Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(lutuke123 @ 2023 05 08, 13:15)
nesuprantu kaip galima priimti i aptarnavimo sfera darbuotoja, kuris nemoka vietines kalbos visai??? unsure.gif
kai gerai, kai valdzia mokes jiem algas, kaip visokios maximos sutaupys doh.gif ir vel is mokesciu moektoju kisenes doh.gif

priima net nebylius, ypač Rimi. Esu mačiusi kaip prašo pirkėjas paduoti cigaretes, o nebylys neranda, piktai visas skeryčiojasi. Integracija madoje dabar. Ir Rimi net jokio įspėjimo neparašydavo, tik paskutiniu metu jis atsirado, kad 'būkite supratingi, nekreipkite dėmesi, kad su jumis nesisveikina kasoje, kadangi dirba neįgalieji". Matomai buvo kokių nors incidentų, žmonės gi nežino kodėl su jais nepagarbiai elgiamasi.
Žodžiu, kaip visada šalyje viskas nedadaryta iki galo, kai būna laikas
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 05 08, 14:52)
priima net nebylius, ypač Rimi. Esu mačiusi kaip prašo pirkėjas paduoti cigaretes, o nebylys neranda, piktai visas skeryčiojasi. Integracija madoje dabar. Ir Rimi net jokio įspėjimo neparašydavo, tik paskutiniu metu jis atsirado, kad 'būkite supratingi, nekreipkite dėmesi, kad su jumis nesisveikina kasoje, kadangi dirba neįgalieji". Matomai buvo kokių nors incidentų, žmonės gi nežino kodėl su jais nepagarbiai elgiamasi.

As suprantu, kad priimti visus, bet tik ne i visas pozicijas. Jei sneketi su zmonem reikia tai kaip minimum turi moketi lietuviskai, gal nebutinai ten idealiai, bet minimaliai tai reikia. Yra gi ir kitu darbu, kur su zmonem nereikia bendrauti.
Atsakyti

Prie mano namų Rimi visada buvo su ženkliukais negirdintieji. Niekada nemačiau nieko blogo, tik, aišku, aš retokai apsipirkinėju.

Atsakyti
Pirkėjai nusistebėjus rusiškai „prakalbusiu“ kasos aparatu, prekybos tinklas prašo supratingumo – tai pagalba ukrainiečiams biggrin.gif

komentaruose žmonės piktinasi kodėl jis nekalba ukrainietiškai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 05 08, 18:08)
Pirkėjai nusistebėjus rusiškai „prakalbusiu“ kasos aparatu, prekybos tinklas prašo supratingumo – tai pagalba ukrainiečiams  biggrin.gif

komentaruose žmonės piktinasi kodėl jis nekalba ukrainietiškai rolleyes.gif

O tu suprastum ukrainietiškai?
Bet 0 empatijos pas kai ką...
Gerai čia karas parodė tikrus žmonių veidus. Nei į draugus nei į kaimynus tokių kremlinių nenorėčiau, nes bėdai ištikus pagalbos nesulauktum, tik save mato, kudašių neštų kaimynui ar draugui bėdai ištikus.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 05 08, 17:22)
Gerai čia karas parodė tikrus žmonių veidus. Nei į draugus nei į kaimynus tokių kremlinių nenorėčiau, nes bėdai ištikus pagalbos nesulauktum, tik save mato, kudašių neštų kaimynui ar draugui bėdai ištikus.

kaip galėčiau nesuprasti, jei būčiau iš Ukrainos?
Ar čia tu sakai, kad mūsų personalas nesuprastų? Bet nori pasakyti, kad mūsiškiai visi privalo rusų suprasti? Kitokių tada į darbą neima?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 05 08, 19:59)
kaip galėčiau nesuprasti, jei būčiau iš Ukrainos?
Ar čia tu sakai, kad mūsų personalas nesuprastų? Bet nori pasakyti, kad mūsiškiai visi privalo rusų suprasti? Kitokių tada į darbą neima?

kas iki 40 tikrai dauguma rusiskai nesupranta.

bet kas per logika pas Maja durna doh.gif kazko kitose salyse neatsiranda visu kitu kalbu, kokiom tik i sali suvaziave uzsienieciai kalba. Kiek pvz Airijoje nuo Sirijos karo pabegusiu, nu niekur nesu girdejusi nei parduotuvei, nei kitur, kad i mane kazkas siriskai kreiptusi. doh.gif Kur ta ju pagarba savai kalbai? blink.gif tai jei atvaziavai ir mokykis vietines kalbos, kaip ismoksi, jei su tavim visur snekes tavo kalba? jau metai Lietuvoje nu gal jau laikas pramokus buti?

jau siais laikais parduotuvese, nu tikrai imanoma apsipirkti ir is vis kalbos nezinant. o praktikuojantis pamazu tas kelias frazes manau greiciau ismoktu.

manau lietuviai greiciau ukrainietiskai ismoks visi jau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif , nes toks vajus jau tokia nelieciamuju, isaukstintu, sventuju kasta paliko ukrainieciai, kad jau net bloga, naudojos lgbt zmonemis, sukelt slykstuli, dabar ukrainieciais. Jauciu jiem maziau to visko reikia, nei kazkas nori pasirodyti ala gerieciais. vimdo jau, njo tokiu buku kaip majos, nuo tu ukrainieciu atrdbutu, kalbos ir tt kisimo visur, buvo geju paradai dabar bus ukrainieciu paradai doh.gif . Tai rusai blogi, tai rusu kalba bloga, taip norejo ja isgrust ukrainoje is mokyklu, darbovieciu, ir pyst atvaizuoja i uzsieni o ten rusu kalba viskas lotuliukas.gif
O jei vargsai nemoka rusiskai tai ka jiem daryt, kaip jiem ta rusu kalba pades????? doh.gif

Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2023 05 08, 17:22)

o as va nuo tokiu debilu kaip tu net uz tukstanciu km pabegau lotuliukas.gif nes jau ko ko is tokiu kaip tu pagalbos tikrai nesulauksi, ka ten pagalbos normalaus adekvataus pokalbio neimanoma butu aptureti unsure.gif kaip salia zombiu gyvenant, nezinai, kas tokiem uzplauks, ka valdzia jiem lieps, tai diskriminuos del skeipu, tai del odos spalvos, tai del dar ko....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 08 gegužės 2023 - 19:26
QUOTE(Monteverte @ 2023 05 08, 14:08)
Pastebėjot, kad jau telefonuose nebėra 'slava ukraini'? Kokie jie prisitaikėliai biggrin.gif daro apklausas, skaito žmonių komentarus fb ir sprendžia ką rašyti. Ar čia tie mūsų 'patarnautojai' jiems padiktavo jau nuimti?

Kokiuose čia telefonuose? Kaip suprast, ant ekrano pas tave buvo atsiradę?
Atsakyti
Man uzteko cia isgirsti, kaip ukrainieciai ruosiasi vasara atostogu i Ukraina doh.gif niekad dar negirdejau, kad i kara vaziuotu atostogu, matyt yra kur vaziuoti, kur karo nera, tokius namo supakuoti ir lai vaizuoja atgal, neuzimtu vietos namu, nesinaudotu svetimais pinigais ir nevaidintu vargsais karo pabegeliais.
Tikiu kad vienetai tikrai is karo zonu ir nukeneteje, bet didzioji dalis panasu isbego i pasauli laimes ieskoti, tik nesurpantu tada ko jiem tokios iskirtines salygos? Taip tie, kam is tiesu, reikia pagalbos, jos negauna, nes per duag tu chlevciku. Maciau skelbima seima is Ukrainos abu dirba, vaikai i mokykla eina, neranda zmones namo issinuomot jau metus, o kiti parazitai uzsede namus, is pasalpu gyvena ir vasara vaziuos i Ukraina poilsiauti, nu kuom blogas gyvenimas? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 05 08, 20:31)
Kokiuose čia telefonuose? Kaip suprast, ant ekrano pas tave buvo atsiradę?

o tai pas tave ne? ir vėl tu nie v kursie? biggrin.gif ir per karantiną liepdavo sėdėt namie biggrin.gif
Papildyta:
va, žiūrėk kaip mus treniravo blink.gif biggrin.gif
https://www.facebook...7064754/?type=3
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 05 08, 21:38)
o tai pas tave ne? ir vėl tu nie v kursie? biggrin.gif ir per karantiną liepdavo sėdėt namie biggrin.gif
Papildyta:
va, žiūrėk kaip mus treniravo blink.gif  biggrin.gif
https://www.facebook...7064754/?type=3

Ne, nebuvau girdėjus, pas mane ant ekrano neatsirado, nors Bitės tinkle esu jau gal 20 metų. Bet nematau nieko blogo, nepatinka, eik kitur. Nepatinka Lietuvoj daug ukrainiečių, važiuok gyventi kitur, kur jų nėra, gi ne sovietmetis, sienos atidarytos. Net pas putką vietos gautum už lojalumą.
Gera laida per LRT apie Tapino tyrimą. Labai įdomu.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 05 08, 22:16)
Ne, nebuvau girdėjus, pas mane ant ekrano neatsirado, nors Bitės tinkle esu jau gal 20 metų. Bet nematau nieko blogo, nepatinka, eik kitur. Nepatinka Lietuvoj daug ukrainiečių, važiuok gyventi kitur, kur jų nėra, gi ne sovietmetis, sienos atidarytos. Net pas putką vietos gautum už lojalumą.
Gera laida per LRT apie Tapino tyrimą. Labai įdomu.

prabilo "geroji', ką tik kitus blogiu kaltinusi, dabar spiria lauk tėvynainius ax.gif
tai gal tie ukrainiečiai, kurie nenori mokytis lietuvių kalbos, o tokių statistiškai daug, tegu valina iš čia?
Atsakyti