Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(paštininkė @ 2023 03 13, 19:57)
O ką nusišneku?
Tikrai ne lietuviai sugalvojo žydus žudyt. Bet žudė pagal nurodymą ir lietuviai. Tai baisi lietuvių tautos gėda ir nuodėmė. Baisi. Bet dėl jos atsiprašyta jau seniai valstybiniu lygiu (Brazauskas), atsiprašyta kultūriniu, vis dar atsiprašoma  asmeniniu lygmeniu. Bet aitrumas lieka.

Tik viltis: buvo lietuviai, kurie žydus gelbėjo. Ir iš kurių tu su Burbančioji tyčiojasi. Ir, deja, Lutukė su Uarda taip pat tyčiojasi iš tų žmonių patirties (neteisingai papasakojo...).

Burbanti vėl pravirko...

biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 13 kovo 2023 - 19:57
QUOTE(paštininkė @ 2023 03 13, 19:56)
Antisemitinę.

Tiek to. Man sunku suprasti jus... apie ja jus rasot, nuosirdziai-nesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2023 03 13, 20:18)
Primink, koks tavo reikalas?  unsure.gif

Tu su broliais esat žydai?
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 03 13, 15:42)
nesupratau, ka tu norejai pasakyti?
Papildyta:
interviu su modeliu is Ukrainos, ir komentarai lotuliukas.gif , kiek vatniku Airijoje  biggrin.gif zmone spiktinasi, zmones pavargo, zmones mato, kad beda ne tik Rusijoje.

tokie ir panasuskomentarai
More of our tax money being used to support a US Russia proxy war which helps cripple the European economy.
Why is there never a push for peace talks?

https://www.facebook...602125538428047

Kokia naturaliai grazi ukrainiete. Kiek skausmo akyse verysad.gif
Atsakyti

Tai jeigu salies viduje, tai pateisini kazkiek?
Nepateisinu, bet tas ir pačiai Lietuvai pakenkė, nes žydai buvo mūsų gyventojai, piliečiai. Pas mus tos baisybės vyko.

Lutuke gi palygino su karu Ukrainoje, kai tas nelygintina.

O ir tai skaudi praeitis - tas kas Ukrainoje - dabartis. Praeities nebepakeisi, o dabartį galima.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 13 kovo 2023 - 20:04
QUOTE(Amadėja* @ 2023 03 13, 19:54)
Mano nuomone to kaltės kryžiaus užsidėti neprivalom, bet atsakomybės gi irgi nesikratom... Kortos lievai sukrito ir rusijai tenka didelė atsakomybės dalis. 
</p><p> Bet tai vyko šalies viduj. Ne į kitą šalį gi įsiveržėm...</p>

Rusijai kaip valstybei ar eiliniam rusam?
o cia tipo geriau isiversti i kita sali ir nuzudyti gal kelis porcentus jos gyventoju ar iszudyti viena tauta savo salies viduje praktiskai visa 96 proc?
rimtai? matai kaip durnai gaunasi, kaip lengva kaltinti kitus ar ne?

Taip zinoma tauta kiekviena nesa kazkokia atsakomybe uz visus karus , okupacija,s zudynes, ir beveik kiekveina tauta kariavo istorijos begyje. Bet kaip matom realybeje eiliniam zmogui kazka pakeisti praktiskai neimanoma, nebent gali savo gyvenima paaukoti, bet ar tai bus kam naudinga?

tu bent galejai pakeisti covidinius apribojimus piktybinius? galejai? o cia sneka apie kara, zudynes, ka eiliniai kazka pakeisti gali?

Taigi, gal maziau verskit kalte ant eiliniu, o ziurekit i realius kaltininkus? Ar ne valdzios galvos uz tai atsakingos ar ne jie kalti? kam dergtis is silpniausiu? Kalti rusai, bet ne Putinas, ne Merkel, ne Bidenas, ne Obama, ne Porosenko, ne Zelenskis? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2023 03 13, 20:01)
Tu su broliais esat žydai?

Ne, mes lietuviai, bet turim trečdalį per dieduką. O ką?

O tu kaip pasibuvai su savo sergančia motina? Kiek kartų ranką prieš ją šiandien pakėlei?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 13 kovo 2023 - 20:07
QUOTE(Amadėja* @ 2023 03 13, 20:03)
Nepateisinu, bet tas ir pačiai Lietuvai pakenkė, nes žydai buvo mūsų gyventojai, piliečiai. Pas mus tos baisybės vyko.
<p>Lutuke gi palygino su karu Ukrainoje, kai tas nelygintina.</p>
<p>O ir tai skaudi praeitis - tas kas Ukrainoje - dabartis. Praeities nebepakeisi, o dabartį galima.</p>

kaip tai nepalyginama, viena tauta iszudo kita tauta. O tai Rusija nenukencia nuo to karo, rusai nezuva jame, abiejose pusese??? kiek seimu nukentejo...

butent lietuviai galejo tai labiau sustabdyti tame nedalyvaudami, kaip rusam sustabdyti kara kitoje salyje?

na pakeisk, sustabdyk kara, kas trukdo? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(paštininkė @ 2023 03 13, 19:52)
Tokie kaip jūsų nelygu jūsų. Tada, kai man baksnojo, jūsų vaikeliai, o ir jūs pati, vargu, ar gimus buvot. Kalbu apie 1979, gal 1980 metus.

Mano minties akcentas ten buvo "kaip jūsų".  Nes dabar mano atžvilgiu tą tradiciją gi tęsiat.

Ir tik nereikia, Urada, dangstytis matytais filmais...

tokie kaip jusu - tai jau smeiztas. Mano vaikai, is nieko nesitycioja, taigi, neskleisk savo smeisto, ypac is tautybiu, tarp draugu mano vaiku yra labai ivairiu tautybiu ir rasiu, jie is vis i tautybes nekreipia demesio,nei nesigilina. Cia tu psrendi pagal savo sugedimo laipsni. mirksiukas.gif

o cia tai nesupratau kas ir del ko is taves saipesi? ir mokykloje buvai tokia slykstuke ir nemego del to taves klasiokai?

tu ziauri melage, nes zydai kaip tik buvo gerbiami tarybu laikais ir niekas is ju nesityciojo. Jei is taves tyciojosi, tai gal del kazko kitko, tikrai ne del laso zydu kraujo, is isvazdos tu tikrai i jokia zyde nepanasi, pvarde irgi nezydiska, tai kur istorija isnaujo kazkaip jau ziauriai neitikinamai lotuliukas.gif Taigi nustok cia skiesti, mes ten gyvenom ir zinom kaip buvo, gali uzsienieciam verkti it meluoti.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 03 13, 20:15)
tokie kaip jusu - tai jau smeiztas.

Vardą pavardę žinai - paduok į teismą. Jetau, vaikai gi.
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2023 03 13, 20:17)
Vardą pavardę žinai - paduok į teismą. Jetau, vaikai gi.

ne tavo mados nesijaudnk, kad archyvuot ir skust lotuliukas.gif, tau ant sazines ir taip kris visi melai, as tikiu Dievo teismu ir teisingumu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 03 13, 20:15)
tu ziauri melage, nes zydai kaip tik buvo gerbiami tarybu laikais ir niekas is ju nesityciojo.

O vat už šį sakinį pateksi į pragarą.

Ne, žydai net Rusijoj, net kovoję ten tam jų didžiam pasauliniam kare prie stalino, net jei nusipelnė - apdovanoti nebuvo, nes visoje SSSR veikė 5 straipsnis. Žydai buvo visur sovietijoj diskriminuojami, o Lietuva - taip, neatsiliko.

Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2023 03 13, 20:18)
ne tavo mados nesijaudnk, kad archyvuot ir skust lotuliukas.gif, tau ant sazines ir taip kris visi melai, as tikiu Dievo teismu ir teisingumu  mirksiukas.gif

Aš irgi tikiu Dievo teismu ir teisingumu. Nuoširdžiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 13 kovo 2023 - 20:31
QUOTE(paštininkė @ 2023 03 13, 20:24)
O vat už šį sakinį pateksi į pragarą.

Ne, žydai net Rusijoj, net kovoję ten tam jų didžiam pasauliniam kare prie stalino, net jei nusipelnė - apdovanoti nebuvo, nes visoje TSSR veikė 5 straipsnis. Žydai buvo visur TSRS diskriminuojami, o Lietuva - taip, neatsiliko.

tu del saves geriau jaudinkis, kad ten nepatektum , nes as manau jau tu ten gyveni, Laimingas zmogus tiek nemeluotu apie kitus, man tai pirmas pozymis, kad zmogaus gyvenimas - pragaras. unsure.gif

na ir suolis nuo bulinimo mokykloje iki apdovanojimu doh.gif lotuliukas.gif nors tavo informacija visiskai jokia pasitiketinegalima, net jei taip buvo, tai nera patycios is zydu, ypac mokykloje. Mano mama turejo kaimynus zydus as jau nepamenu buvau maza, bet ji paskaojo, kokie geri ir garbingi zmones jie buvo.Aisku tu zydu mazai buvo like, mano kuma pvz irgi is zydu seimos kilusi, tevu geriausi draugai, jos vyras lietuvis. Ju vaikai mano vaikystes draugai, tai nustok skiesti dar karta sakau mirksiukas.gif
jei kazkam ordino nedave, tai nekurk istoriju, kad tave kas bulino del zydisku saknu apie kurias neikas nei zinot negalejo, nebent pati pasakojaisi. mirksiukas.gif
Atsakyti