Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(Monteverte @ 2023 01 17, 16:46)
kvailute, mano Dievai tau nieko nenumatė, nes tu ne po jais biggrin.gif jei kas ir "kaltas", tai tik tu pati ir tavo protėviai smile.gif pagaliau suvok kaip veikia Visata. Pati man papasakosi, bus įdomu.

Monteverte, bet ana karta tu gi zinojai. Ar as kazka painioju? Anuomet Maja Di buvo "po" tavo Dievais?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2023 01 17, 15:45)
As...
Net minties neturejau. As puikiai zinau, kas yra kas. Ir tau nebutina apsaukti lervos. O ir kam, juk jusu vertybes viena kita papildo., nepriestarauja. Todel, buk, maloni, isiklausyk i savo dievus, kurie tau pakuzdes, kad man ir reikalo nera ka nors cia sukti ir issukti.

As tau, MOntevertei uzdaviau klausimus. OK, gal per ilgi buvo, tu savo augintini, lengva ranka atiduosi auginti giminaiciams. O cia tik sunys, ne vaikai.

Informacinis karas yra ne TIK, ypac siais laikais.
Tu tokius keistus, svelniai apsakius klausimus uzdavineji. Panasiai. O kodel tu, neisvaziavai i Airija? Lutuke gi isvaziavo. Visi gi prota turintys suvokia, kad tu ne lerva, o Montekrista ne as.
Kodel, kitas asmuo privalo daryti ka daro kitas?
Vel, Monteverte, prie ko cia sveikatos? Siaip, manau, diduma kas nores pagelbeti Gimtinei kovoje su priesu, dalyvaus ten, kur jie gali labiausiai padeti, tuo ka jie geriausiai gali atlikti. Juk svarbu ne dalyvavimo prosedsas, o rezultatas.

Su savimi sazininga? Tu cia pro ka MOnteverte? Jau net neiznai kaip ikasti, ok uzskaitau tavo bedima pirstu i ora.

Ne, aš niekam neatiduosiu savo augintinių, nes aš ir nesiplėšau už kažkokią ten tėvynę ir kitų lervomis ar raudonomis neapšaukinėju. Žinoma, aš vertinu laisvę, bet ir gyvybę. Todėl man fanatizmai nesuvokiami.
Kai man reikės, aš išvažiuosiu. Kol kas čia dar normaliai gyvenu. Juk vistiek visas pasaulis skaityk supuvęs. Kai kur gėjatina, kai kur nėr moterims laisvės, kai kur biednystė, kai kur per šalta, kur per šilta, išsikalinėja iš augintinių, pvz. kokia Zelandija su Australija, karantinas pusmetis lyg užkratą, o ne šeimos narį atsivežtum.
Tai nežinau kodėl kitas turi daryti kaip anas? Jau nepameni dėl ko pradėjom pyktis? Kiek kartų tu su šutve mane puldavai už kitokią nuomonę, kad išdrįsau dėl kažko parašyti, kad durnai daro pvz.? Aš nepritariau kažkokiam veiksmui ir tiek, o likau jūsų įžeidinėjama, nes turėjau mąstyti kaip jūs biggrin.gif
Kaip tai prie ko sveikatos? Nuo kada kare molotovus mėto silpnesnis, o už kompo sėdasi fiziškai stipresnis?
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2023 01 17, 17:50)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Maja Di" data-cid="73036008" data-time="1673962565"><div><p>Monteverte, nu pasakyk ką tavo dievai man kovui numatė vartotojo įkelta nuotrauka. Nu įdomu, negaliu. Kažin ar nors mažas trupinėlis išsipildys vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>nueik į Vasaros 5, tai visiems metams prognozę sužinosi biggrin.gif</p>

good.gif Kartais atėjus į SM taip pasijaučiu . Lyg Vasaros 5 duris pravėrus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 01 17, 15:52)
Tai ko mane gąsdinai dėl to kovo mėnesio biggrin.gif , jau dabar ne po jais biggrin.gif . O aš jau drebėt pradėjau biggrin.gif

tai ne Dievais gi gąsdinau biggrin.gif
nu kažkoks siaubas, kaip su durniais pešiotis čia su jumis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 01 16, 20:56)
nelabai turi ko juoktis, kovas nelengvas bus mirksiukas.gif

O čia ne dievai tau pasakė? Apie visatą šnekėjai, tai pagalvojau, kad iš savo dievų sužinojai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 01 17, 16:53)
Ne, aš niekam neatiduosiu savo augintinių, nes aš ir nesiplėšau už kažkokią ten tėvynę ir kitų lervomis ar raudonomis neapšaukinėju. Žinoma, aš vertinu laisvę, bet ir gyvybę. Todėl man fanatizmai nesuvokiami.
Kai man reikės, aš išvažiuosiu. Kol kas čia dar normaliai gyvenu. Juk vistiek visas pasaulis skaityk supuvęs. Kai kur gėjatina, kai kur nėr moterims laisvės, kai kur biednystė, kai kur per šalta, kur per šilta, išsikalinėja iš augintinių, pvz. kokia Zelandija su Australija, karantinas pusmetis lyg užkratą, o ne šeimos narį atsivežtum.
Tai nežinau kodėl kitas turi daryti kaip anas? Jau nepameni dėl ko pradėjom pyktis? Kiek kartų tu su šutve mane puldavai už kitokią nuomonę, kad išdrįsau dėl kažko parašyti, kad durnai daro pvz.? Aš nepritariau kažkokiam veiksmui ir tiek, o likau jūsų įžeidinėjama, nes turėjau mąstyti kaip jūs biggrin.gif
Kaip tai prie ko sveikatos? Nuo kada kare molotovus mėto silpnesnis, o už kompo sėdasi fiziškai stipresnis?

Supratau, vadinasi ir skiepai cia tik siaip, ne princpinis reikalas. Monteverte, tu nesipravardziuoji... Rimtai, rimtai... Ojojoj Nesiplesiu, cia jau lieka tavo sazines reikalas.

Tu fanatike savo subinytes, del jos padarysi viska, kiekvienam savo vertybes. Uz jas zmones gyvasti atiduoda. Kiekvienam savo.

Monteverte, as gi taves neklausiau ape vaziavima. TAi buvo pastebejimas, kad tau neprivalu daryti to ka daro kitas. Tik tiek. Kaip ir Montekristai.

Monteverte, as visiskai nenoriu blusinetis, ne man smelyno razborkes, ir skaicuoti kasnelius, kas kiek kartu. As dar karta kartoju. Montekrista, neturi daryti tai ka darau as, zinoti, moteti tai, ka motku, zinau as. Viskas kas buvo parasyta, buvo parasyta, kad pagristi sia minti.

O kodel as juos turiu metyti, as galiu puikiai pagaminti, o reikalui esant padavineti tam, kas meto geriau uz mane. Beje, as niekada nemokejau gera metyti, tarkim svaidyti akmenukus i vandeni, kad jie skelsdami oru, liesdami vandens pavairsiu, toliau skrietu, taip pasisokinedami vandeniu.

Atsakyti

Kai augau aplinkoje nemaciau pritarianciu komunistinem idejom, slovinanciu tarybu sajunga, besilenkainciu partijai, saukiancio ura ura... dauguma: tevai, draugiu tevai, kaimynai, gyveno ir tiek, nebuvo net i partija istoje, neuzeme aukstu postu, jiem nereikejo meluoti ir apsimetineti, ejo i darba, atostogavo, pramogavo, dirbo namie, visu politiniu dalyku stengesi isvengti, ir juo labiau vaiku i ta suda nekiso. Nei ugde neapykantos kam, nei skatino myleti partija biggrin.gif paprasciausiai turejom normalia, grazia vaiksyte su zaidimais, nerupestinga, nei tevai linkejo kam mirties, nei mus to moke.
Visas idejinis ugdymas vyko mokyklose, bet tai zvengem is to ir tiek, na keik jo buvo kaklarasiciai , zenkliukai, kartais auklejamosios valandeles apie tarybinius didvyrius , bet su pradinem klasem viska sbaigesi su Garbaciovu matyt is vis nei mokykloje nieko neliko. Pradejo kurti zmones koperatyvus, uzdarbiauti.

Kaip as dziaugiuosi, kad mane tevai i joki fanatizma nestume nei i komunizma, nei i religija, nei i kazkoki patriotizma kvaila. Gyvenau ir uzaugau laisvas zmogus, be tu panciu.

man tai moontes sukiai tai grynai kaip is kokiu filmu apie idejinius komunistus, as taip ja ir matau su raudonom veliavom ir snekancia is tribunos o apacioje zingsniuja teletabiu armija... visgi tevu itaka matyt milzininska, pasikeite veliavos ir partiju pavadinimai, bet is esme sniekas nepasikeite...

Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2023 01 17, 15:16)
aga, kurgi ne. Su alkoholiku tėvu vaikystę praleido, kol motka čia, SM, tūnojo. Ką tu jiems galėjai duot? Tik vienus ir paleist ganytis, kol tu čia paklodes nuo ryto iki vakaro audei.</p>

tu atsidaryk mano postus pries 10, 14 metu ir ikelk cia nuoroda, kur as ten nuo ryto iki vakaro jas rasiau.
as nesuprantu jum melas kaip vantos lapas prie siknos prikibes? neina niekaip atsilupt? unsure.gif
Atsakyti

:ax:​ 

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 01 17, 15:53)
Kiek kartų tu su šutve mane puldavai už kitokią nuomonę, kad išdrįsau dėl kažko parašyti, kad durnai daro pvz.? Aš nepritariau kažkokiam veiksmui ir tiek, o likau jūsų įžeidinėjama, nes turėjau mąstyti kaip jūs biggrin.gif

taigi ji idejine fanatike, ka tu jai aiskini. Jos supratimu, jei jai kazkas patinka, tai ji prievers ir kitus daryti. biggrin.gif

Ziurek kiek del skiepu aiskina, jei mes sakom, kad mes tik nenorim skiepytis, jai sveiciasi, kad turim sustabdyti is vis skipeu patekima i sali blink.gif , nu bet kas per idiotizmas sitaip ismastyti? doh.gif ir svabriausia jai ikalt ai galva, kad uz savo idejas reikia gyvybe atiduoti.... unsure.gif o va gyventi su savo idejom ir jas igyvendinti ju niekas neismoke...neprimesti kitiem savo nuomones irgi neismoke...gerbti zmogu elementariai niekas neismoke...

as nezinau ko jos keikia tarybu sajunga, manau jom tokia snatvarka idealiai turetu tikti, viskas pagla komanda, jokio zodzio laisves, jokiu kitu nuomoniu, tik tyliai pasnibzdom, jokiu budu ne viesai. Jei kas ne taip istremti, sutrypti, nubausti..
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2023 01 17, 12:38)
Karo metu moterys paprastai vaikus gelbsti, vyrai lieka kautis. nežinojai? na, kadangi tau nėra ką gelbėti, galėtum kautis. jei kažką moki. </p>

Nesąmones kalbi. Pilna moterų ukrainiečių kariauja. Nes myli savo vyrą, savo tėvynę. Kaip monte rašė, kas nori tas padaro, kas nenori randa pasiteisinimu.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2023 01 17, 12:47)
Kartais zhmones uzhsiima savo smegenu plovimu. Tam kartojamos maldos.

"Dieva, tu esi visagalis, tu musu gelbetojas, etc"

Dievas to negirdi, o jam ir gidet nereikia, nes jis zhino, ka kiekvienas masto tiesiogiai.
Tos maldos kartojamos sau, kad save itikinti ir uzhprogramuoti.

Dabar cia skaitau visokius tipo

"As myliu Lietuva. Lietuva mano tevyne, man Lietuvoje labai gerai..."

Primena vargshes moterytes, turincios prasta vyra itikinejimus, kad tai mano vyras, man su juo gera jis mane myli.
Na tai turi prasmes tik nereikia prarasti sveiko proto ir ishlikti kritishko mastymo. Kartais situacija perzhengia ribas, tada reikia logishkai mastyti, o ne toliau sau plauti smegenis

"Fanatizmas – perdėtas, beatodairiškas atsidavimas ar aistra, dažnai pasireiškianti ekstremumais religijos ar politikos atžvilgiu.[1] Fanatizmas gali pasireikšti viską nustelbiančiu gyvenimo užsiėmimu.
Pagal Vinstoną Čerčilį (Winston Churchill), „fanatikas yra tas, kuris negali pakeisti mąstysenos ir tikslo“
Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2023 01 17, 19:21)
"Fanatizmas – perdėtas, beatodairiškas atsidavimas ar aistra, dažnai pasireiškianti ekstremumais religijos ar politikos atžvilgiu.[1] Fanatizmas gali pasireikšti viską nustelbiančiu gyvenimo užsiėmimu.
Pagal Vinstoną Čerčilį (Winston Churchill), „fanatikas yra tas, kuris negali pakeisti mąstysenos ir tikslo“

Nu grynai apie lervą. Viską nustelbia sėdėjimas ištisai SM ir paklodžių rašymas. Ją ruskiai prievartaus ir tai sakys JAV kalta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 17 sausio 2023 - 17:53
QUOTE(Maja Di @ 2023 01 17, 17:52)
Nu grynai apie lervą. Viską nustelbia sėdėjimas ištisai SM ir paklodžių rašymas. Ją ruskiai prievartaus ir tai sakys JAV kalta.

Ne cia apie jus teletabes.
As tikrai maciau nedaug idejiniu komunistu, tiksliau gal filmuose, na dar pasakodavo Rusijos glubinkoje ten visai nemastantys.

Bet nereikia ir komunistu, shimtmeciais Europoje vyravo religinis fanatizmas.

Kas dabar gaunasi?

kad ko gero sovietiniai laikai nezhiurint ju propogandus visur, sukure kur kas laisviau mastancia visuomene, net nei yra dabar...

Kodel?
Ne is geros valios. Sovietams reikejo varzhytis su USA, kvaili fanatikai teletabiai negalejo nieko sukurti, tai jie skatino mastyma... Kaip nekeista...

Dabar Lietuva su nieko nesivarzho laukia ES pinigu, NATO globos, kam Lietuvai mastantys?
Papildyta:
Mastantys zhmones paklaustu vyriausybes:

Na gerai, pasakykit, kas bus jei rusai rytoj pradeda leisti raketas ant Lietuvos miestu? AUksiniai shaukshtai vargu ar pades, shauktiniai laukuose ar mashinose sunkiai, ar cia kokia paslaptis zhinoti kaip ginsimes?

Va vakaru Vokietija zhinojo, kad jei sovietu armija isiversh taii ant rusu pasipils atomines raketos. Todel ir nesiverzhe...

Visi zhinojo, ir amerikonai ir net mes zhinojom.
Tai kokia cia paslaptis, kokia reakcija butu dabar?

Gal sukurtu komisja pusmeciui nustatyti ar tai tikrai raketos rusu?
Atsakyti