del Mindaugo karunavimo tai tikrai labai daug klausimu ir abejoniu. Zinoma zinios kurias gaunam siandien gali neatitikti to, kas buvo is tiesu.
patiko vienas postas Fb siandiena:
"Ta Karūnavimo diena man kažkokia neskani tiesą sakant
Lietuva tapo Valstybe, mat
o prieš tai atseit tik Pagonys gyveno - laukiniai
Man labiau čia skamba panašiai kaip Kolumbas atrado Ameriką arba kaip Bilas Geitsas gelbsti Afriką nuo skurdo.
Kodėl aš šiai diena toks skeptiškas? Dėl poros priežasčių. Ir keleto klausimų.
Kaip ten kas buvo prieš tuos 8 amžius, sunku pasakyti, nes panašu, kad maždaug nuo XVII-XVIII amžių DIDŽIULĖ dalis istorijos yra suklastota. Turint tai omeny, man labiausiai rezonuojanti info yra ta, kad Mindaugas apsikarūnavo vardan Politinių Motyvų. Čia kyla keletas klausimų
- Ar jau nebuvo kitos išeities kaip atsilaikyti nuo Krikščioniškų Žudynių?
- Ar Mindė buvo išminčius ir tai padarė kad sustabdyti savo žmonių kraujo praliejimą?
- Ar visgi ta Karūna buvo jo EGO pamaitinimas ir sandoris su popiežium, kad JIS būtų valdovas?
🤔🤔🤔
1. Krikščionybė pasauliniu mastu kol kas atnešė daugiau kaltės negu darnos, daugiau kraujo negu gyvybės, daugiau tamsos, negu šviesos. Ne taip kaip mūsų senoji pasaulėvyda, kur žmogus gyveno išvien su gamta.
2. Nepasitikiu Vakarų pasaulio Monarchais. Pasakose kurias skaitau vaikams, rodos, tie Karaliai buvo kitokie
ten sekama apie išmintį ir jų rūpestį žmonėmis
tačiau šiais laikais? Ką jie daro?
3. Nepasitikiu Politikais, nematau, kad VALSTYBĖ rūpintųsi žmonių gerove. Puolimas nesustojo, tik jis vyksta subtilesniu lygmeniu. Vietoje kraujo praliejimo kabinamos vėliavos, vietoje misionierių siunčiami spalvingesni personažai.
O galų gale
ką visa tai sako man ir tau? Pirmiausia - pasižiūrėt į veidrodį 👀👁️
Su Karaliaus Diena!
Tegul Karas būna skelbiams išmintingai, o gal
jeigu nebūtų Karalių, tai ir Karo nebūtų?"
Bet visgi kas is tu laiku atejo, kad jo zmona buvo karunuota kartu ir irasai apie ja rodo, kad moteris Lietuvoje buvo gerbiama ir tai pat prisidejo prie valstybes valdymo.
Papildyta:
QUOTE(paštininkė @ 2023 07 06, 00:50)
net pastininke mano, kad maja neigali nuspresti pati kaip jai elgtis gyvenime. Kodel taip prastai apie ja manai? varineja sau ja kur nori, eik ten, eik sen