Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(-burbanti- @ 2022 03 22, 12:14)
Negalejai neleisti tuo metu I dsrzeli, gi dar prie ruso jie pas tave darzelinuku amziaus buvo. Jus socialiniai butu užtrumpinę. Isvada - jei fantazuoji, tai fantazuok arciau teisybės.
Papildyta:
Nu vsio. Jus kaip norit, o as einu gyventi.

Aš pati į darželį gal kokius metus prieš pat mokyklą tik ėjau, mane bobutė prižiūrėjo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2022 03 22, 11:07)
Kur buvo tavo tevai, jei mate, kad tau blogai darzelyje?

Dirbo, negi nosį krapštė?
Nežinojom nei vieno vaiko aplink, kuris neina į darželį. Nebent neįgalus. Tokie laikai buvo, visi ėjo. Tiesa, studijose pas mane buvo viena grupiokė, kuri nebuvo lankiusi darželio, pas močiutę prabūdavo. Tai sakė, kad labai sunku pradinėje jai buvo prisitaikyti
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2022 03 22, 11:22)
Mano abu vaikai nenorėdavo pietų miego. Vyresnysis tai kai augo, tai auklėtojos tokios sovietinės dar buvo, reikia atgulėti nors tu ką, tai dažniausiai net neužmigdavo, o jei užmigdavo tai tik tada kai jau kiti keldavosi ir dažnai prisisiodavo į lovą, nors namuose visą naktį išmiegodavo ir neprisisiodavo. Mažasis kai augo, labai gera šeimininkėlė būdavo, leisdavo nemiegoti arba pagulėti kol kiti užmigs ir paskui eiti žaisti. Jis kadangi super ramus būdavo, tai nekeldavo triukšmo. Kartais dviese su kita mergaite atsikeldavo pažaisti jei ir ana neužmigdavo.

Taip. Ir pas mus taip buvo, kad judriausią vaiką išleidžia žaisti, jei niekaip neužmigdo. Bet tai negalėjo taip leisti visiems norintiems, nes patalpų dydis, skaičius ribotas. Jei daugiau vaikų nemiegotų ir žaistų, tai keltų triukšmą ir kiti už sienos nelabai turbūt galėtų miegoti. Tai irgi liepdavo bent gulėti, nekrutėti ir pan.
Nežinau ką pasakytų psichologai šiai dienai. Ar tai didelės traumos vaikams ar ne. Nes nelabai maloniai auklėtojos kalbėjo. Grasindavosi diržiukais, kad akis užklijuos plastelinu ar pan.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2022 03 22, 11:36)

Nežinau ką pasakytų psichologai šiai dienai. Ar tai didelės traumos vaikams ar ne. Nes nelabai maloniai auklėtojos kalbėjo. Grasindavosi diržiukais, kad akis užklijuos plastelinu ar pan.

Vėliau suaugę bijo. Bijo nesėkmių, naujos veiklos, bendravimo, naujo kolektyvo ir t.t.
Dauguma baimių ir atkeliauja iš vaikystės.
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 03 22, 07:15)
😅 buki tavo dantys😅 Mylimukė gyvena geriau už tave, o tavo vyrelio nė viena ir dykai neimtų😆

kur cia bandyma ikasti randi? doh.gif
tai tipo nesunku vienisom mamom Lietuvoje? saunu, kad mylimuke gerai gyvena, dziaugiuosi uz ja.
kaip pacios vis su bandymais kasti tai ir visuose zinutese tai iziurit?
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 03 22, 08:13)
<p>Bet juokinga, kai baisisi ta, kuri perėjo peklą smile.gif Išlėkė su kūdikiu ant rankų į užsienį nuo diedo, dirbo, kad save išmaitintų nutrenkus kūdikį svetimiems (šį dalyką ji visad nutyli, neįsipaišo į istoriją, kad reikia su vaikais sėdėt iki mokyklos)</p><p>Pašalpos, nuomojamos pastogės</p><p>Du vaikai, vyras alkoholikas, grubus. </p><p>Galų gale viena augino vaikus, kai diedas susirado darbą specialiai toli nuo namų, kad grįžti reikėtų tik savaitgaliais....</p><p>Ir visų vargų džiaugsmas, jau tas gerasis gyvenimas-pagaliau paskola ir bakūžė ir pagaliau pirmąsyk po 40 -mečio perkama buitinė technika...Jokių kelionių. Oi, na, iki Lenkijos apsipirkt. A, ir vyras namie, tik...skirtinguose miegamuosiuose.</p><p>Išties, tiesiog pavyzdys Mylimukei smile.gif</p>

vaje, su laiku ziuriu pasaka vis storeja, kruteja, jau ir kudiki pasirodo svetimiem net buvau palikusi? lotuliukas.gif bigsmile.gif biggrin.gif pasalpa?pirma kar perkama buitine technika? vyras specialiai toliau nuo namu vaziuoja, dieve dieva, jo is Airijos varom i Lenkija pasipirkti lotuliukas.gif vargeli tu vargeli, kaip apgailetinai atrodai... ka tu rukai? ar taip is pavydo persikreipe tavo realybes suvokimas? biggrin.gif

na va tavo noras ikast aiskus, bet matai kuriant apie mane savo briedus, na niekaip ikasti man neiseis , nebent kruta pries savo teletabiu motelinele pasijusi , gausi bonusus uz palojima biggrin.gif o man juoka sukeli mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2022 03 22, 09:19)
gal jei blaiviame stovyje taisytų, tai taip negestų biggrin.gif
Papildyta:

nu nesakyk, darželis joks ne gėris mažiems vaikams, kad ir kokie jie super krūti būtų
ypač tų laikų darželiai, kai vaikų teisių tokių nebuvo
kiekvienas mąstantis ir atsimerkęs vaikas prisimins visokių didelių nemalonumų iš jo

biggrin.gif Na kaip bebutu technika genda ir aisku su laiku vis labiau, detales visgi devisi...

Man kaip juokinga, kad tos dvi teletabes mamos gegutes vaidina kazka suprantancios psichologijoje vaiku doh.gif Vaikai iki 3 m turi tureti bent 1 artima zmogu, kuris jais nuolat rupintusi, o ne 10 vaiku su viena aukletoja... zinoma vaikam jau virs 4,5 m gali buti smagu, jei geros aukletojos, jei geras darzelis, siais laiakis tikria jau yra is ko rinktis bent didmiesciuose ir jei vaikas ten nepaliekamas nuo 9-17h. 3-4 val pilnai vaikam uztenka pazaisti su kitais vaikais.
as vesdavau i toki bureli, kur butent ir buvo pazaidimas su vaikais, padainuodavo, iv kiti uzsiemimai 2 val, is pradziu budavau viduje kartu su vaikais, paskui jau ir iseiti galedavau, paskui dar pasiemem pora bureliu, tai daug idomiau nei darzelis, kaip darbas... unsure.gif
Ir zinoma vaikai jau to neprisimins, nes kas vyksta iki 3 m mes mazai prisimenam tik tarpais, o daznai kaip sakoma ir suo kariamas pripranta, kai vaikas nezino, kad gali buti kitaip, prisitaiko.
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2022 03 22, 09:54)
O, dvi mamkų pletinykės kazko tais sujudo. Reiškiasi lutukė  palietė jautriqusią teletabių stygą.  biggrin.gif

matomai, moonte net darzeli prisimine, kuriame ji nebuvo traumuota biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2022 03 22, 10:00)
Tu rašydama tai ne smailikus turi dėti, o susirupinti kas vaiką slegia dabar, siuo metu. Tokiam mazam vaikui verkti, kad kazkada buvo gera gyventi, yra nenormalu, reiskiasi jus su vyru nesuteikiat jai saugaus augimo, laimingos vaikystes.
Galiu duoti savo du pirstus apmyzti, kad net nesusiprotejai paklausti kodel jai dabar blogiau, nei buvo tada.

labai geras pastebejima.drinks_cheers.gif Mano vaikai i darzlei nejo, bet ejom i burelius baige pradine mokykla prisimenam, smagu, bet kad ten iki asaru ar kazkokio perdeto prisiminimo nu nera, yra dabar smagiu veiklu, nauju dragu ir t.t.
Atsakyti
Na nezinau, mano gyvenime nebuvo tokiu siaubu baubu darzelyje. Na pamenu, kai auklyte reketavo, istorija apie mano gimtadieni, kuris neva buvo ne tada kada as gimiau, na ir pieniska darzoviene verte valgyti, viska sutvarke tevai. Santikiai su darzelio darbuotojom buvo puikus, mokykla buvo netoli darzelio, einant namo neretai sutikdavau darbuotojas, mielai pabendraudavom. Man isvykus is gimtojo miesto, sutikus mama, jos teiradavosi kaip man sekasi. Va ir dabar su viena is ju pabendrauju. Nezinau, galimai viskas OK buvo kad buvau, bendraujanti, artistiska, nepiktybinis vaikas. Jei nenorejau miegoti tyliai gulejau ir ziurejau pro langa ir kuriau galvoje istorijas, na tarkim, kai gera buti kad suplojus delnais as galeciau atsidurti ten kur noriu, ir ka as daryciau jei taip butu galima "judeti". Nezinau, neturejau as problemu, na gal tik nemegstama PIENISKA darzoviene...
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2022 03 22, 10:05)
Mano galva viskas priklauso nuo tevu, kaip jie sugebejo paruosti savo vaika. Nuo ju bendravimo igudziu su ten dirbanciu personalu.

kaip galima paruosti 2 metu vaika atskyrimui nuo mamos? doh.gif jam tai bus trauma bet kokiu atveju, kaip jis su ja tavrkysis,jau rpiklausys nuo pacio vaiko sveikatos tiek spcihines, tiek fizines. bet neigti, akd tai stresas ir truama, tai idotiska. Visi vaikai nori buti salia tevu, bent mamos, jei abu nebuna salia, o ci avienam visa diena su kitais tokiais pypliais konkuruoti del aukletojos demesio, buti dresuojamam kaip suniukui, laikas keltis , laikas valgyti, laikas sedeti ant puoduko, laikas zaisti, ne ne kada nori, o pagla grafika viskas....fu, aiskinti, kad cia vaikam geris, yra durnyste, nesuprasti, kad vaikas traumuojamas, nesuprasti is vis zmogaus psichologijos, pateisinti tai, galima tik tada, jei seimoje gresia badas ir mama privalo dirbti.
Bet jus jau seniai kaip matau iskastruotos verges nuolankios, net nesurpantat elementariu dalyku...jum viskas saunu skiepai valio, karas valio, ka lieps valdzi ata ir darysit, nes nuo mazens prarade laisva dvase...
Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2022 03 22, 11:23)
Tai aišku ukrainietės nėra tamsios. Niekas apie tai nerase. Bet už lietuvės tamsesnės (plaukai, akys, veido oda).
Na ir? Naomi Campbell oda irgi šaltu atspalvių. 😁
Žalios tamsesnės, ryškesnės akys. Nemažai ir rūdų. Pvz. Timoshenko, Gordonas, Klichko, Zelenskis, Polyakova ir.t.
Beje, ir maišytų žmonių ten daugiau nei LT.
Didėja biustas metams bėgant? Pirmą kartą girdziu. Kad pas 40-60 metu moterį augtu krutine. Na nebent čia nuo svorio priklauso? Svoris auga tai ir klubai, liemuo, krutine taip pat didėja.  Arba po plastinių operacijų tą krūtine auga. O kodėl turėtų būti nepatenkintos? Čia kas? trūkumas didesne krūtine? O jeigu auga krūtine šiaip sau tai aišku, kad nesveika. Gal kokia liga, bet čia išimtis.
Va ukrainiete blondinė":
vartotojo įkelta nuotrauka]

Nesuprantu ka su ta nuotrauka noreta parodyti? Kiekviena dazyta moteris bus ryski.
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 03 22, 10:10)
aaa, na, lankiau darželį, dabar, aišku, į tokį nevesčiau savo vaikų, bet iš esmės jokių traumų neliko smile.gif </p>

lotuliukas.gif ne, tik psichiniai sutrikimai, mazochizmas, ar cia sakai igimta jau buvo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 22 kovo 2022 - 12:12

Aš pati į darželį gal kokius metus prieš pat mokyklą tik ėjau, mane bobutė prižiūrėjo ax.gif
Mane irgi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 22 kovo 2022 - 12:12
QUOTE(lutuke123 @ 2022 03 22, 12:10)
kaip galima paruosti 2 metu vaika atskyrimui nuo mamos? doh.gif  jam tai bus trauma bet kokiu atveju, kaip jis su ja tavrkysis,jau rpiklausys nuo pacio vaiko sveikatos tiek spcihines, tiek fizines. bet neigti, akd tai stresas ir truama, tai idotiska. Visi vaikai nori buti salia tevu, bent mamos, jei abu nebuna salia, o ci avienam visa diena su kitais tokiais pypliais konkuruoti del aukletojos demesio, buti dresuojamam kaip suniukui, laikas keltis , laikas valgyti, laikas sedeti ant puoduko, laikas zaisti, ne  ne kada nori, o pagla grafika viskas....fu, aiskinti, kad cia vaikam geris, yra durnyste, nesuprasti, kad vaikas traumuojamas, nesuprasti is vis zmogaus psichologijos, pateisinti tai, galima tik tada, jei seimoje gresia badas ir mama privalo dirbti.
Bet jus jau seniai kaip matau iskastruotos verges nuolankios, net nesurpantat elementariu dalyku...jum viskas saunu skiepai valio, karas valio, ka lieps valdzi ata ir darysit, nes nuo mazens prarade laisva dvase...

2 metu vaikas yra zmogus, su kuriuo galima susikalbeti, jei tu nesugebi, tai nereiskia kad ir kita motina nesugebes tai padaryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 22 kovo 2022 - 12:20
QUOTE(Monteverte @ 2022 03 22, 10:55)
suguldo, o jie kaldras kojomis suka, vartosi, kilojasi lovose ir pan. Pamato kokią musę, jei vasara, tai dėl musės šumina smile.gif

as pamenu kaip aktyviem berniukam, kurie siusdavo per pietu miega, auklyte grasidavo, kad triuskus nueims ir ant stalo pastatys, arba kas nemiegos uzdes ranskluoscius ant veido... blink.gif
mano mama dirbdavo muzikos mokytoja darzelyje, kai as buvau maza, tai su manim gana graziai elgdavosi, na bet vis tiek gi matai, gridi tokius dalykus, tikrai nejauku. Nekenciau pietu miego, gal del to, kad tai buvo daroma per prievarta, palamai labai nekenciu pirevartos nuo mazens...kartais pabegdavau pas mama per pietu miega biggrin.gif mama aisku sakydavo, kad negalima...
absurai tie darzeliai , ypac tie pilna diena...paitnka tie dabar netradiciniai valdorfo, montesori, misko darzeliai, bet vel, pati tokio nelankiau, neiznau kaip is vaiko patirties...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 22 kovo 2022 - 12:33
QUOTE(Maja Di @ 2022 03 22, 11:28)

O as gailiuosi, kad sunaus neatidaviau anksciau i darzeli. Silnaminis auklejimas, bent jau berniukui nieko gero. Jam teko adaptuotis jau bunant vyresniam.

Kaip jau pasakojau 6 metu sunus istikus pirmam konfliktui su kitu berniuku, pauklausius jo kas nutiko -"jam pritruko argumentu, todel pradejo mustis". Kai kam juokingai nuskambejo, o as supratau, kad mano deka jis tapo balta varna. Dekoju vyrui, kad sia mano klaida apdejo istaisyti, ir padejo sunui adaptuotis realioje aplinkoje.
Atsakyti