Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(Monteverte @ 2023 03 28, 19:12)

Reikėjo keltis į kolūkį, visos galimybės buvo
Kas kaltas, kad nevykėliai, tik verkt temokat biggrin.gif

Ne, reikėjo bandyt į Vokietiją pabėgt, ką mes su vyru ir tyliai galvojom, bet laiku atėjo išsvajota laisvė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 03 28, 18:45)
Ne, reikėjo bandyt į Vokietiją pabėgt, ką mes su vyru ir tyliai galvojom, bet laiku atėjo išsvajota laisvė biggrin.gif

Su vyru svajojot? Keliu metu tu apsizenyjai?
biggrin.gif biggrin.gif Tai bl.et, višta biggrin.gif biggrin.gif tu apie nepriklausomos Lietuvos laikus rašai biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 28 kovo 2023 - 18:12
QUOTE(-burbanti- @ 2023 03 28, 20:11)
Su vyru svajojot? Keliu metu tu apsizenyjai?
biggrin.gif  biggrin.gif  Tai bl.et, višta  biggrin.gif  biggrin.gif  tu apie nepriklausomos Lietuvos laikus rašai  biggrin.gif  biggrin.gif

svajojom kol dar draugavom, studijų laikais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 03 28, 19:16)
svajojom kol dar draugavom, studijų laikais biggrin.gif

A jau dabar pasirodo, kai draugavot institute, bet dar nezenoti buvot....jo.jo....ka dar bandysi issivartyti?

15- 17 metu istojai I univerą? Wowzas kokia tu protinga (rasei, kad mes vienmetes)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 28 kovo 2023 - 18:21
QUOTE(-burbanti- @ 2023 03 28, 20:19)
A jau dabar pasirodo, kai draugavos, bet dar nezenoti buvot....jo.jo....ka dar bandysi issivartyti?

15- 17 metu istojai I univerą? Wowzas kokia tu protinga (rasei, kad mes vienmetes)

O kai tu baigei jau laisvi buvom? Aš nežinau kiek tau metų, kaip galiu rašyt kad vienmetės biggrin.gif . Jei teisybę apie savo 55-metį rašei tai kaip ir vienmetės, aš gal net vos vyresnė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 03 28, 19:24)
O kai tu baigei jau laisvi buvom? Aš nežinau kiek tau metų, kaip galiu rašyt kad vienmetės  biggrin.gif . Jei teisybę apie savo 55-metį rašei tai kaip ir vienmetės, aš gal  net vos vyresnė biggrin.gif

Eik tu biggrin.gif eik tu biggrin.gif pasakore.
Man 17 metu buvo, kai Vilniuje darmajiedus saugojau.
Vat nuo tada ir prasidejo Laisva Lietuva, o ne tada, kai parasus padejo.

Gana tu tavo pasaku apie vargšę Elenytę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 28 kovo 2023 - 18:31
O žinai- jaunystė, svajot nedraudžiama. Žinojom atvejų kai išvažiuoja su ekskursija ir negrįžta. O vyro grupioko draugė pusiau vokietė buvo, jos tėvas VFR gyveno, tai dabar neprisimenu tiksliai ar jie dar iki grūnant sovietmečiui išvažiavo, ar iš karto po ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 03 28, 19:31)
O žinai- jaunystė, svajot nedraudžiama. Žinojom atvejų kai išvažiuoja su ekskursija ir negrįžta. O vyro grupioko draugė pusiau vokietė buvo, jos tėvas VFR gyveno, tai dabar neprisimenu tiksliai ar jie dar iki grūnant sovietmečiui išvažiavo, ar iš karto po ax.gif

Daugiau juodo šokolado valgyk, kad atmintis taip nešlubuotų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2023 03 28, 20:32)
Daugiau juodo šokolado valgyk, kad atmintis taip nešlubuotų  biggrin.gif

O tu ne 18-os įstojai? Man ir tiek dar nebuvo biggrin.gif . Kiek tau 1990-aisiais buvo? Dar studijavai? Aš tai jau baigus buvau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 03 28, 19:36)
O tu ne 18-os įstojai? Man ir tiek dar nebuvo biggrin.gif . Kiek tau 1990-aisiais buvo? Dar studijavai? Aš tai jau baigus buvau ax.gif

Kokie 1990? 1986-87 buvo. Ne 17, gerai - 19. As anksciau pradejau studijuoti, nes 6 ejau i mokykla, ne 7.
Bet tai gi svajoti pradejot ne nuo pirmos pazinties dienos ir ne pirmo kurso pirma savaite susiporavot biggrin.gif
Jau prie laisvos lietuvos jusu mintys buvo isvaryti. Tada ji, laisva lietuva , tik mezgėsi o jus is jos norejot pabegti...tai patriotai biggrin.gif
Papildyta:
Gerai, baigiam bigsmile.gif atsibodo tas tavo nesamones skaityti.Uzmirsti, kad as turiu analitini mastyma ir man sudėti 1+1 nera sunku
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2023 03 28, 16:06)
<p>Esame posovietinė šalis, dabartiniai pensinykai valgė belen ką, gamino ant belen ko, tad ko norėt? Sveikatos nepataisysi per metus.</p>

O kaip m ityba dabar su sovietmeciu surista? lotuliukas.gif Gal ir nevalge sveikiausiai visi, bet dabar tikrai nevalgo sveikai dauguma, tik padaugejo sintetiniu priedu, chemikalu maiste, dar maziau gamina namie visokie kebabai, pusfabrikaciai mcdonaldai nu atsiprasau, kur tu cia sveikuma atrandi? pati sakei, kad edi bele ka. biggrin.gif seniau bent buvo sviezia viskas, gaminta namuose, is paprastu produktu, be sintetikos tokio kiekio ir nutukusiu tokie kiekio nebuvo.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2023 03 28, 17:38)
Nu jo, tau iš po prekystalio visko buvo.... Bet ne visų mamašos iš fabrikų vogė. Daržovės žiemą tik raugintos, o dažniausia marinuotos acte, kaip veganai tais laikais išgyveno? Montevertė neišgyventų, būtų nesuprasta su savo veganiška mityba biggrin.gif . O ką reiškia trąšos barstomos iš kukuruznikų visiems ant galvų, asbesto stogai, gyvsidabris atvirose talpose mokyklose, salietra, dedama į dešras...... tikra sveikata ax.gif .

Rimtai, nedavalgiusi amzinai, ir ko tau truko? blink.gif is kokio po prekystalio MAISTA? doh.gif

Raugintos darzoves gi sveikiausia, ka glima valgyti, tik dziaugtis reikia, kas taip maitinosi.
Manai bananu nuskintu zaliu, visokiom dujom apdirbtu reikia zmonem? doh.gif
Manai dabar maziau trasu? doh.gif
Dabar nededa salietros i desras? lotuliukas.gif natrio salietra (E-250) jei ka. Tik dar siais laikais ju daug daugiau nei tik sis.

Bet matyt tavo mama tikrai viska acte marinavo ir namie stiklaini gyvsidabrio laike, nes as gyvenime tokiu nesamoniu nemacius, neveikia smegenai pas tave visai.

Dura veganam pilnai uztenka lietuvisku vaisiu, darzoviu, riesutu, grudu, grybu, uogu ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2023 03 28, 18:07)
Sunku ka pasakyti personazams, islindusiems iš skylių.

Jau pačiais aunkiausiais laikais ir tai nebuvo problemu su maistu. Karta I savaite I gamykla atvaziyodavo mašina, 'būda' taip vadinama. V8si iki vieno nusipirkdavo šmotą mėsos, zirneliu, kondenc7oto, dar ten bb žino ko, jau neatsimenu. Ir nebuvo taip, kad kas likdavo be mesos. Bet cia jau buvo prie laisvos Lietuvos, kai tikrai pizė buvo po išėjimo. Vat sita tai atsimenu labai gerai. Patys sunkiausi keli metqi Lietuvai buvo tuo laiku, kai as atsimenu.
Papildyta:

Apie tuo laiku geriau uz jus gyvenanciu 'vagystes' tu prisifantazavai noredama pateisinti savo tevu neveikluma.

Butent ir as atsimenu, kaip tevam ziauriai sunku buvo, gal del to ir issiskyre, nes tiek problemu finansiniu uzgriuvo. Pas mus mietsleyje trecdalis jauciu gyventoju bedarbiais liko, o tais laikai s gi jokiu pasalpu nebuvo, gyvenk kaip nori is ko nori.

nu bet rimtai, kas ju per vaikyste sbuvo kad nedavalgiiusios net buvo, kokie ten deficitai maisto, neisivaizduoju, visko visi turejo kas tik dirbti netingejo, o kas dar kaime gyveno ar giminaiciu turejo tai is vis neisivaizduoju, ko galejo trukti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 03 28, 21:55)

nu bet rimtai, kas ju per vaikyste sbuvo kad nedavalgiiusios  net buvo, kokie ten deficitai maisto, neisivaizduoju, visko visi turejo kas tik dirbti netingejo, o kas dar kaime gyveno ar giminaiciu turejo tai is vis neisivaizduoju, ko galejo trukti cool.gif

Turkish kebabų joms trūko biggrin.gif
Atsakyti