QUOTE(Ašaka @ 2022 07 31, 23:27)
Fantazuojate. Kalba buvo apie
senelius/senelių kartą, aš ir parašiau apie savo močiutę ir apie tai, kad mažiausiai du jos broliai mirė prieš I pasaulinį karą, t.y., daugiau kaip prieš 100 metų, ir, kaip rašiau, apie tai aš sužinojau būtent iš kalbų šeimoje.
O Jūs pati ar žinote, kiek Jūsų šeimoje vaikų gimdavo ir mirdavo prieš >100 metų?
Stai jusu zinute, paryskinau apie tai, ka snekejau, ka jus cituojat. Pirmiausiai neigiat mane, kai sakau, kad mirdavo po viena gal 2 vaikelius, bet ne desimtim seimose, nors paskui pati ta pati parasot.
Paskui sakot, kad nei nezinot kiek mire, nes seimose nebuvo priimta apie tai sneketi.
As tik i tai ir rasau, kad keista, nes pas mus gimineje nebuvo tai kazkokia draudziama tema, aisku niekas pastoviai nesnekejo, bet zinojom tokius dalykus ir tiek.
QUOTE(Ašaka @ 2022 07 29, 21:01)
Nespręskite pagal save. Pvz., mano vyro senelis iš tėvo pusės ir mano senelis iš mamos pusės yra gimę 19 amžiuje (vyrai tais laikais vesdavo tuomet, kai jau galėdavo finansiškai šeimą išlaikyti), o močiutė iš mamos pusės ir jos broliai ir sesuo (ar seserys) buvo gimę prieš 1 pasaulinį karą.
Mano senelių ir tėvų kartoje nebuvo priimta daug kalbėti apie savo mirusius brolius ir seseris, bet žinau, kad jų kažkiek buvo. Pvz., esu girdėjusi močiutę iš mamos pusės su broliais ir seseria kalbant apie "vaikutį Andrių" (šeimos vardas, duodamas vyriausiam sūnui), "vaikutį Antaną" (šeimos vardas, tradiciškai duotas šeimoje antram sūnu), kai tuo tarpu išgyvenęs jauniausias močiutės brolis Antanas buvo gimęs 1910 metais.
Kažkiek yra mirę ir mano uošvio septynių brolių/seserų, gimusių "prie Smetonos" (uošvis jauniausias iš išgyvenusių, gimęs 1936 metais) šeimoje,
bet apie mirusius brolius/seseris jų šeimoje irgi nebuvo priimta šnekėti.