Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(lutuke123 @ 2023 03 31, 23:51)
Ties tuo ir baigsiu su tavim.

Pažiūrėsim. Aš, žinok, cerebralikė, aš kantri, būūūūū biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2023 03 31, 23:48)
Labai gerai. Taip kad valso sveiku žingsneliu iš šios temos... mirksiukas.gif  biggrin.gif

Tu gal ir cia nelabai supratai, nebendravimas su tavim, nieko bendro neturi su sia tema.
nu lyg viska jau graziai paaiskinau.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 03 31, 23:53)
Tu gal ir cia nelabai supratai, nebendravimas su tavim, nieko bendro neturi su sia tema.

Tikrai labai viską gražiai parašei, nesijaudink. Ir nebendrauk biggrin.gif

O kas su kuo turi bendro - laikas parodys mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 31 kovo 2023 - 23:02
QUOTE(lutuke123 @ 2023 03 31, 23:51)
Dekui uz ta nuoroda, biski paskaiciau  savim pasidziaugiau ant kiek teisi buvau jau tadagerai rasau, kaip , pamaciau dar geriau kaip kvailai raso moterys, ypac Asaka jau tada, na ir tikrai niekur nerasiau, kad as uz kara, vyko ten tik faktu isdeliojimas. Ties tuo ir baigsiu su tavim.

Labai gerai, kad paštininke imete nuoroda, kur galėjqi atgaivinti savo atminti ir dar karta is sono pamatyti Ašakos nekompetenciją ir apsimestini protingumą.
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2023 03 31, 23:53)

Baisu, kaip jos smegenys ja vedzioja klyskeliais.
Atsakyti
Cerebrinis būna įvairių lygių - jis kaip insultas. Man pasisekė, buvo tik "liekamieji reiškiniai": na, drebančios rankos, kreiva šypsena. Šiaip iki šios temos jokių suvokimo problemų kaip ir neturėjau, mokykloj respublikinius konkursus laimėdavau, lengvai įstojau, baigiau, apdovanota akademiniuose konkursuose... Jei ne ta stuburo trauma, šimtas metų man būtų tas cerebrinis. Bet savo akim esu mačius, kad būna daug baisiau. Rimtai baisiau.

Bet ir be cerebrinio būna baisiau nei su cerebriniu: Burbanti, Lutukė... Na, visi matom.

Rašau tai mamoms, kurių vaikai turi tokią diagnozę: tai gali būt labai įvairu, nenuleiskit rankų. Ir ruoškit savo vaikus tokiems išpuoliams, su kuriais iš Burbančios ir Lutukės postų susidūriau aš. Taip, tai mūsų visuomenė. Deja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 31 kovo 2023 - 23:40

Monteverte, va kaip reikia kovot su negerovėm. Šaunuolis Tapinas, nesutinki?
https://m.facebook.c...p;id=1630629673

Taip 🥰

Atsakyti

Paštininke, nekišk čia kitų žmonių ar ypač vaikų. Viskas, kas su tavim vyksta, vyksta tik dėl tavęs, kaip tu elgiesi. Aš nežinau, kodėl tu taip elgiesi, tikrai ne visi neįgalūs tokie, greičiau aplamai tokių nesu sutikus, nežinau kodėl tiek meluoji, šmeiži, prisigalvoji. Gal dėl negalios, gal dėl įgimtų kokių protinių nepajėgumų, realiai taip iškreiptai matai realybę, nesuvoki teksto, o gal dėl paprasčiausiai šlykštus charakterio ir britkumo prisigalvoji nesąmonių, kas panašiau. Cambala panašiai elgėsi, iš pradžių vieną kitą gliuką rašė, paskui jau kas dien, visos jos žinutės jų pilnos buvo, kol viena dieną visai dingo. Dabar tu į jos vietą stojai, kaip ten sako liaudis, kiekvienam kaime savas durnius, matyt gamta tuščių vietų nemėgsta. Ji nors nevaidino mirštančios gulbės. Todėl ir sakau, kad bendrauti su tavim beprasmiška. Taip man sunku praeit ramiai pro melus, tuo ir naudojiesi, siekdama mano dėmesio, bet manau jau visas temas su tavim aptarėm, tai nelabai yra dar ka diskutuot. Tu gyvenime matyt įpratus esi, prišikt žmonėm, paskui vaidint kaip tave skriaudžia. Na sėkmės taip ir toliau besielgiant, tik nesitikėk, kad visi pasimaus ant to kabliuko. O kas čia rašom, kas gal nuo negalios tu taip bjauriai elgiesi, tai tik, kad nors kaip pateisinti tavo šį elgesį. Nes man galvoj netelpa, kaip galima būti tokiu piktybišku, o ne, kad pasijuokt iš negalios. Jei nesuvoki, ką darai tau bus atleista, bet jei visa tai darai sąmoningai, tai už tai laukia atpildas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 01 balandžio 2023 - 10:05
ai baikim jau, kaip aš myliu paštininkę, faina bobelė wub.gif
Atsakyti

ai baikim jau, kaip aš myliu paštininkę, faina bobelė wub.gif

Su balandžio pirmąja?  :D  :D  :D​ 

Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2023 04 01, 00:39)
Burbanti, , su kuriais iš Burbančios

Tai tu ignoruoji mane ar ne? As taip ir nesupratau.

Ir maziau cia rasyk apie save, nes niekam tu nerūpi.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 04 01, 11:26)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Monteverte" data-cid="73061126" data-time="1680336967"><div><p>ai baikim jau, kaip aš myliu paštininkę, faina bobelė vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Su balandžio pirmąja?  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif​ </p>

niu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 03 31, 22:20)
Sorry, something went wrong.
We are working on it and we'll get it fixed as soon as we can. biggrin.gif

Skaidrinam 2023

Daugiau kaip dvi savaitės praėjo nuo mano pradėtų darbų skaidrinant savivaldybes, kurių tikslas įvertinti tarybų narių gautas išmokas, radus neatitikimų (kaip Neringos atveju) paraginti savivaldybes ir atitinkamas tarnybas pradėti tyrimus ir galbūt grąžinti į miestų biudžetus kažkiek netinkamai panaudotų lėšų.

Dabar jau suprantu, koks tai yra Sizifo darbas, kiek reikia užsispyrimo ir kodėl bet kuriam piliečiui galėtų nusvirti rankos susidūrus su struktūromis, kurios nenori teikti informacijos, arba gavus 300 failų. Matot, kaip atrodo kai kurie mano folderiai smile.gif

Šiuo metu dirbu su 9 savivaldybėmis (Kauno, Kauno rajono, Šilutės, Mažeikių, Pagėgių, Alytaus rajono, Palangos, Jonavos ir Šakių), kuriose išmokų dydis didžiausias (nuo 570e iki 1140e per mėnesį).

Kiekvieną savo žingsnį, kiekvieną gautą emailą ar popierių dokumentuoju viešai, kiekviena savivaldybė turi savo vietą, nuoroda komentaruose.

O dabar trumpai - tikėjausi, kad dauguma savivaldybių nenorės man teikti jokių dokumentų ir nesuklydau.

Jie taip ramiai gyveno. Pervesdavo pinigus tarybos nariams už pateiktus čekius ir nesuko galvos. Net nelabai popierių tvarkė, nes visi vieni kitais pasitikėjo. Išmokų audito nebuvo faktiškai niekur, kai kur net ataskaitų nėra, kai kur buhalterija net neišskaidė tarybos narių ataskaitų pagal išlaidų rūšis, nes “per smulku”. Kita savivaldybė man atsiuntė tiesiog visų keturių metų skaičius viename faile ir mero patarėjas nusprendė, kad čia jau pakankamai detalu.

Kitur prašo daugiau laiko, nes reikia peržiūrėti daug dokumentų ir atsiunčia tada vieno puslapio išlaidų ataskaitą, nes akivaizdu, kad iki tol jos net nebuvo. Pagėgiuose man sako, kad yra 816 tarybos narių apyskaitų ir jos jau perduotos į Klaipėdos archyvą, paprašau gauti man iš archyvo kopijas, peržiūrėsiu pats.

Šilutėje mane kviečia atvažiuoti gyvai ir susipažinti su dokumentais vietoje. Susitariu su šauniaisiais “Žinau, ką renku”, kad man padės jų savanoriai. Viską sutariam, atvažiuoja savanorė, kuri yra tos pačios Šilutės jaunimo reikalų tarybos narė. Ją pradeda siuntinėti iš kabineto į kabinetą, reikalauja raštiško patvirtinimo, kad jai galima parodyti dokumentus (nors emailais viskas buvo sutarta), pasirašau dokumentą el.parašu, išsiunčiu, ją pasodina vieną laukti kokį pusvalandį, tada prasideda aiškinimas, kad sąskaitose ir čekiuose yra asmeniniai duomenys ir jų duoti negalima, tada pasirodo keli tarybos nariai, kurie sužinoję, kad prašoma jų pateiktų sąskaitų ir čekių, pradeda piktintis, kas čia vyksta. Aš viską sužinau ir kantriai rašau dar vieną laišką Šilutei su prašymu tada nuasmeninti ir atsiųsti konkrečius reikalingus dokumentus.

Kitur taip sunkiai atsakinėjama į mano klausimus, kad tenka ne vienoje vietoje priminti, jog artėjam prie Visuomenės informavimo įstatymo pažeidimo. Kaip pamatysite iš susirašinėjimų, kai kur mane tiesiog vedžioja už nosies ir tempia laiką, galbūt tikėdamiesi, kad praeis ir viskas baigsis. Nepraeis ir nesibaigs.

Bet yra ir gerų pavyzdžių - iš visų devynių savivaldybių išsiskyrė Mažeikių rajono savivaldybė. Jų bendradarbiavimas buvo tobulas - gavau viską, ko man reikėjo, visi dokumentai suskaitmeninti, sudėti į PDFus, peržiūrėjau 300 PDFų, išsirašiau tarybos narius, kurie sudomino, susižymėjau sąskaitų faktūrų numerius, paprašiau atsiųsti šituos dokumentus, po dviejų dienų jau viską gavau su visais papildomais dokumentais. Tai Mažeikiai rodo idealų pavyzdį, kai reikia tvarkyti dokumentus ir bendrauti.

Panašu, kad jau šiame etape man prireiks teisininkų pagalbos, todėl šiandien susirašiau su viena iš advokatų kontorų dėl bendro darbo, nes jau matau, kad artėja teisinių pretenzijų dėl įstatymų pažeidimų laikas.

Ir čia tik pirmos devynios savivaldybės, antrajame krepšelyje dar laukia šešios, po to dar dešimt.

Jeigu matysiu, kad teisinėms išlaidoms reikia kažkokios didesnės paramos, kreipsiuos pagalbos, kol kas jei norite prisidėti - tiesiog prenumeruokite ir skaitykite šitą puslapį, kuriame matote visą eigą.

Taip pat gavau pasiūlymų, kas gali padėti su duomenų analize, bet kol kas, kaip matote, daugiausiai kantrybės reikia išsimušti dokumentus ir kol kas spėju pats, nes tiksliai žinau, ko ir kada ieškoti. Bet kai dokumentai pradės plūsti domkratu, tada, matyt, reikės papildomų rankų.

Lašas po lašo. Pratašysim

#skaidrinam2023

Atsakyti