QUOTE(uarda @ 2023 03 29, 16:09)
Tai ir pas mus jos nebrangios, nesuprantu kas cia per stebuklas... Mano antras vyras visai ju nevalge (del tikejimo).
Bet pvz Belgijoje jos buna didesnes ir mėsingesnes vasara, na dar rugseji/spali. O kitu laiku ne tokios skanios...
Siaip sovietmeciu ir kreveciu, kalmaru lyg irgi nebuvo. Kodel idomu? Zvejybos laivu turejo gi. Gal ne madoje buvo 😀 rukytu unguriu tai atsimenu valgiau, skanu..
matyt tai nebuvo labai vertinamas maistas, kaip ir pas airius. Kalmaru pamenu budavo konservuotu, mama yra pirkusi dare kazkokias salotas su jais, bet nelabai jie mums prigijo
Taip va kartais pavalgyti, bet ne kasdien, gal tai visgi ne toks maistas, kur butu labai sveika daug jo valgyti? Pazystamas vienas dirbes laive, kur krevetes gaudo, tai sako jas apipila tokiais chemikalais, kad jas nugalabyt, nes kazkaip jos iskiria nuodus, jei ne taip jas nuzudai, bet tie chemikalai irgi gi ne i sveikata.
Man ungurys nepatiko, per riebus man jis toks, geriau skumbre, nors irgi pamenu ne daznai pirkdavo, matyt nelabai musu kasdieniam yprastam stalui priimtina buvo, dazniau mama darydavo kotletukus, desreles, vista, varsketukus visokius, blynus, troskinius, jei zuvi tai paprasta pakepindavo su garnyru svogunais ir morkom. Mesa kazkaip labiau vertinama buvo, nei zuvis

Musu tevam pasniko maistas buvo zuvis, silke
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2023 03 29, 16:25)
keptu turi omenyje, nezinau man net neskaniai skamba toks derinys.
Na bet visi mes skirtingi.
Kaip bebutu keptos bulves na visai nesveika
as jei valgau tai arba vienus su padazu arba su makaronais ar ryziais.
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2023 03 29, 16:21)
<p>Kas čia per tikėjimas, kur midijų negalima? </p><p>Va kas man šlykštu, tai austrės. Jazau, vos neatpyliau paragavusi

</p>
jei neklystu zydai nevalgo, gal ir musulmonai, nezinau tiksliai.
va zydu virtuve galima pasidometi placiau jie gana sveikai valgo, gal zino, ka daro?