Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(Maja Di @ 2022 11 15, 15:30)
Ne tik Vilniuj. Pas mus irgi. Nors ir uždarė baseiną, treniruočių padaugėjo ir naujų žmonių pilna. Parduotuvėse visi vežimais vežasi maistą, pilnos koncertinės arenos, teatrai, Palangoj, Druskininkuose ir Birštone net ir prastu oru užpildyti viešbučiai. Gatvėse kamščiai, mašinos vos ne visos iki 5-8 metų senumo. Naujiesiems metams vietos po ne mažiau kaip 200 eur žmogui jau praktiškai visur užsakytos. Tiesiog badas. Dabar per radiją girdėjau patvirtinta minimali pensija turintiems reikiamą stažą 505 eur. Kur tas badas?

Nu, nu... gal uždarė kitus sporto klubus? Pvz Vilniuje: "Viskas turi savo pradžią ir pabaigą“: užsidaro vienas žinomiausių sporto klubų Vilniuje"
"Po 15 metų uždarytas populiarus Vilniaus restoranas: įkūrėjas perspėja – tai tik pradžia"
Tu nlb turbūt supranti ir automobliu modeliuose?
"Iš viso šalies gatvėmis rieda virš pusantro milijono transporto priemonių, iš jų – apie 30 tūkstančių – nauji, vienerių metų senumo automobiliai. Dar panašiai tiek apie 5 metų senumo automobilių."
60 tūkstančių apynauju (iki 5 m. Senumo) iš 1,5 mljn.. nu jo vis ne visos naujos 😂 bent skaičiuoti moki? Kiek procentaliai tokiu automobilių?
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2022 11 15, 17:22)

Nuorodos neturiu, tiesiog šiandien važiuodama per radiją girdėjau. Gal tavo tėtis neturi pilno stažo. Tai ir šnekėjo kiek dabar pensininkai gaus po pakėlimo. Mano a.a. tėtis jau kadais beveik 500 gaudavo ir nebuvo jo alga kažkokia ohoho...

Tai tavo tėčiui gal lb daug metų buvo? Todėl ir gavo 500€
Mano močiutė dabar virš 600€ gauna.
Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2022 11 15, 17:01)
Iš viso šalies gatvėmis rieda virš pusantro milijono transporto priemonių, iš jų – apie 30 tūkstančių – nauji, vienerių metų senumo automobiliai. Dar panašiai tiek apie 5 metų senumo automobilių."
60 tūkstančių apynauju (iki 5 m. Senumo) iš 1,5 mljn.. nu jo vis ne visos naujos 😂 bent skaičiuoti moki? Kiek procentaliai tokiu automobilių?

Nu koks skirtumas? Mano automobiliams 15-18 metu, tai gi aparatai kazkur vykti, vezti daiktus, tempti priekaba, o ne meno kuriniai ar matavimo prietaisai.
Tai turi buti kuo pigesni uzh tam tikras turimas savybes.
O kokia nauda ish nauju? Lietuvoje jau nera kur vazhiuoti
Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2022 11 15, 15:56)
<Dabar per radiją girdėjau patvirtinta minimali pensija turintiems reikiamą stažą 505 eur. Kur tas badas?</blockquote> Noriu nuorodos dėl tos pensijos, nes tėtis gauna vos virš 300. Šiaip turėjo didėti, bet apie 12proc....

Nesąmones rašo. Kažką girdėjo, nesuprato ir tiek. Vidutinė senatvės pensija kitais metais turėtų didėti:
"Vidutinė senatvės pensija, turint būtinąjį stažą, kitais metais turėtų didėti 65 eurais, iki 575 eurų"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uarda: 15 lapkričio 2022 - 17:07
QUOTE(uarda @ 2022 11 15, 19:01)
Nu, nu... gal uždarė kitus sporto klubus?
Papildyta:

Tai tavo tėčiui gal lb daug metų buvo? Todėl ir gavo 500€
Mano močiutė  dabar virš 600€ gauna.

Negirdėjau,kad būtų užsidarę... Nežinau apie automobilius statistikos, bet suprantu kaip atrodo nauji ir apynaujai biggrin.gif . Ta statistika tai neaišku kokia, kažin kiek tų mašinų senų kažkur numestos ir nevažinėja. Arba kažkur kaimuose. Nes ir Vilniuj kai būnu, labai mažai lupenų pastebiu.
.....
O prie ko čia amžius? Nuo stažo priklauso pensija ir nuo to kiek algos gaudavo.
Atsakyti

Negirdėjau,kad būtų užsidarę... Nežinau apie automobilius statistikos, bet suprantu kaip atrodo nauji ir apynaujai biggrin.gif. Ta statistika tai neaišku kokia, kažin kiek tų mašinų senų kažkur numestos ir nevažinėja. Arba kažkur kaimuose. Nes ir Vilniuj kai būnu, labai mažai lupenų pastebiu.
.....

Bet, kad negaus kitamet visi turintys reikiamą stažą tų 500, tai aš galiu garantuoti....

Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2022 11 15, 19:06)
Nesąmones rašo. Kažką girdėjo, nesuprato ir tiek. Vidutinė senatvės pensija kitais metais turėtų didėti:
"Vidutinė senatvės pensija, turint būtinąjį stažą, kitais metais turėtų didėti 65 eurais, iki 575 eurų"

Tikrai, tavo teisybė, radau, kad vidutinė 575 Eur
https://socmin.lrv.l...i-staza?lang=lt
Sakau gi, kad girdėjau aiškiai važiuodama apie tuos 505 Eur, bet net nežinau kas šnekėjo, tai negaliu patvirtint. Bet kažin ar vidutinė labai daug skyriasi nuo minimalios turint būtinąjį stažą?
Atsakyti

Automobilių Vilniuje daug naujų ir spynaujų. Tiek, kad ir 10metų jie dar tikrai gerai atrodo

Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2022 11 15, 18:08)
Negirdėjau,kad būtų užsidarę... Nežinau apie automobilius statistikos, bet suprantu kaip atrodo nauji ir apynaujai biggrin.gif . Ta statistika  tai neaišku kokia, kažin kiek tų mašinų senų kažkur numestos ir nevažinėja. Arba kažkur kaimuose. Nes ir Vilniuj kai būnu, labai mažai lupenų pastebiu.
.....

Jeigu mašina numesta ir nevažinėja tai ji automatiškai isregistruojama iš „Regitros“, lyg anksčiau taip būdavo, ar ne? Na jeigu nėra techninės apžiūros ar civilinės atsakomybės privalomojo draudimo. Ar tu sakai ji numesta kažkur, bet savininkas vis tiek moka už draudima?
Mano močiutei visada didėjo pensiją. Pradžioje buvo lb maža, dabar, kaip ir rašiau virš 600€ gauna.
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 11 15, 18:14)
<p>Automobilių Vilniuje daug naujų ir spynaujų. Tiek, kad ir 10metų jie dar tikrai gerai atrodo</p>

Na žiūrint kokiu tu nauju 😂 Pvz Vokietijoje didmiesčiuose daug BMW, mersedes, tesla ir. Pan.
Galima nusipirkti ir uz 5000€ apynauja mašina
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2022 11 15, 18:06)
Nu koks skirtumas? Mano automobiliams 15-18 metu, tai gi aparatai kazkur vykti, vezti daiktus, tempti priekaba, o ne meno kuriniai ar matavimo prietaisai.
Tai turi buti kuo pigesni uzh tam tikras turimas savybes.
O kokia nauda ish nauju? Lietuvoje jau nera kur vazhiuoti

Čia pritariu. Nėra skirtumo ar apynauja pirkti ar 15 m. Senumo. Vis tiek atvažiuosi kur reikia... o Majai lb rūpi materialus dalykai...
Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2022 11 15, 19:29)

Čia pritariu. Nėra skirtumo ar apynauja pirkti ar 15 m. Senumo.  Vis tiek atvažiuosi kur reikia... o Majai lb rūpi materialus dalykai...

Man neturi reikšmės, tik norėjau pasakyti, kad žmonės turi pinigų, tik per daug verkia. Nauja mašina tai tik maža dalelytė gero gyvenimo. Bet ir ji nebųtina. MB irgi važinėja su vyresne nei 10 metų, bet ji labai gera ir keisti neketina biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2022 11 15, 18:13)
Bet kažin ar vidutinė labai daug skyriasi nuo minimalios turint būtinąjį stažą?

Na va tau pavyzdys su vidutiniu DU:
"prognozuojama, kad 2023 m. jis sieks apie 1684 eurus."
Ar daug skiriasi? Pvz Man daug

Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2022 11 15, 19:29)
J
Mano močiutei visada didėjo pensiją. Pradžioje buvo lb maža, dabar, kaip ir rašiau virš 600€ gauna.

Tai didėja todėl, kad yra pastoviai keliama, o ne dėl to, kad ji sena ta tavo močiūtė ir pagal amžių daugiau priklauso biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(uarda @ 2022 11 15, 19:39)
Na va tau pavyzdys su vidutiniu DU:
"prognozuojama, kad 2023 m. jis sieks apie 1684 eurus."
Ar daug skiriasi? Pvz Man daug

Pensijai tokio skirtumo nėra, nes yra dvi dedamosios, pagrindinė lyg 60 proc visiems vienodai ir 40 proc individuali tik.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2022 11 15, 17:34)
Man neturi reikšmės, tik norėjau pasakyti, kad žmonės turi pinigų, tik per daug verkia.

Verkti reiketu, kai jau pinigu nebelieka?
tada jau velu verkti.

Atsakyti