Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(lutuke123 @ 2023 03 06, 20:02)
Kol Lietuvoje, nesuvoks, kad ne visi gyventojai viska gali patys, kad ju gyvenimas ne tik ju atasakomybe,

Gerai, pasakyk konkrečiai, ką padarei prieš išvažiuodama iš Lietuvos, kad pasaugotum savo sodybą? Nuo nepagrįstų sąskaitų taip pat. Kur kreipeisi? Prieš 10 metų jau tai buvo žinoma.
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2023 03 06, 16:41)
Mano angliskas bankas daro viska, kad tik geriau butu klientui.As su savo kortele  , kaup zuvis vandenyje visame pasaulyje  perlaidas darau visur kur tik imanoma triju paspaudimu  pagalva ir kas svarbiausia - nuskaiciyoja 0 sveikų uz transferus. Jokiu mokesciu.
Papildyta:

Kas ten jums su galvomis Lietuvoje?

Imones,reikalaujancios pinigu ir apmokejimo uz paslaugas - siuncia ispejimo laiskus. PAČIOS 
Bet cia moderniame pasaulyje, prosovietineje Lietuvoje laikas sustojes 1970' tuose.

nu va sakau mus vakarai islepino biggrin.gif , del to mes jau nebegalejom grize prisitaikyti, ziauriai sunku, pasijauti kaip kokiam laukiniam kraste kur tebevaldo mafija... unsure.gif reiktu nebent vakaruose gal tik su lietuviais bendrauti gyventi kur tik salia lietuviu dirbti su lietuviais, tada gal to kulturinio soko tokio nesijaustu, cia priprasti ejo labai greit prie to gero, o va atgal i tai ilysti jau nebeina biggrin.gif

ir man kai sneka oi cia del pinigu jus emigruojat, geresniem karstam, kaip sake landsbergis, jie nesuvokia visai, kad tai taip toli nuo to, Taip daug kas isvyko, kad uzsidirbti ar susitaupyti, bet pasiliko ne del to, pasiliko, kai pamate, kad vakaruose, ramiai, smagiau, saugiau gyventi, kad esi gerbiams ir is taves elementariai neissiirbinejama.

as zinok irgi nebesuprantu tokio mentaliteto. O apie lietuvos bankus tai patyliu as vis dar sokiruota nuo paskutinio karto kai padejau zmogui i saskaita 50 e ir sumokejau 5 uz padejima biggrin.gif cia kai buvau LT, maniau is klumpiu isvirsiu, cia nieko nekainuoja padejimas, pervedimas pinigu, moku as kelis e kas menesi uz saskaitos tvarkyma ir viska i tai ieina, bet dar daugiau gaunu is banko atgal,procenta uz direct debitus ir mokejima kortele. biggrin.gif tai man iseina, kad man bankas moka uz naudojimasi saskaita biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(paštininkė @ 2023 03 06, 16:57)
Tu geriau Portugalijos istoriją, kaip ten ukrainieičiai lietuviams kažką darė papasakok, konspirologijos satelite biggrin.gif
Papildyta:

Tai, kad viskas gerai su mūsų galvom: atsiskaitom laiku.

Ir įmonės skolininkams siunčia žinias visai būdais, adresais, kuriuos ji turi. Tik va skolininkai būna --- tokie kaip lutukė unsure.gif

nu ka dare zmoniu vergove uzsiiminejo, reketu, apguale su pazadais idarbinti ir pinigu susirinkimu ir neidarbinimu, ot naujiena , tu sedi Lietuvoje ramiai ir sedek, bet nesistebek tokiais dalykais , kas pasaulyje darosi ar daresi.

jo atsiuncia laiska i ta sodyba, o kai jis grista perduoda anstoliam, o anstoliai sugeba rasti revolut saskaita bet niekaip nesugeba rasti kontaktiniu duomenu, tiesiog ziauriai slepiames lotuliukas.gif
Atsakyti

Aš kai keičiau butus, žinok, net aš tada su ratukais, pervažiavau visas elektras, šildymo tinklus, vandenis - vienas sąskaitas ir vartotojo kodus uždarydama, kitas atidarydama. Na, negalima taip: užkaliau duris ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2023 03 06, 17:04)
Už tai, kad nedeklaravai, kad išvykai ir negyveni - kiekvienai įmonei atskirai. Tai tavo kaltė, nes nepasidomėjai NT Lietuvoje administracine tvarka.

Airijoje pasidomėk bent, nes irgi skolų prisidarysi...

kiekvienai imonei? blink.gif blink.gif blink.gif galima imoniu sarasa, kur ir kaip man jom deklaruoti, kad as isvykau ? blink.gif

kur ta tvarka reikejo pasidometi? ambasadoj sake, tik deklaruoti reikai gyvenama vieta niekas nieko nesnekejo apie imones.

Nes sakiau skambinau pries kelis metus i elktros tinklus snekejom, sakiau, ak dmes uzsienyje , skambinau is airisko numerio, sake skolu nebuvo, kaip mes pas iginti atsidurem ir kaip skola atsirdao mistika biggrin.gif

ka pasidometi Airijoje?

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 03 06, 20:18)
kiekvienai imonei?  blink.gif  blink.gif  blink.gif galima imoniu sarasa, kur ir kaip man jom deklaruoti, kad as isvykau ? blink.gif

Taip, iš atminties sakau, bet:
elektros tinklai;
šilumos tinklai;
vandenys;
šiukšlės;
tada namo administracija

gal dar ką pamiršau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 06 kovo 2023 - 20:22
QUOTE(Maja Di @ 2023 03 06, 17:58)
Bet kam tokioj baisioj šaly tą turtą turėti? Nekenti jos, bet turtą turi, kur logika?

cia tu visu nekenti, del to tulzies pusle ir kencia, as tai neturiu jokios nepayknatos, ypac salai, ka cia kliedi?

o investicijos NT nepriklauso nuo to ar tau vladzia patinka ar ne, valdzia kinta biggrin.gif biggrin.gif kainos auga Lietuvoje tai ka mokejom uz sodyba, tai isaugo bent 4,5 k kaina ir vis kyla, nes zemes poreikis dideja, ypac sodybu, nes naujiem sklypam labai daug reikalavimu, kad gaut leidimus statybom asirodo ir lietuvoje jau sudetinga.
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2023 03 06, 18:24)
Nes kaip buvo  prie sovietu viskas tvarkoms popierUkų pagalba, tai po šiaj dienai  vis dar tas  pats daroma  biggrin.gif
Papildyta:

Kur nori zmones ten ir pwrka. Kai tu turesi pinigu, tu irgi pirksi kur noresi  biggrin.gif
Papildyta:

Neoriklausomos Lietuvos nera, nes viskas dar kvepuoja sovietine sistema.
Papildyta:

Kai turesi pinigu, tai irgi gakesi buti dvasine ubage  biggrin.gif  biggrin.gif
Papildyta:

Svarbu neapsimetu invalide  biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(paštininkė @ 2023 03 06, 20:11)
Gerai, pasakyk konkrečiai, ką padarei prieš išvažiuodama iš Lietuvos, kad pasaugotum savo sodybą? Nuo nepagrįstų sąskaitų taip pat. Kur kreipeisi? Prieš 10 metų jau tai buvo žinoma.

o ka turejau padaryti? nebuvo ten jokiu saskaitu iskyrus elektros, su knygyte dar tada buvo susimokejom, kiek suvartojom ir viskas. tada buvo tokia sistema, kiek suvartoji tiek ir sumoki.
kas buvo kur zinoma?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 06 kovo 2023 - 20:25
QUOTE(lutuke123 @ 2023 03 06, 20:30)
o ka turejau padaryti?

nueiti į kiekvieną tą įmonę ir raštu parašyti, kad tavo namų ūkis tos ar kitos paslaugos atsisako. Tada jie būtų atjungę elektrą, vandenį, šilumą, nustoję skaičiuot sąskaitas, tai pat ir už šiukšles, tu jokių sąskaitų negautum ir dabar nemalonumų neturėtum. O kai išlėkei "duris užkalus", tai vis parlekia pas tave tai, ko neužkalsi.
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2023 03 06, 20:17)
Aš kai keičiau butus, žinok, net aš tada su ratukais, pervažiavau visas elektras, šildymo tinklus, vandenis - vienas sąskaitas ir vartotojo kodus uždarydama, kitas atidarydama. Na, negalima taip: užkaliau duris ir viskas.

pastininke, pirma butas, ne vienkiemis, aisku, su butu surista daug daugiau paslaugu, pas mus tik elektra duagiau mums niekas nieko netiekia, antra nejau va tau taip smagu buvo visur vazinetis per imones? blink.gif o pasiskambinti neina, kad pernesi saskaita skitur, reikejo rimtai vaziuoti fiziskai? unsure.gif

ir tau tai normalu? as ka ir bandau paaiskinti, civilizuotam pasaulyje tai nera normalu. as irgi daug krausciausi cia kai nuomavomes, tai periskeli i nauja nama pvz pasiskambini elektros, duju tiekimo imonei, sukiusliu isvezimo pasakai dabar mano adresas toks as cia gyvensiu susakai pvz skaiciuko parodymus paskutinius ir naujus ir viskas gauni saskaitas i nauja adresa. Jei pirma kart tai dar susakai savo banko duomonenis, nes is saskaitos moki ir viskas. del siuklsiu atveza nuajus konteinerius i nauja adrresa ir viskas. niekur fiziskai vaziuoti nereikia.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 03 06, 20:38)
pastininke, pirma butas, ne vienkiemis,

tvarkoj, tada tau daug mažiau įmonių reikėjo pervažiuot, bet reikėjo - tas, kurios jums paslaugas teikė. Kiekvieną.
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2023 03 06, 20:36)
nueiti į kiekvieną tą įmonę ir raštu parašyti, kad tavo namų ūkis tos ar kitos paslaugos atsisako. Tada jie būtų atjungę elektrą, vandenį, šilumą, nustoję skaičiuot sąskaitas, tai pat ir už šiukšles, tu jokių sąskaitų negautum ir dabar nemalonumų neturėtum. O kai išlėkei "duris užkalus", tai vis parlekia pas tave tai, ko neužkalsi.

pastininke susikaupk , pas mus vienkiemis, kokios paslaugos? ka tu kliedi? koki vandeni, kokia siluma? lotuliukas.gif tu zinai is vis ka vienkiemis reiskia? kokias siuskles? tokiu pasalugu mes negaudavom, jokiu sutarciu neturejom. tik elektra ejo ir VISKAS.
ir del elektros musu nu tiek metu nekilo niekam klausimu ir pyst dabar iskilo, na keista paprasciausiai. sakiau gi rasiau, skambinausi pries 3 metus i elektros tinklus, jokiu skolu nebuvo, jokiu pretenziju mums nebuvo, tai kas dabar nutiko?

Papildyta:
QUOTE(paštininkė @ 2023 03 06, 20:40)
tvarkoj, tada tau daug mažiau įmonių reikėjo pervažiuot, bet reikėjo - tas,  kurios jums paslaugas teikė. Kiekvieną.

1 imone, 1, elektros tinklai, su jais bendravom pries 3 metus, jie mums jokiu pretenziju nei skolu neturejo.
Papildyta:
ar dabar suvoki, kodel man keista?

atsiranda saskaitos uz siuksles, kai siuksliu niekas nei nesiruostu isvest, net jei mes gyventumem, jie mums siuksliu neisvestu, tiap sake kai snekejau telefonu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif , atsiranda prisukta elektra is debesu po 10 metu biggrin.gif , na keista man tokie dalykai ir tiek, nieko tragisko, kaip sakoma ziopla ir bazncyioje musa, o Lietuvoje tai ypatingai biggrin.gif , nu bet nesitiki paprasciausiai tokiu ciudu ir tiek. Cia jum pasakoju, tik tam, kad suprastumet, ant kiek man keista tokie dalykai, ant kiek nepriimtina ir tolima, nuo vakaru pasaulio, pasijauti kaip kokiam rusyne, kad tevyne tavo butu...na neturetu taip buti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 03 06, 15:08)
stovi sena sodyba kaime, ka ten administruoti is kokiu medziu jus iskritusios jeibogu lotuliukas.gif 

Sodybos teritorijos, kaip suprantu, irgi niekas netvarko, žolės nešienauja, lapų rudenį nerenka? Tuomet noriu įspėti, kad Jums dar viena bauda gresia. Pasitikrinkit savivaldybės, kurioje stovi Jūsų bakūžė, "Tvarkymo ir švaros taisykles", nes jos kiekvienoje savivaldybėje šiek tiek skiriasi.

Beje, o kaip sužinojote, kad esate skolinga Ignitis 400 eurų?

QUOTE(paštininkė @ 2023 03 06, 21:36)

Šiais laikais sutartims nutraukti ar naujoms pasirašyti niekur eiti, viską galima padaryti, prisijungus prie Ignitis savitarnos
Atsakyti
Žiūriu per TV3 Benkunską su Zuoku, tai Benkunskas visa galva aukščiau, tik aklas gali to nematyti. Protu, savitvarda, viskuo. Abonentas tai šlykštus iki negalėjimo.
Nesuprantu ko ta lerva taip siunta, išsiaiškintų kas ir kaip kol čia šika ant Lietuvos, lyg Ignitis lygu Lietuva. Arba valdžia biggrin.gif . Visų pirma yra aptarnavimo mokestis, per 10 metų galėjo suma ir prisikaupti. Bet jei gavo sąskaitą, taigi matosi už ką ta sąskaita, išnaudota elektros ar ne. Ir prie ko čia Ignitis, gal kokie giminaičiai pasirinko ir naudojosi, o šitai vatinukei tik duok ant Lietuvos pavemt....
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2023 03 06, 22:52)
Sodybos teritorijos, kaip suprantu, irgi niekas netvarko, žolės nešienauja, lapų rudenį nerenka? Tuomet noriu įspėti, kad Jums dar viena bauda gresia. Pasitikrinkit savivaldybės, kurioje stovi Jūsų bakūžė, "Tvarkymo ir švaros taisykles", nes jos kiekvienoje savivaldybėje šiek tiek skiriasi.

Beje, o kaip sužinojote, kad esate skolinga Ignitis 400 eurų?

Šiais laikais sutartims nutraukti ar naujoms pasirašyti niekur eiti, viską galima padaryti, prisijungus prie Ignitis savitarnos

Tai būtent, aš taip ir pasirašiau prisijungus prie savitarnos, nesuprantu ar lerva tokia nemokintina, kad negali prisijundti į Ignitis savitarną
Atsakyti