QUOTE(Monteverte @ 2023 03 09, 17:10)
ryšininkės
Papildyta:
tai čia daug kam amžina problema su giminėm
mano iš tetės pusės visi labai korektiški, niekada nieko neklaus, neapšnekinės, kaip yra, taip priima

nu su sugedusiais telefonais

isivaizduoji tokias zvalgybininkes, viena pamato 10 prikuria, vyniuko pirgerusios
tas tai labai populiaru, sakau tarsi sventas reikalas daugeliui lietuviui paaiskinti kaip tau atrodyti, kaip gyventi ir t.t. net svetimiem zmonem.
Papildyta:
QUOTE(uarda @ 2023 03 09, 17:13)
Na pazistu viena slaugytoja, tai turejo pereiti i kita darba. Netiko jos antsvoris. Pastoviai "podkolkes" is dvieju kolegiu budavo.
Oi, del kudumo tai pastoviai mane informuoja kas netingi... ale tiek metu, o atrodai kaip 18 m. Arba gal tau nupirkti pavalgyti ir pan.. Nekreipiu demesio visiskai. Nes as patenkinta kaip atrodau, o kam nepatinka tai ne mano problemos. Kazkaip taip.
Vat del vaiku lyg ir nebuvo klausimu, o gal ir neatsimenu 😁
kaip liudna, pamenu mokykloje tai pilna budavo patyciu, bet uzaugus gal jau jos nutoti turetu? visgi suauge zmones, koks kieno reikalas iki kito zmogaus svorio ir isvaizdos? kaip taip saves negerbti, tyciotis is kito, niekaip nesuprantu.. o cia dar issilavine zmones medikai.
oi tas tai jo, as tiek prisiklausiau per gyvenima, tai net sakydavo gal tau anoreksija, kodel tu tokia plona, gal tu nevalgai. Ir cia jau buvo paskutini karta kai dirbau kavineje Lietuvoje, jau vaikus pagimdziusi, va tokie klientai

, as labai abejoju ar visi jie eme ir pasikeite per 10 metu....
ir as nekreipdavau demesi i tokius pasakymus, bet vis tiek na per visa ju kieki pavargsi, galvoji nu koks tavo reikalas, kartais ir atsakydavau grubiau ka, nes nu atsibosdavo elementariai.

nu vis tiek tai nera normalus elgesys suaugusiu zmoniu ir kai kuriem tai atrodo visai normalu....
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2023 03 09, 17:42)
Oi būna kaip plaka, bet mobingo jokio

. Pas mus viena tokia su viršininku fiti miti (ne iš mano kolektyvo, bet organizacija ta pati) tai visaip- ir kad stora ir maža ir kaip pasižiūrėjo vienas į kitą, juokeliai visokie, žodžiu, didžiausias apkalbų objektas, o ji galvą užkėlus ir kaip nuo žąsies vanduo... koks dar mobingas
tu gal nesuvoki mobingo zodzio prasmes?
Papildyta:
QUOTE(uarda @ 2023 03 09, 18:44)
Apie savo kolege tu rasei, kad ji nekreipia demesio, pati rasei kaip vaiksto galva užkėlus ir kaip nuo žąsies vanduo viskas. Tai zino reiskia, kazkas gal ir pasako. Tu negali zinoti visu ka sako, ko nesako... Gal taip maivosi pries jus, kad butent i ja atkreipe demesi virsininkas...
Gerai tau patinka toks posakis. Bet ar tau patiktu, kad tavo kolege informuitu tave, kad tave visi apkalba, pvz. vadina stora, sena kiaule. Tipo tu prekyje cia jaustumeisi? Nu sorry...
As esu as. Man pofig visiskai. Bijociau, neissiskirciau. Nes nu ka zmones gi pasakys... bet yra ir kitokiu zmoniu, pvz
"Visi turime suprasti, kad patyčios yra praktiškai kiekvienos mokyklos kasdienybė. Deja, ir paauglių savižudybės mūsų šalyje tapo gana įprastu įvykiu. Todėl šios problemos turi būti sprendžiamos iš esmės, o ne ieškoma greitų ir paviršutiniškų sprendimų tuomet, kai konkretūs įvykiai sukelia didelį atgarsį visuomenėje."
tai va kas ir liudniausia, jei suauge taip elgiasi ar bent galvoja na kas cia tokio tipo nekreipk demesio ir tiek, tai tai ir nesibaigs...

ir ne visi tokie stiprus, kad ai nekreipsiu demesio, ypac jei niekas nepalaiko.
Jau vien cia ziurek kiek montekrista nuolat is storumo, isvaizdu saiposi...netikiu , kad ji gyvenime i snieko nesisaipo, o tokias pareigas uzeme seimo nario patareja, seime dirbo, tai ka apie kokias fabriko darbinikes, ar maximos pardavejes gali pasakyti...moterys, kur be issilavinimo, sunkesniu gyvenimu gal...

tai kaip ismokyti visuomene, kad tai negerai?
as esu girdejusi kai net mamos is savo vaiku saiposi, ai jis sioks toks.. arba sako debile, tu asile ar dle storumo net...
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2023 03 09, 17:26)
Ar tu gali skirti mobingą nuo to ką žmonės pagalvos.
tai tiesiogiai risasi, jei mobingu nebutu, tai nereiktu ir pergyventi, ka zmones pagalvos