Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(Maja Di @ 2022 11 15, 18:34)
Man neturi reikšmės, tik norėjau pasakyti, kad žmonės turi pinigų, tik per daug verkia. Nauja mašina tai tik maža dalelytė gero gyvenimo. Bet ir ji nebųtina. MB irgi važinėja su vyresne nei 10 metų, bet ji labai gera ir keisti neketina biggrin.gif .

Iš kur tu žinai, kad turi? Gal jie paskolas pasiėmė? Tai nlb turi. Be to, mediciną, švietimas ir pan. daug ką reiškia.
Beje:
"2022 metus Lietuvos ekonomika pradėjo būdama tarp didžiausią vargą patiriančių valstybių, skelbia Lietuvos laisvosios rinkos institutas"
Atsakyti

Tai didėja todėl, kad yra pastoviai keliama, o ne dėl to, kad ji sena ta tavo močiūtė ir pagal amžių daugiau priklauso biggrin.gifbiggrin.gif
Papildyta:
Pensijai tokio skirtumo nėra, nes yra dvi dedamosios, pagrindinė lyg 60 proc visiems vienodai ir 40 proc individuali tik.

Tėtis kai išėjo į pensiją, tai negavo nė 300.....po to kėlė kažkiek, taigi skiriasi tikrai nuo vidutinės

Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2022 11 15, 18:42)
Tai didėja todėl, kad yra pastoviai keliama, o ne dėl to, kad ji sena ta tavo močiūtė ir pagal amžių daugiau priklauso biggrin.gif  biggrin.gif
Papildyta:

Prie ko čia sena? Aš tau ir rašiau, kad močiutė pradžioje gavo lb mažai, minimumą beveik, po to pensiją didėjo, dabar jau ne minimumas, o kaip matai.didesne net už vidutinė pensija gauna. Tą norėjau pasakyti.
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2022 11 15, 13:28)
Jos nesupranta, kas tai yra. Todėl tik apie kažkokią tėvynę/gimtinė neva kaimą, kuris gali būti pati svarbiausia "locus erdvė" kalba. O gimtinė tai dar ir miestai, gatvės, kuriose taip daug vyko ir įvyko; namai, kurie patys gražiausi; laiptinės, kur susitinki savus vaikystės draugus -  jie žilstelėję ir su jais tikrai yra apie ką pakalbėt... Tai čia ta artima jutiminė aplinka.

O kur kultūra, kalba, iš kurios SM emigrantės nuolat tyčiojasi (suprask: nebuvai niekam gabi - tai tik lietuvių kalbą ir studijavai; tik nepriduria, kad ir lietuvių literatūros, kultūros ir t.t., o čia jau joms problema).

Gaila tokių žmonių, kurie nežino, kas yra Tėvynė. Va, Galkinas žino - ir tai buvo akivaizdu jo koncerte.

zinoma prisiminimai grazu, bet nebutina gyventi prisiminimuose, kas diena susikuriamos naujos akimirkos, nauji atsiminimai. Tu nesuvoki, kad as pvz praktiskai visa suaugusiji gyvenima gyvenu ne LIetuvoje, tai man labai daug graziu prisiminimu jau cia, net daugiau gal. Ir kai as buvu grizusi pora metu LIetuvoe as labai pasiilgau Airijos, nes man jau cia yra geriau artimiau. Man cia daug labai brangiu vietu ir brangiu zmoniu. O ir vaikystes draugai dauguma emigrave.Tai gyvenimas, viskas kinta jame.

O cia vel meluoji, bet tai kokios jus melages nu baisu. Ne is kalbos tyciojamasi, o is jusu. Taip jei moki lietuviu kalba ir daugiau nieko, net teksto supratimas slubuoja, tai ka daugiau apie jus pasakyti? Mano beveik visos drauges turi 2 ar daugiau aukstuju is ivairiu sferu, vien baigti lietuviu kalba na tikrai ne koks raketu mokslas biggrin.gif

Gaila jusu kurios isikibusios i ta tevynes vaizdini ir mojuojat juo nulat kaip ginklu uz ji pasiryze net zudyti ir zuti. Gaila zmoniu, kurie nemato, kad planeta apvali ir joje nera jokiu sienu...
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 11 15, 18:34)
Gaila zmoniu, kurie nemato, kad planeta apvali ir joje nera jokiu sienu...

Tai nubrisk i Prancuzija is Airijos jei jura tau ne siena
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2022 11 15, 14:30)
Ne tik Vilniuj. Pas mus irgi. Nors ir uždarė baseiną, treniruočių padaugėjo ir naujų žmonių pilna. Parduotuvėse visi vežimais vežasi maistą, pilnos koncertinės arenos, teatrai, Palangoj, Druskininkuose ir Birštone net ir prastu oru užpildyti viešbučiai. Gatvėse kamščiai, mašinos vos ne visos iki 5-8 metų senumo. Naujiesiems metams vietos po ne mažiau kaip 200 eur žmogui jau praktiškai visur užsakytos. Tiesiog badas. Dabar per radiją girdėjau patvirtinta minimali pensija turintiems reikiamą stažą 505 eur. Kur tas badas?

as nesuprantu, kodel tosk poreikis jums nuolat meluoti?

Europos automobilių gamintojų asociacijos (ACEA) 2019 m. ataskaitos duomenimis, vidutinis lengvųjų automobilių amžius ES yra 10,8 metų. Tuo tarpu Estijoje, Lietuvoje ir Rumunijoje automobiliai yra seniausi – jų amžiaus vidurkis daugiau nei 16 metų.

Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.l...ilius--14301814
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 11 15, 14:46)
Jam tiesiog labai patinka sąmokslo teorijos. </p>

tai ci avadinasi kremlinis? lotuliukas.gif
nepastebejai kaip tos samokslo teorijos paskutiniu metu tampa realybe? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 11 15, 14:56)
Noriu nuorodos dėl tos pensijos, nes tėtis gauna vos virš 300. Šiaip turėjo didėti, bet apie 12proc....

mano mama panasiai, nors stazas jos Lietuvoje apie 35 metai.
Atsakyti

Prie ko čia sena? Aš tau ir rašiau, kad močiutė pradžioje gavo lb mažai, minimumą beveik, po to pensiją didėjo, dabar jau ne minimumas, o kaip matai.didesne net už vidutinė pensija gauna. Tą norėjau pasakyti.

Taip! Dėl yo netgi išeiti į išankstinėę pastaruoju metu buvo verta, ypač, jei žmogus nebedirba, nes reguliariai kyla pensija.

Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2022 11 15, 15:06)
Na, ne, mums su sfikseriais viskas tvarkoj. O jums?
Papildyta:

Maironio literatūros muziejaus ir Kauno kunigų seminarijos požemyje biggrin.gif Nuo 1991 metų pradedant...

Ir dabar Burbė skaičiuos, kiek man metų, nes.... biggrin.gif

Kas tau su tais tavo metais , kas per kompleksai ? kam tai manai cia rupi? biggrin.gif
Atsakyti

as nesuprantu, kodel tosk poreikis jums nuolat meluoti?

Europos automobilių gamintojų asociacijos (ACEA) 2019 m. ataskaitos duomenimis, vidutinis lengvųjų automobilių amžius ES yra 10,8 metų. Tuo tarpu Estijoje, Lietuvoje ir Rumunijoje automobiliai yra seniausi – jų amžiaus vidurkis daugiau nei 16 metų.

Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.l...ilius--14301814
Papildyta:
tai ci avadinasi kremlinis? lotuliukas.gif
nepastebejai kaip tos samokslo teorijos paskutiniu metu tampa realybe? biggrin.gif
Papildyta:
mano mama panasiai, nors stazas jos Lietuvoje apie 35 metai.

Na, jis klauso/skaito=žiūri tam tikrus šaltinius, bet ne kreminis tai tikrai :)

Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2022 11 15, 16:22)
Bet tau viskas tik apie pinigus sukasi.... be pinigų daugiau tavo veizolai nieko nemato. Aišku, atveža pinigus. Kaip ir kiti turistai. O kad savo tėvams padeda, tai ir Lietuvoje gyvenantys padeda, jei tėvai nedirbo ir ant orios pensijos neužsidirbo.
Nuorodos neturiu, tiesiog šiandien važiuodama per radiją girdėjau. Gal tavo tėtis neturi pilno stažo. Tai ir šnekėjo kiek dabar pensininkai gaus po pakėlimo. Mano a.a. tėtis jau kadais beveik 500 gaudavo ir nebuvo jo alga kažkokia ohoho...

Ka tu debiliiuke kliedi, orios pensijos, kas ja gauna? mano mama atidirbusi 35 m pedagogini darba Lietuvoje gauna apie 400, cia ori pensija? cia pinigai, kad is bado nemirtum. Jei pakels iki 500 zinoma geriau, nei 400, bet ai vis tiek asaros, su dabartinem kainom. Kiek penisninku uzsisako vietas, kur 200e zmogui kainuoja?

Emigrantai tiek pinigu palieka Lietuvoje, kiek biudzetas neprirenka. O ne kaip kiti turistai, kiek ten tu turistu lietuvoje, nejuokink.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2022 11 15, 16:45)
nesupratau tavo atsakymo
tu kažkaip dabar išsisukinėji ir neatsakai tiesiai
jei žmonės negali nuversti savo valdžios ir įvesti savo tvarkos, tai tokia ten ir tėvynė tada
beje, pas mus juk irgi streikai malšinami

Lietuvoje streikuotojai vadinami vatnikais, kremliniais, uzdaromi i durnynus tyrimam ar ir kalejimus...
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 11 15, 20:11)
Ka tu debiliiuke kliedi, orios pensijos, kas ja gauna? mano mama atidirbusi 35 m pedagogini darba Lietuvoje gauna apie 400, cia ori pensija? cia pinigai, kad is bado nemirtum. Jei pakels iki 500 zinoma geriau, nei 400, bet ai vis tiek asaros, su dabartinem kainom. Kiek penisninku uzsisako vietas, kur 200e zmogui kainuoja?

Realiai tie zadami 60€ prie pensijos nk nereiškia. Tas pats pensininkui bus, jeigu ne sunkiau. Maistas, vaistai, komunaliniai ir t.t. viskas pabrango. Tai vargu ar tie 60€ padengs tas papildomas išlaidas?
Atsakyti

Lietuvoje streikuotojai vadinami vatnikais, kremliniais, uzdaromi i durnynus tyrimam ar ir kalejimus...

Neiždaromi, tik jau nereik.

Kaikurie grįžta į mokyklas vaikų mokyti netgi :D

Atsakyti