Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

Nu tai prasom kodel neuzsiimi gamyba ,kas draudzia ?    

Atsakyti
QUOTE(arbuzas77 @ 2023 08 23, 20:49)
<p>Nu tai prasom kodel neuzsiimi gamyba ,kas draudzia ?    </p>

aš nemoku, man tai neduota, mano išsilavinimas kitas,
bet ar gali būti tokių dauguma? ne, nes anksčiau žmonės daug gamino, augino ir t.t., kol neįsikišo 'šventoji' ES
Papildyta:
nu va, pakišo lėktuvėlį, neva tik dabar žuvo biggrin.gif https://www.15min.lt...ampaign=rssfeed
dar liepos gale užlenkė jį
Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2023 08 23, 20:38)
tokiu, kurie parduoda sklypus, butus ir kita NT. Tai tokius pazistu, keliauja, eina i privacias klinikas ir t.t.. paklausk, ko bijai? Nenores-neatsakys.  Kame problema? Pvz. Kiek tu gauni algos?
O siaip lb noreciau, manau ir isvaziuosiu. Tuo labiau kviecia pastoviai drauge...
O kiek tu gausi pensijos?
"Ispanijoje vidutinė pensija siekia 1191 eurą: reformomis žada dar padidinti, bet dirbantieji nepatenkinti"
Cia LT:
"Vidutinė senatvės pensija pernai augo 61 eurų ir siekia 474 eurus"
Nebent tavo drauge nelegaliai dirbo ... o gal turi 10 metu darbo stazq?

Cia kas moka mazesnius mokescius?

Tau gal dar pin kodus duot?
Lyg nežinai kas moka mažesnius mokesčius, individuali veikla, patentininkai.

QUOTE(arbuzas77 @ 2023 08 23, 21:49)
<p>Nu tai prasom kodel neuzsiimi gamyba ,kas draudzia ?    </p>

Būtent. Kas neleidžia dirbti ir užsidirbti. Lengviausia pasakyti- aš negabus, man neduota, mano ne toks išsilavinimas. O kas dėl to kaltas? Šimonytė ar Landsbergis, bet tik ne aš pats rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 08 23, 21:50)
Tau gal  dar pin kodus duot?
Lyg nežinai kas moka mažesnius mokesčius, individuali veikla, patentininkai.
Būtent. Kas neleidžia dirbti ir užsidirbti. Lengviausia pasakyti- aš negabus, man neduota, mano ne toks išsilavinimas. O kas dėl to kaltas? Šimonytė ar Landsbergis, bet tik ne aš pats rolleyes.gif

Prie ko cia p8n kodai?
Ta prasme jeigu pasakysi kiek uzdirbi, galesiu tavo pinigus nuimti? Nu kvailiau nesugalvijai nk? Ar geda parasyti, kad mazai gauni?
Tai Mk mazai moka mokesciu, anot taves? Tai savaime aisku, kad maziau moka mokesciu, taip yra jau. Tu pvz moki uz nuoma patalpu, uz priemones, ar uz prekrs? Pvz. Kirpeja moka uz patalpu nuoma, uz kursus, uz priemones, iesko klientus ir pan.. o pvz kokia pardaveja maximoje ar perka priemones, nuomoja kasos aparata, parduotuves vieta? Tu nesupranti kokias islaidas pariria dirbantis su VL arba IV. Lyg tavo vyras dirba su IV, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2023 08 23, 23:04)
Prie ko cia p8n kodai?
Ta prasme jeigu pasakysi kiek uzdirbi, galesiu tavo pinigus nuimti? Nu kvailiau nesugalvijai nk? Ar geda parasyti, kad mazai gauni?
Tai Mk mazai moka mokesciu, anot taves? Tai savaime aisku, kad maziau moka mokesciu, taip yra jau. Tu pvz moki uz nuoma patalpu, uz priemones, ar uz prekrs? Pvz.  Kirpeja moka uz patalpu nuoma, uz kursus, uz priemones, iesko klientus ir pan.. o pvz kokia pardaveja maximoje ar perka priemones, nuomoja kasos aparata, parduotuves vieta? Tu nesupranti kokias islaidas pariria dirbantis su VL arba IV. Lyg tavo vyras dirba su IV, ar ne?

Prie to, kad nesvarbu, kad parašysiu kiek uždirbu, vis vien sakysi kad netiesa biggrin.gif . O kiek uždirbu, man užtenka, neužtektų, galvočiau ką reikia daryti kitaip, kokios kitos veiklos imtis.
O verslas neturi nuomos mokėti, darbo įrankių, priemonių, tik IV? Mano vyras turi ir IĮ, kuri praktiškai nebeveikia tik neuždaryta ir UAB, kuri moka visus mokesčius, patalpų nuomos taip pat.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 08 23, 22:24)
Prie to, kad nesvarbu, kad parašysiu kiek uždirbu, vis vien sakysi kad netiesa biggrin.gif . O kiek uždirbu, man užtenka, neužtektų, galvočiau ką reikia daryti kitaip, kokios kitos veiklos imtis.
O verslas neturi nuomos mokėti, darbo įrankių, priemonių, tik IV? Mano vyras turi ir IĮ, kuri praktiškai nebeveikia tik neuždaryta ir UAB, kuri moka visus mokesčius, patalpų nuomos taip pat.

Na bet apie savo giminaicius rasai, kiek gauna smile.gif
zmogus prisitaiko., nk keisto 😁
Tu nesuvoki kas yra smulkus verslas ir stambus. Cia ir visos bedos tavo . Bent pasidomek kokia apyvarta, kiek darbuotoju UAB ir VL. Gal kazka suprasi. Ir kiek Moka mokesciu smulkus verslininkai kitose salyse 🙃
O jeigu tavo vyrui nesiseka, tai gali issiimti IV arba VL, jeigu tai leidzia jo veikla.
Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2023 08 23, 23:35)
Na bet apie savo giminaicius rasai, kiek gauna smile.gif
zmogus prisitaiko., nk keisto 😁
Tu nesuvoki kas yra smulkus verslas ir stambus. Cia ir visos bedos tavo . Bent pasidomek kokia  apyvarta, kiek darbuotoju UAB ir VL. Gal kazka suprasi. Ir kiek Moka mokesciu smulkus verslininkai kitose salyse 🙃
O jeigu tavo vyrui nesiseka, tai gali issiimti IV arba VL, jeigu tai leidzia jo veikla.

Apie kokius giminaičius rašiau? Nežinau kiek kas uždirba, neklausinėju, nesu zosė ilganosė.
O iš kur ištraukei, kad nesiseka?
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 08 23, 22:41)
Apie kokius giminaičius rašiau? Nežinau kiek kas uždirba, neklausinėju, nesu zosė ilganosė.
O iš kur ištraukei, kad nesiseka?

Tavo sunaus zmona 🙃
Pasiutus pastoviai ant tu smulkiu verslininku... tai gal pyksti, kad tavo vyras daugiau moka mokesciu nei MK. Va sigel 1000000€ uzdirba ir vargo nemato 😁 kai daug uzdirbi, tai ir gyveni sau. Ko tau ta MK maiso tada? 😁 oi, tiesa, dar ir pastin8nke smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uarda: 23 rugpjūčio 2023 - 21:50
QUOTE(Maja Di @ 2023 08 22, 11:10)
<...>
Matėt dar vienas kandidatas į budulių prezidentus atsirado biggrin.gif . Ir kas tokį sovietinį tutkų į kariuomenės vadus galėjo skirti blink.gif . Negi Adamkus blink.gif  <...>

Paulauskas: https://www.delfi.lt...du.d?id=4662514
Atsakyti

Prie to, kad nesvarbu, kad parašysiu kiek uždirbu, vis vien sakysi kad netiesa biggrin.gif. O kiek uždirbu, man užtenka, neužtektų, galvočiau ką reikia daryti kitaip, kokios kitos veiklos imtis.

Smulkuam verslui visuomet sunkiau, bet jis reikalingas, todėl ir turi būt lengvatų jam. 

Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2023 08 23, 23:47)
Tavo sunaus zmona 🙃
Pasiutus pastoviai ant tu smulkiu verslininku... tai gal pyksti, kad tavo vyras daugiau moka mokesciu nei MK. Va sigel 1000000€ uzdirba ir vargo nemato 😁 kai daug uzdirbi, tai ir gyveni sau.  Ko tau ta MK maiso tada?  😁 oi, tiesa, dar ir pastin8nke smile.gif

Net nežinau kiek ji dabar uždirba, pradžioj kai naujam darbe įsidarbino tai pati pasisakė, dabar kyla ta alga. Nesupratau kaip man maišo MK ar paštininkė? Jos ką, mokesčius slepia? Beje mano vyras irgi smulkus verslininkas. Kalbėjau apie mokesčių reforma, kad pritariu projektui. Aš pykstu ant slepiančių mokesčius. Todėl ir pritarčiau grynųjų panaikinimui. O dėl skaitmenizavimo ir kaip mus visus suseks, tai dabar Barselonoj kai buvom, pavalgėm La Rambloj ir nuėjom pasėdėt kitoj kavinukėj, jaukesnėj. Sūnus pasigedo telefono, pasirodo palikęs buvo ten pas turką padavėja, per mapsą surado lokaciją savo telefono. Grįžo, padavėjas sako, nieko nežinau, nemačiau, bet lokacija rodo ten. Netoliese sėdėjo 4 vyrukai, pakilo priėjo prie padavėjo, sako mes matėm kaip paimęi. Iš pradžių dar anas ginčijosi, bet paskui atnešė. Sūnus klausia, jų kaip atsidėkot, gal užsakyt ko nors už pagalbą. Jie atsisako, bet sako - "Remember, we are from Pakistan" . Mat juos visi vagim laiko.....
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2023 08 24, 01:05)

Nu tai logiška tada.
Kaip manot tas lėktuvas netyčia sprogo?

QUOTE(Amadėja* @ 2023 08 24, 11:11)
Smulkuam verslui visuomet sunkiau, bet jis reikalingas, todėl ir turi būt lengvatų jam. </p>

Tai ir pagal naujus įstatymus jam bus lengvatų. Bet kartais tas "smulkus verslas" milijonus varto, bet mokesčių nemoka.
Atsakyti

Net nežinau kiek ji dabar uždirba, pradžioj kai naujam darbe įsidarbino tai pati pasisakė, dabar kyla ta alga. Nesupratau kaip man maišo MK ar paštininkė? Jos ką, mokesčius slepia? Beje mano vyras irgi smulkus verslininkas. Kalbėjau apie mokesčių reforma, kad pritariu projektui. Aš pykstu ant slepiančių mokesčius. Todėl ir pritarčiau grynųjų panaikinimui. O dėl skaitmenizavimo ir kaip mus visus suseks, tai dabar Barselonoj kai buvom, pavalgėm La Rambloj ir nuėjom pasėdėt kitoj kavinukėj, jaukesnėj. Sūnus pasigedo telefono, pasirodo palikęs buvo ten pas turką padavėja, per mapsą surado lokaciją savo telefono. Grįžo, padavėjas sako, nieko nežinau, nemačiau, bet lokacija rodo ten. Netoliese sėdėjo 4 vyrukai, pakilo priėjo prie padavėjo, sako mes matėm kaip paimęi. Iš pradžių dar anas ginčijosi, bet paskui atnešė. Sūnus klausia, jų kaip atsidėkot, gal užsakyt ko nors už pagalbą. Jie atsisako, bet sako - "Remember, we are from Pakistan" . Mat juos visi vagim laiko.....
Matai, atsiskaitymų kortele atveju gi eina procentukai bankams nuo kiekvienos operacijos. Grynais - tiesiog pardavėjams daugiau darbo. Visiškas suskaitmeninimas būtų blogis. Juolab ne visur internetas prieinamas  arba būna neveikia. Ką tada? Negaluma bus nieko nusipirkti, sumokėti iž maistą kavinėj ir pnš.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 24 rugpjūčio 2023 - 09:33