Pvz., esu girdėjusi močiutę iš mamos pusės su broliais ir seseria kalbant apie "vaikutį Andrių" (šeimos vardas, duodamas vyriausiam sūnui), "vaikutį Antaną" (šeimos vardas, tradiciškai duotas šeimoje antram sūnu), kai tuo tarpu išgyvenęs jauniausias močiutės brolis Antanas buvo gimęs 1910 metais.
Kažkiek yra mirę ir mano uošvio septynių brolių/seserų, gimusių "prie Smetonos" (uošvis jauniausias iš išgyvenusių, gimęs 1936 metais) šeimoje, bet apie mirusius brolius/seseris jų šeimoje irgi nebuvo priimta šnekėti.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2022 07 29, 21:01)
Nespręskite pagal save. Pvz., mano vyro senelis iš tėvo pusės ir mano senelis iš mamos pusės yra gimę 19 amžiuje (vyrai tais laikais vesdavo tuomet, kai jau galėdavo finansiškai šeimą išlaikyti), o močiutė iš mamos pusės ir jos broliai ir sesuo (ar seserys) buvo gimę prieš 1 pasaulinį karą. Mano senelių ir tėvų kartoje nebuvo priimta daug kalbėti apie savo mirusius brolius ir seseris, bet žinau, kad jų kažkiek buvo. Pvz., esu girdėjusi močiutę iš mamos pusės su broliais ir seseria kalbant apie "vaikutį Andrių" (šeimos vardas, duodamas vyriausiam sūnui), "vaikutį Antaną" (šeimos vardas, tradiciškai duotas šeimoje antram sūnu), kai tuo tarpu išgyvenęs jauniausias močiutės brolis Antanas buvo gimęs 1910 metais.
Kažkiek yra mirę ir mano uošvio septynių brolių/seserų, gimusių "prie Smetonos" (uošvis jauniausias iš išgyvenusių, gimęs 1936 metais) šeimoje, bet apie mirusius brolius/seseris jų šeimoje irgi nebuvo priimta šnekėti.

ka nespresti pagal save, apie ka jus cia is vis? kad kai kurie vaikai mirdavo, taip jau per kelis postus tai sakiau. ar ka cia dar kitka norejot parasyti?
Keista gimine pas jus, kad artimieji nezino kiek mire ju sesiu ar broliu, rimtai keista.
Atsakyti

Kokiam čia mėnesyje? Man buvo persileidimas, tai tik ligoninei laikė, bet vis tiek ivyko, labai ankstyvas. Kaimynei palatos magni lyg leido, nes jau buvo 3 men, nezinau kaip jai baigėsi. Zinau buna vaistų įvairiausių gal ir hormonų, bet seniau gal ir tu problemų nebūtų, nes gyvenimo būdas sveikesnis buvo. O dabar nuo vaikystės mes silpnina labai, vien mokykla sėdėjimas tiek ilgai suole nesveika ir t.t

Iki 3-4mėn.

Atsakyti

Būtent! Nešnekėdavo. Ir juolab nebūdavo dokumentuose...

Atsakyti

Iki 3-4mėn.

Idomiai, gal prie tam tikrų atveju, nes nei man, nei oazystamom, kam buvo persileidimas niekam hormonų nesiūlė, iš vis pirma kart išgirdau apie hormonus. 

Atsakyti

Būtent! Nešnekėdavo. Ir juolab nebūdavo dokumentuose...

Nesnekėjo, bet jūs žinot, kad mirė, ar ne keista? Tai us kur žinot, jei niekas nesnekejo? Būdavo bažnyčios dokumentuose. 

As nuo vaikystės žinau, kad mamos viena sesute mirė maža, kas čia per tema, kad slėpti? Labai keistos šeimose augot.

Atsakyti

Idomiai, gal prie tam tikrų atveju, nes nei man, nei oazystamom, kam buvo persileidimas niekam hormonų nesiūlė, iš vis pirma kart išgirdau apie hormonus. 

Nu laba diena. Skiria nėštumo hormono pagert Duphaston vaistuko. 

Atsakyti

Nesnekėjo, bet jūs žinot, kad mirė, ar ne keista? Tai us kur žinot, jei niekas nesnekejo? Būdavo bažnyčios dokumentuose. 

As nuo vaikystės žinau, kad mamos viena sesute mirė maža, kas čia per tema, kad slėpti? Labai keistos šeimose augot.

Tai artimas ratas žinodavo bet nebūdavo skelbiama plačiai.

Atsakyti