Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

Nebrangus, bet realiai toks daiktas gal labiau Naujakui.

Kad jis ten mažiukas labai nebent 2 žmonėm paragavimui :D , geriau crab meat pas mus buna pirkti, geriau pagal kaina išeina ar is vis krevečių.

Ten kaip vėžys, kur Lietuvoj upėse gaudo.

Atsakyti

"Norima griauti senus sovietinius daugiabučius" 😆
O kas bus toliau? Ka žmonėms daryti? Kur eiti?

Tai gal valstybė kompensuos kažką?

Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 12 21, 15:29)
o savo būsto neužgyvensi? Ale norisi ir gyvent patogiai ir kad butas liktų vaikams biggrin.gif </p>

Tai tu majai sakyk, nes ji nori ir gyvent patogiai vienvieciame kambaryje ir butą/nama turėti ir kad vaikas už jos slauga dar sumokėtų (Majos citata): "tikiuosi tiek pinigų turėsiu (ar vaikai turės biggrin.gif ), kad galėsiu vienviečiame kambaryje gyventi"
😂😂😂
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2022 12 21, 15:54)
Būtent. Kiek girdžiu prižiūrinčių tėvus, tai sako nepersirašėm ant savęs turto, o norint į normalius senelių namus reikia butą atiduoti biggrin.gif ....

Rimtai? butą atiduoti? O jeigu tas senukas pragyvena ten 2-3 metus. Ir lieka butas, pvz kur Vilniuje?
Atsakyti

Tu irgi nepsikalbek. Bet kas ir bet kada gali tapti neįgalus. Ismes tave vaikai, galėsi tada ir kalbeti kaip smagu senelių namuose. Tiesa, vaika irgi atiduotum į vaikų namus?
O kur tokį žmogų priimtų? Man atrodo sunkiai vietą rastumei, dieną/naktį rekianciai, iš lovos lipanciai. Čia taip išeina reikėtų priristi prie lovos iki gyvenimo galo? Arba eutanazija iškart? Ar visgi susitvarko, ir kodėl tu negalėtum tada susitvarkyti. Kokie kvaili pasiteisinimu tavo. Man netrukdo nei mama, nei močiutė, visada atsiras kampelis brangiausiam zmogui, visada. Aš tau nezadu irodyneti. Tu tiesiog sprendi pagal save ir tiek. Cambala, beje, slaugė savo mamą, ir vaikas jos paauglys buvo.

Bet pastebėjai visos kalbam apie mamas ir močiutes, o kur seneliai ir tėvai???

Vargšai dauguma gi nedagyvena iki karšinimo. :unsure: 

O šiaip manau visi čia adekvatūs ir pasielgtų pagal situacija, kaip geriausia.

Aš kitoj temoj tokia mintim pasidalinau,kas man pasirodė gana racionalu. Kadangi vaikai dažnai ir patys pasensta, kol tėvam prireikia priežiūros ir turi susikūrę savo gyvenimą, tai manau visai logiška suaugusiems anūkams kažkuriam atsikelti I senelių namus ir jiem padėti su buitimi ir už tai paskui gauti palikimą ta būstą vienam, o ne dalinti ten visiem vaikam ir t.t

Nes tai visgi nėra lengva, o ir santykiai dažnai anūkų ir senelių būna geresni nei vaikų. Ir manau taip sažiningiausia, jei senukai nenori išsikelti iš savo namų. Ir jie jaustųsi oriai ir anūkam gera pagalba su būstu.

Atsakyti

Visi nori greitai ir lengvai mirti.

Tai žinoma, bet norėt neužtenka, reik kažką dėl to ir daryt.

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 12 21, 17:27)

ukrainieciu ziniasklaida gi skelbe, net moteri ta atleido is pareigu, kuri ten svaigo tas nesamones, nei viena prokuratura nieko apie tai nezinojo, niekas niekur nebuvo uzfiksuota issiaiskino galu gale, kad tai buvo jos fantazijos, na paeiskosiu gal rasiu seniai gi jau tai paasikejo, kazkaip keistai iki jusu zinios ateina feikai ateina, o ju paneigimai ne....nu ir kaip  jus galit tokia ziniasklada pasitiketi?

Rašė ir pas mus apie tai, bet tik "15 min."
DELFI, lrytas lyg nerašė
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2022 12 21, 20:09)
Manau daug tokių mamų rupinasi vaikais visą gyvenimą ir dauguma tikrai nenori vaikų apkrauti.</p>

Bet neigalus vaikai irgi nenori apkrauti savo mamų, bet vis tiek gi prižiūrimi...
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2022 12 21, 20:11)
<. Mačiau ir pas mus lidle yra, bet manęs netraukia. Kaip ir lašiša man nesiderina su mano Kūčių maistu. Man patinka, kas įprasta. </p>

Man irgi nepatinka. Ypač tos pigios midijos, feeee.
Be to, ir galva man nuo tų gerybiu skauda, per daug baltymo.
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 12 21, 20:21)
<p>Pas mus, kai su mano tėvais, tai nuo seno žuvų kotletai kepti orkaitėje, kepta ežero žuvis, virtos bulvės, silkė su džiovintais grybais, kokia nors kita, pvz.su burokėliais, naminiai kūčiukai su aguonpieniu, burokėlių mišrainė su pupelėmis, kažkas iš raugintų, konservuotų daržovių. Seniau dar kepdavom pyragėlius su grybais, aguonomis aliejuje, dabar būna dar kokių kitų mišrainių, užkandžių.</p>

Kaip skaniai 😛
Atsakyti

Rašė ir pas mus apie tai, bet tik "15 min."
DELFI, lrytas lyg nerašė
Papildyta:
Bet neigalus vaikai irgi nenori apkrauti savo mamų, bet vis tiek gi prižiūrimi...

Nustebčiau jei parašytų. 

Bet čia kas kita gi tu vaikus pagimdai,jie neprašė but pagimdyti, tu už juos atsakai,tu juos augini prižiūri,auklėji. Tėvai tavę pagimdė tu irgi jų neprašei.

Bent man tai mažiausiai norėtųsi pakenkti vaikams, nes tu jiem davei gyvenima, tu nori kas jie gyventų laimingai. Ir tu aukojasi dėl jų kūnu, kartais net gyvybe, nes vaikai mūsų ateitis, o ne atvirkščiai. Žinoma nesakau palikt tėvų likimo valiai, žinoma reik padėt, pasirūpinti kiek gali, bet niekad nebus tokios aukos ir ji mano akimis būtų absurdiška.

Kiekviena mama gi iš kokios nelaimės, gaisro gelbės pirma vaikus, paskui save, o ne atvirkščiai ir su viskuo gyvenime taip, bent jau mano logikoje.

Mes su vyru vaikam duodam daug ir iš jų per daug nelaukiam kažko atgal, taip kaip mano mama ir tėtis kažkada davė man, o jie tikiu duos savo vaikams.

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 12 21, 20:38)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="uarda" data-cid="73026262" data-time="1671644086"><div><p>"Norima griauti senus sovietinius daugiabučius" 😆
O kas bus toliau? Ka žmonėms daryti? Kur eiti?</p></div></blockquote><p>Tai gal valstybė kompensuos kažką?</p>

Abejoju.
Čia tik šneka
Atsakyti

Abejoju.
Čia tik šneka

Bet seniau gi skirdavo bustus tiems, ką iš avarinių namų iškraustydavo. Jei nieko neduos tai bus baisu. Juk tūkstančiai zmonių liks benamiais. 

Atsakyti

https://www.lidl.ie/...-lobster/p31343

Geras pas mus pigiau 2e. Kažn kodėl?

Didesnė rinka. Gal

Atsakyti

Kad jis ten mažiukas labai nebent 2 žmonėm paragavimui :D , geriau crab meat pas mus buna pirkti, geriau pagal kaina išeina ar is vis krevečių.

Ten kaip vėžys, kur Lietuvoj upėse gaudo.

Nu didesnis jis. Vėžiai mažiukai

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 12 21, 21:03)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="uarda" data-cid="73026277" data-time="1671645270"><div><p>Rašė ir pas mus apie tai, bet tik "15 min."
DELFI, lrytas lyg nerašė
Papildyta:
Bet neigalus vaikai irgi nenori apkrauti savo mamų, bet vis tiek gi prižiūrimi...</p></div></blockquote><p>Nustebčiau jei parašytų. </p><p></p><p>Bet čia kas kita gi tu vaikus pagimdai,jie neprašė but pagimdyti, tu už juos atsakai,tu juos augini prižiūri,auklėji. Tėvai tavę pagimdė tu irgi jų neprašei.</p><p>Bent man tai mažiausiai norėtųsi pakenkti vaikams, nes tu jiem davei gyvenima, tu nori kas jie gyventų laimingai. Ir tu aukojasi dėl jų kūnu, kartais net gyvybe, nes vaikai mūsų ateitis, o ne atvirkščiai. Žinoma nesakau palikt tėvų likimo valiai, žinoma reik padėt, pasirūpinti kiek gali, bet niekad nebus tokios aukos ir ji mano akimis būtų absurdiška.</p><p>Kiekviena mama gi iš kokios nelaimės, gaisro gelbės pirma vaikus, paskui save, o ne atvirkščiai ir su viskuo gyvenime taip, bent jau mano logikoje.</p><p></p><p>Mes su vyru vaikam duodam daug ir iš jų per daug nelaukiam kažko atgal, taip kaip mano mama ir tėtis kažkada davė man, o jie tikiu duos savo vaikams.</p>
.
Visi masto skirtingai. Man, kaip ir sakiau, mama= =močiutė=vaikai=vyras... jeigu tik uzsimanytu, paimciau močiutė pas save. Vaikai pagyventu ir viename kambaryje, nk.bausaus. o kitos šeimos ir vaikus atiduoda, Na aplanko ir tiek. Sako jiems čia geriau. Kiti išvis nelanko... Įvairių žmonių yra

Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 12 21, 21:10)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="lutuke123" data-cid="73026252" data-time="1671643708"><div><p><a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.lidl.ie/p/christmas-deluxe/whole-lobster/p31343'>https://www.lidl.ie/p/christmas-deluxe/whole-lobster/p31343</a></p><p></p><p>Geras pas mus pigiau 2e. Kažn kodėl?</p></div></blockquote><p>Didesnė rinka. Gal</p>

Kodėl didesnė? Kiek Airijoje gyvena? 5 mljn?
Atsakyti