Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

Prancūzai, ispanai, italai tai visi su cirozėm😊

Taip 

Excessive alcohol consumption is the leading cause of liver diseases in Western countries, especially in France.

https://onlinelibrar....1111/liv.15221

Atsakyti

Siaubas, ir ten vaikus augint pasirinkai???????

Baisu.

Palyginus visus baisumus Lietuvoje: neteisingumą, aferas, nepagarbą žmogui, vaikui, tai šis man priimtinesnis. Mes su vaikais kalbam, ne aklais draudimais auklėjimą grindžiam. Ir aš ne teletabė netikiu apie rojų žemėje, suvokiu, kad bus visur savi pliusai ir minusai, tai pasirinkau, kau man pliusų daugiau.

Be to Lietuvoje irgi galima visko gauti, kaip Maja rašė, jos vaikai žino, kur narkotikų nusipirkti, tai nematau tame didelio skirtumo, kas norės ras, svarbiausia, kad noro nebūtų.

Atsakyti

Sakau, joms skaudi tema. 

Tai reik suprasti jūs diskutuojat tik skaudžios temom?

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 01 08, 13:18)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Montekrista.back" data-cid="73032498" data-time="1673155454"><div><p>Sakau, joms skaudi tema. </p></div></blockquote><p>Tai reik suprasti jūs diskutuojat tik skaudžios temom?</p>

Sakei, kad vyras turejo problemu su alkoholiu ir manau rimtu jei jau teko i Airija begti.
Todel negali buti objektyvi, jei susidurei su blogiausiais variantais.
Sakysim, mano AA dede turejo problemu su alkoholiu, kokie gatveje gyvenantys pijokai, bet daug vyru neturejo tokiu problemu. Tai mano ir pozhiuris kitas.

Dar lyg minejai kad kazhkokia gyvenimo patirtis susijusi su Rusija, ar tevu tarnyba ar gimines... tada vel Rusijos kultura nera pavyzdys susidaryti teisinga nuomone. Suomijos gerimo kultura taip pat man nebutu pavyzdys,.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2023 01 08, 13:56)
Sakei, kad vyras turejo problemu su alkoholiu ir manau rimtu jei jau teko i Airija begti.
Todel negali buti objektyvi, jei susidurei su blogiausiais variantais.
Sakysim, mano AA dede turejo problemu su alkoholiu, kokie gatveje gyvenantys pijokai, bet daug vyru neturejo tokiu problemu. Tai mano ir pozhiuris kitas.

Dar lyg minejai kad kazhkokia gyvenimo patirtis susijusi su Rusija, ar tevu tarnyba ar gimines... tada vel Rusijos kultura nera pavyzdys susidaryti teisinga nuomone. Suomijos gerimo kultura taip pat man nebutu pavyzdys,.

ir kaip tai surista? nu manai kad as tokia tupa, kad negaliu objektyviai skaityti mokslinius straipsnius apie alkoholi, nes mano vyras pries 10 m daug gere? blink.gif Kaip tik tai ir buvo paskata man pasidometi daugiau ta tema, jei ne tai, tai gal ir buciau tokia nepasisvietusi kaip ir jus ir kliedeciau nesamones kad galima gerti tik svarbu saika jausti ir panasu brieda biggrin.gif
O Lietuvoje tikrai tai yra didele problema daugelyje seimu, tik didele dalis geria abu ir vyras, ir zmona ir nemato, tai kaip bedos arba mato bet toliau gyvena ir nieko nekeicia ir t.t. Na siaip ne tik Lietuvoje zinoma, visoje Europoje.

NIekad nesu nieko panasaus rasius, ka tu cia dabar prikurei teletabeji? blink.gif As Maskvoj tik viena kart gyvenime buvau savaite, Suomijoj buvau virs menesio. Zinoma labai daug negaliu papasakoti apie gyvenima Rusijoje, bet manau ir dauguma lietuviu taip ar ne? Ka cia is vis tuom norejai pasakyti?

p.s. ir gal jau uzteks teletabiu nesmaones kartoti, kad man reikejo begti nuo vyro i Airija? ne nuo vyro, o nuo Lietuvos realybes, ten as su vaikais negalejau gyventi normaliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 08 sausio 2023 - 14:37
QUOTE(Ašaka @ 2023 01 08, 02:01)
Jei tie kaimynai naudoja kažkokį stebuklingą būdą natūraliems, vynuogėse savaime esantiems, sulfitams pašalinti, tai tas vynas gaunasi nelabai natūralus  biggrin.gif

Dar viena visų galų žinovė biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2023 01 08, 14:18)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Montekrista.back" data-cid="73032498" data-time="1673155454"><div><p>Sakau, joms skaudi tema. </p></div></blockquote><p>Tai reik suprasti jūs diskutuojat tik skaudžios temom?</p>

Ji gi uzaugo kazarmose, ten visi gerdavo- nuo karininkų iki kareivių..
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2023 01 08, 15:34)
ka nepadarys, kai reik savo alkoholizmus pateisinti lotuliukas.gif

Megėjos pakilnoti taures biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2023 01 08, 08:30)
Oi tokie šunininkai...bl telefe sėdi, tipo nematysiu, kad šuo krūvą paliko....

Parašė monstras, išpašolvoninęs senă kalytę iš savo susmirdusio butelio ir I jos vietą nusipirkusi MADINGĄ katę biggrin.gif

Kaip tau norisi dasitempti iki vidutinioku klases. Tu ne tik madingus gyvunus bandai laikyti, tu pagatava uz savo dieda dvigubai dirbti, kad tik negryzti I toki lygi, kuriame uzaugai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 08 sausio 2023 - 14:43
QUOTE(-burbanti- @ 2023 01 08, 14:32)
Dar viena visų galų žinovė  biggrin.gif  biggrin.gif

ka nepadarys, kai reik savo alkoholizmus pateisinti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2023 01 08, 14:35)
Ji gi uzaugo  kazarmose, ten visi gerdavo- nuo karininkų iki kareivių..
Papildyta:
Megėjos pakilnoti taures  biggrin.gif

nu gal jos tokios ir bukos, kas alkoholis smegenis suede, as vis bandau rast paaiskinima is kur toks tupumas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 01 08, 15:37)
nu gal jos tokios ir bukos, kas alkoholis smegenis suede, as vis bandau rast paaiskinima is kur toks tupumas    unsure.gif

Tai, jei padriad trys vaikai gimdyti, tai ką gimda galejo duoti treciaj montekristai, kai gimda nualinta dvieju pries tai nėštumų? Tiek proto davė, kiek buvo like nuo kitu dvieju.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 08 sausio 2023 - 14:44
QUOTE(Ašaka @ 2023 01 08, 02:01)
Jei tie kaimynai naudoja kažkokį stebuklingą būdą natūraliems, vynuogėse savaime esantiems, sulfitams pašalinti, tai tas vynas gaunasi nelabai natūralus  biggrin.gif

😁
be sulfitu reiškia, kad vyno darymo metu jie nebuvo naudojami, na kaip konservantai, spalvos, skonio pagerinimui ir t.t. Būtent taip kaimynai daro vyna. Jeigu nezinojot, sulfitų papildomai deda beveik į visus parduotuvinius vynus. Tokie sulfitai aiškiai pažymėti etiketėje.
O yra ir tokių vyndarių Pvz.:
"gamina vynus, kuriuose yra mažai sulfitų arba jų visai nėra. Taigi, jei ieškote vyno, kuriame nėra sulfitų, yra daugybė variantų. Būtinai atidžiai perskaitykite etiketę, kad įsitikintumėte, jog vyne nėra sulfitų."
" Vynas be sulfitų. Gaivus ir vaisiškas, lengvas (9% alkoholio tūrio), vynuogei būdingo obuolių, kriaušių, lauko gėlių aromato." Sebastien Riffault - vyndarys, kurio ūkis sertifikuotas ekologišku. Sebastien Riffault žemę aria arklio traukiamo plūgo pagalba, vynuoges renka rankomis. Vyne nėra visai sulfitu..."
Ir kam cia šnekama tada: mes nevartojam cukraus, geriam kavą be cukraus, nors ir durniui aišku, kad kavos pupelėse yra cukraus, grikiuose, ryzuose, pieno produktuose, agurkuose, baklazanuose ir t.t. irgi yra yra cukraus. Arba pvz moonte, kuri teigia, kad nevartoja cukraus, naudoja kažkokį stebuklingą būdą natūraliam, savaime esanciam, cukrui pašalinti iš tų produktų? 😆
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2023 01 08, 15:37)
nu gal jos tokios ir bukos, kas alkoholis smegenis suede, as vis bandau rast paaiskinima is kur toks tupumas    unsure.gif

"Blogos naujienos kartais išgeriantiems – vos vienas ar du alkoholio vienetai* per dieną sumažina smegenų tūrį, "
Jos uzstrigusios praeityje-2000 m.
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2023 01 08, 00:41)
<p>Tai gal ten 200, o ne 20 😁</p>

Tai tuomet neišeina 12 buteliu pusmečiui 😁
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2023 01 08, 08:27)
<vartotojo įkelta nuotrauka.....</p></div></blockquote><p>Prancūzai, ispanai, italai tai visi su cirozėm😊</p>

FR, nemažai mirčių dėl alko:
"Alcohol accounts for 11% of deaths of men and 4% of those of women from the age of 15, namely 41,000 deaths (30,000 for men and 11,000 for women according to the latest figures from 2015), making them the highest of any European country."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uarda: 08 sausio 2023 - 15:09
QUOTE(Amadėja* @ 2023 01 08, 01:41)
<p>Tai gal ten 200, o ne 20 😁</p>

Ne, 20, jos gi aiškino, kad aš 2 butelius vyno per mėnesį išgerdama pastoviai apsinešus vaikštau biggrin.gif . 2 buteliai, tai 1400 gramų, padalinus iš 30 dienų, tai 20-30 gramų vyno ir gaunasi biggrin.gif . Spiritinius medikamentus kas vartoja tiek kasien išgeria. Va dabar aišku, kodėl LT visa prasigėrus biggrin.gif , nes tik vsiškų abstinentų jos alkoholikais neskaito. Gal jos pačios nemoka taurę išgėrus sustoti, arba jų artimiesiems negalima nė lašo, nes po to kelias dienas iš komos neišeina. Nes nu kažkaip jautriai reaguoja. Man tai vyro taurė kažkas panašaus kaip kavos puodelis, tik skirtingom progom geriama. Ai tiesa, kava irgi nesveika, irgi priklausomybė. Tuoj SM daktarės ims aiškinti, kad tai irgi narkotinė medžiaga biggrin.gif . O kavos aš išgeriu daug. Ir stiprios. Kokius 4 puodelius espresso per dieną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 08 sausio 2023 - 15:27
QUOTE(Montekrista.back @ 2023 01 08, 08:30)
<Oi tokie šunininkai...bl telefe sėdi, tipo nematysiu, kad šuo krūvą paliko....</p>

Aha, buvau VLN, tai košmaras kažkoks-per šunų ekskrementus neturejau kur kojos pastatyti. Ištirpęs sniegas apnuogino visas išmatas. Matyt ne tik telefonuose sėdi, bet ir kelis sunis turi. Vieno krūvas renka, o kito ale nemato.
Atsakyti