Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

Dėl pačio keliavimo, nežinau net visai nebetraukia po visu tų pasaulinių nesąmonių. Man taip gera namie, viskas vietoje, patogi lova, švari patalynė, skanus savas maistas. Reik labai daug pinigų turėt, kad patogiai keliau, kur ilgam. Man čia vietoje patinka dienai ar max dviem išvykti.

Kartais sukyla noras kažkur išvažiuoti, paskui paskaitai Majos postus apie girtus,  besimušančius turistus ir galvoji nu ir nx man tokia patirtis? Ko aš ten nemačius chloru prasmirdusių baseinų, pijokų, spūsčių, triukšmo?  Tuoj vasara užteks tos saulės ir čia, norisi į kavinę vietoje pilna,žinai kur skaniai gali pavalgyt, pamatyt gražių sodo, parkų, gamtos galina ir čia. Europoje vis tiek kažko baisiai skirtingo nebus. O važiuoti toliau tai kaip sakiau reik daug daug pinigėlių. Geriau aš namie baseino už juos įsitengsiu,  ar bent jacuzzi nu kada nors. :D​ 

Atsakyti
Tos pasaulines nesamones nuvertino prasme kazkur nuvykti.
Tai jau senai ta linkme ejom. Miestaii pavirto shiukshlynais ir kriminalo buveine, turistines vietos pasilupikavimo ir shlamsho pardavinejimo, oro linijos tapo kazhkokiu nemaloniu turgumi kur viskas padaryta kazhka parduot ir pasityciot visokiom taisykelmis.
Daug turistiniu vietu - -sausakimshos ir jokiu teigiamu emociju pabuvus.

Dar buvo variantas savrankishkai kazhkur pavazhinet, bet ir tai jau beprasmishka.
Dabar tiksliai saves reikia paklausti, ko man reikia ir kur tai gausiu.
Paaishkes kad to ko norime gauti bus labai sudetinga ir tikrai to nesuteiks standartines keliones.
Atsakyti

rimtai? nezinau, as visda isklausydavau ir isklausau ir vaiku nuomones, aiskinu priezastis, jei noriu, kad jie kazka darytu, ko jie nenori, bet jei nenori, tai ir nedaro.
Nuo 14 jau reik ziuret kaip kita suaugusi zmogu. Zinoma galima griebtis smurto ir grasinimu, tik kiek ilgai ir is vis ar jie veiks? Trenks durim paauglys ir darys, ka nori,ir tiek, ka pakeisi? jei nebus to vidinio supratimo, motyvu, jei nezinos, grasinimai greit nebegasdins. O jei gasdins ilgai tai uzaugs, galva nuleides, be pasitikejimo zmogus, kuris nuolat klauso kitu. unsure.gifgalima vaika sulauzyti, bet ar tikrai verta taip daryti?

Mn atrodo, kad geriausias auklejimas tai pirmiausiai saves auklejimas, rodymas pavyzdzio, paskui pagarba vaikui, isklausymas ir isaiskinimas kazko ir leidimas patiem patirti pasekmes, jei jau taip nori. Na zinoma kuo mazesnis tuo labiau saugai ir gal kazko neleidi, jei 2m vaikas, 14m jau kaip suauges praktiskai viska zino ir supranta, gal tik neturi daug skaudzios gyvenim patirties. Gali patarti, jei bus artimas rysys gal issiklausys, bet jau viska idejai i vaika ka galejai iki to, jau belieka pasitiketi ir savim ir vaiku.
Papildyta:
name gyvenant daugiau vaiksciojimo buna pirmyn atgal i namus i lauka ir purvo daugiau uzmiestyje, nei mieste ant asfalto biggrin.gif.

Man tas vaiku saugojimas nuo susipurvinimo Lietuvoje daznai buna perdetas, reik vaikam patirti visa pasauli, ne vien trinkeles .
Pamenu drauge net neleido savo mazam vaikui paciam valgyti, nes tipo labai susitepa doh.gif

Oj, maniškiai ir nuo grindų valgė 😂

Lutuke, reik skirt normalius norus ir tyrinėjimą nuo maištavimų.

Pas mus ne viskas vaikams galima, nes yra ribos, pvz.ėjimo miegoti, mokslų tema, elgesio/bendravimo su kitais namiškiais ir pnš., bet vaikai tas ribas vis bando ir tai normalu. 

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2023 04 05, 18:59)
Oj, maniškiai ir nuo grindų valgė 😂</p><p></p><p>Lutuke, reik skirt normalius norus ir tyrinėjimą nuo maištavimų.</p><p>Pas mus ne viskas vaikams galima, nes yra ribos, pvz.ėjimo miegoti, mokslų tema, elgesio/bendravimo su kitais namiškiais ir pnš., bet vaikai tas ribas vis bando ir tai normalu. </p>

parašei kaip šeimininkai rašo apie savo šunis, kad bando vis ribas biggrin.gif geri velniai ten pas tave, kad net su namiškiais blogai bendraut ar elgtis nori blink.gif
Atsakyti

Oj, maniškiai ir nuo grindų valgė 😂

Lutuke, reik skirt normalius norus ir tyrinėjimą nuo maištavimų.

Pas mus ne viskas vaikams galima, nes yra ribos, pvz.ėjimo miegoti, mokslų tema, elgesio/bendravimo su kitais namiškiais ir pnš., bet vaikai tas ribas vis bando ir tai normalu. 

Maištavimas yra tada, kai tėvai nesišneka su vaikais, nesiklauso, o naudoja prievartą, tada žinoma yra natūralus noras maištauti, gerai, kad nors tai yra. Kai leidžiama rinktis, apdiskutuojamos priežastys, išaiškinama, kodėl to ar to reikia ar nereikia daryti, nebelieka prasmės maištauti.

O su prievarta toli nenuvažiuosi, "klausys" tol kol bijos tėvu, kai nustos bijoti darys vis tiek kaip nori.

Kaip sako gali nuvesti arklį prie upės, bet nepriversi gerti.

Manau svarbiausia vaikam įskiepyti meilę sau, pasitikėjima savim, artima ryši sukurti su vaiku, sveikus gyvenimo įpročius, kad tai būtų natūralu. Tai tada ir reguliuos savo miegojimą, veiklą  mitybą ir t.t. jei išalkęs pavalgo, jei pavargęs eina miegot. 

Dėl elgesio vaikai bendraus taip, kaip išmokę iš tėvų, keista reikalauti kažko, ko pats nedarai. Į smurtą dažnai žmonės tuo tarpu ir vaikai reaguoja neigiamai ir atsako smurtu. Neturiu tavęs omeny, šiaip bendrai kalbu,bet man labai keista būna, kai tėvai rėkia ant vaiko ar pradeda grasinti, kad jis nerėktų ar kitaip neigiamai nesielgtų, tai palauk, jei tu suaugęs dar to neišmokau kaip bendrauti, tai ko iš vaiko tikiesi.

Atsakyti
Tai visdwlto as buvau twisi, kad vaikas užguitas....nes svetimas šioje šeimoje.
Atsakyti

parašei kaip šeimininkai rašo apie savo šunis, kad bando vis ribas biggrin.gifgeri velniai ten pas tave, kad net su namiškiais blogai bendraut ar elgtis nori blink.gif

Šiaip geri vaikai :)

Atsakyti

Maištavimas yra tada, kai tėvai nesišneka su vaikais, nesiklauso, o naudoja prievartą, tada žinoma yra natūralus noras maištauti, gerai, kad nors tai yra. Kai leidžiama rinktis, apdiskutuojamos priežastys, išaiškinama, kodėl to ar to reikia ar nereikia daryti, nebelieka prasmės maištauti.

O su prievarta toli nenuvažiuosi, "klausys" tol kol bijos tėvu, kai nustos bijoti darys vis tiek kaip nori.

Kaip sako gali nuvesti arklį prie upės, bet nepriversi gerti.

Manau svarbiausia vaikam įskiepyti meilę sau, pasitikėjima savim, artima ryši sukurti su vaiku, sveikus gyvenimo įpročius, kad tai būtų natūralu. Tai tada ir reguliuos savo miegojimą, veiklą  mitybą ir t.t. jei išalkęs pavalgo, jei pavargęs eina miegot. 

Dėl elgesio vaikai bendraus taip, kaip išmokę iš tėvų, keista reikalauti kažko, ko pats nedarai. Į smurtą dažnai žmonės tuo tarpu ir vaikai reaguoja neigiamai ir atsako smurtu. Neturiu tavęs omeny, šiaip bendrai kalbu,bet man labai keista būna, kai tėvai rėkia ant vaiko ar pradeda grasinti, kad jis nerėktų ar kitaip neigiamai nesielgtų, tai palauk, jei tu suaugęs dar to neišmokau kaip bendrauti, tai ko iš vaiko tikiesi.

Veikia geriausiai pokalbiai, aiškinimas ir pavyzdžiai, bet kas dėl mokslų, tai pvz.tiesiog nėra, nes buvo "kiti laikai" 😁

Elgesio bendravmo tema visuomet sakau: mūsų šeimoje yra taip ir taip, o to ir ano mes nedarome. Bendros taisyklės visiems. 

Atsakyti

Tai visdwlto as buvau twisi, kad vaikas užguitas....nes svetimas šioje šeimoje.

Tai abiems tas pats, tik kitas dar pažymių negauna 😅

Neužguitas jis. 

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 04 05, 16:04)
Dalią tai rinko, o ji tokia pati biggrin.gif

Ji neslėpė to, kad kažkada priklausė komunistų partijai, o šitas "pamiršo paminėti" biggrin.gif

Istoriko manymu, šiuo atveju visuomenę jaudins ne pats faktas, bet jo nuslėpimas. „Visa eilė Lietuvos komunistų dalyvavo atkuriant Lietuvos valstybingumą, balsavo už Kovo 11-osios Nepriklausomybės aktą, buvo Sąjūdžio nariais. Šiuo atveju visas įdomumas tas, kad pačiose aukščiausiose valstybinėse struktūrose yra žmonių, kurie savo priklausymą Tarybų Sąjungos komunistų partijai sugebėjo nuslėpti 33 metus“, – kalbėjo A.Kasparavičius. Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.l...orikai-26651859
Atsakyti

na, jei keliavimas tėra pagėrimas prie baseino, žinoma, geriau jau gerk airėj, pigiau :D

Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2023 04 06, 10:52)
<p>na, jei keliavimas tėra pagėrimas prie baseino, žinoma, geriau jau gerk airėj, pigiau biggrin.gif</p>

Dabar po Europą gerai keliaut, viešbučiuose nėra ruskių, kurie atvažiuodavo tik pagert ir pasimušt biggrin.gif . Nemėgstu Turkijos, nes ten tikrai tik paėst ir pagert, nieko įdomaus nėra apart Pamukalės biggrin.gif
Atsakyti