Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(lutuke123 @ 2022 03 22, 12:17)
as pamenu kaip aktyviem berniukam, kurie siusdavo per pietu miega, auklyte grasidavo, kad triuskus nueims ir ant stalo pastatys, arba kas nemiegos uzdes ranskluoscius ant veido... blink.gif
mano mama dirbdavo muzikos mokytoje darzelyje, kai as buvau maza, tai su manim gana graziai elgdavosi, na bet vis tiek gi matai, gridi tokius dalykus, tikrai nejauku. Nekenciau pietu miego, gal del to, kad tai buvo daroma per prievarta, palamai labai nekenciu pirevartos nuo mazens...kartais pabegdavau pas mama per pietu miega  biggrin.gif mama aisku sakydavo, kad negalima...
absurai tie darzeliai , ypac tie pilna diena...paitnka tie dabar netradiciniai valdorfo, montesori, misko darzeliai, bet vel, pati tokio nelankiau, neiznau kaip is vaiko patirties...

dar buvo populiarus būdas tempti į svetimą grupę, jei vaikas neklauso ar nemiega
tipo va kaip tau bus blogai, jei būsi blogas, ten svetimi vaikai ir svetima auklėtoja
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2022 03 22, 11:16)
Uzbaik tas savo pasakas, durneli.

Kvaisha. Ka cia pasapaliojai tai panashu kad SSSR gyvenima zhinaii tik ish Lanzbergio knygu
Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2022 03 22, 11:23)

Didėja biustas metams bėgant? Pirmą kartą girdziu. Kad pas 40-60 metu moterį augtu krutine. Na nebent čia nuo svorio priklauso? Svoris auga tai ir klubai, liemuo, krutine taip pat didėja.  Arba po plastinių operacijų tą krūtine auga. O kodėl turėtų būti nepatenkintos? Čia kas? trūkumas didesne krūtine? O jeigu auga krūtine šiaip sau tai aišku, kad nesveika. Gal kokia liga, bet čia išimtis.
Va ukrainiete blondinė"

rimtai ji taip rase dideja biustas? lotuliukas.gif daugumos jos kliedesius, nei neskaitau lotuliukas.gif praleidau perliuka lotuliukas.gif
gaila, kad as neukrainiete, man deja, neauga su metais biustas angel_sadangel.gif iskirtine kazkokia rase, siaip kitu tautu moterys operacijas daro, o va ukrainietem auga sau krutine su amziumi , palauki i jau ziurek DD rolleyes.gif
Atsakyti
O cia ukrainieciu daina, a cappella.

https://www.youtube....rts/2Y2Syydleso

O ka is to padare kitas menininkas.

https://www.youtube....h?v=lu8m5FA2nL8
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2022 03 22, 11:36)
Dirbo, negi nosį krapštė?
Nežinojom nei vieno vaiko aplink, kuris neina į darželį. Nebent neįgalus. Tokie laikai buvo, visi ėjo. Tiesa, studijose pas mane buvo viena grupiokė, kuri nebuvo lankiusi darželio, pas močiutę prabūdavo. Tai sakė, kad labai sunku pradinėje jai buvo prisitaikyti

mano brolis nelanke lotuliukas.gif tik nuveda i darzeli taip ir suserga, neveda sveikiausias vaikas, mama del jo mete darba ir pradejo is namu dirbti, ismoko siuti, nu negalejo visai i darzeli jo vesti. biggrin.gif Kai kruie vaikai moka protestuoti pasamoningai.
Papildyta:
QUOTE(uarda @ 2022 03 22, 11:45)
Vėliau suaugę bijo. Bijo nesėkmių, naujos veiklos, bendravimo, naujo kolektyvo ir t.t.
Dauguma baimių ir atkeliauja iš vaikystės.

tampa darboholikais ir t.t.
deja, deja...
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2022 03 22, 12:18)
O as gailiuosi, kad sunaus neatidaviau anksciau i darzeli. Silnaminis auklejimas, bent jau berniukui nieko gero. Jam teko adaptuotis jau bunant vyresniam.

Kaip jau pasakojau 6 metu sunus istikus pirmam konfliktui su kitu berniuku, pauklausius jo kas nutiko -"jam pritruko argumentu, todel pradejo mustis". Kai kam juokingai nuskambejo, o as supratau, kad mano deka jis tapo balta varna. Dekoju vyrui, kad sia mano klaida apdejo istaisyti, ir padejo sunui adaptuotis realioje aplinkoje.

taip, vaikus tokie dalykai grūdina, kova už būvį
mūsų vaikų stalas vakarienės metu buvome išsimokinę profesionaliai greitai nešti beveik pilną pieno puoduką, vaidinant, kad jis tuščias. Auklėtojos liepdavo išgerti karštą pieną ir dar su ta pluta (viaukt). Tai vos vos nugerdavome, sėdėdavome, tyliai tardavomės ką darysim ir nutaikę laikyseną, eiseną, pono Byno žvilgsniuką vaidindavom, kad nešam tuščią puoduką į kriauklę. Auklėtojos sėdėdavo toliau, prie kito stalo. O kriauklėje labai greitai išpildavome. Tipo tušti puodukai.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2022 03 22, 12:22)
dar buvo populiarus būdas tempti į svetimą grupę, jei vaikas neklauso ar nemiega
tipo va kaip tau bus blogai, jei būsi blogas, ten svetimi vaikai ir svetima auklėtoja

As pati kartais nupedindavau i kita grupe, nes ten mano kiemo draugas ejo.
Paskui susitarem su aukletoja, kad viena nevaiksciosiu, tik su ja, ar auklyte. Veliau ji-viena is "mano tutes draugu" pervede i mano grupe, tad ir vaikscioti po kitas grupes nebuvo reikalo. Visai nebijojau svetimu zmoniu. Vaziuodama miesto autobusu, kiekveinas stovintis salia manes buvo "suvyliotas", islipdamas buvo mano "draugelis". Juokingiausia, kad vleiau, jau man paaugus, tie draugeliai mane miesto transporte klausinejo, kaip man sekasi, o as ju net neatsimindavau, bet man tai buvo norma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 22 kovo 2022 - 12:30
QUOTE(Moonte @ 2022 03 22, 12:12)
2 metu vaikas yra zmogus, su kuriuo galima susikalbeti, jei tu nesugebi, tai nereiskia kad ir kita motina nesugebes tai padaryti.

susikalbeti galima ir su kudikiu, tik kaip tai surista su "paruosimu" atskyrimui nuo mamos? kaip tai surista su tuo, kad tai nebus vaikui trauma, kad neskaudes sirdeles, kad nebus liudna, tipo paskai ir viskas emocijos susitvarko? 2 metu vaikui???? taip ir eina, kaip i darbuka, pamenu kaip drauge savo vaikui sakydavo, as einu i darbuka ir tau reikia eiti i darzeli , na pripranta aisku vaikas, o kur dings? paverkia pradzioje paskui tik dazniau serga kai kurie, kiti svayje viska uzgniauzia... ir t.t..
suaugusiam emociju nesutvarkysi zodziais, paciam isjausti isgyventi reikia, o ne kad pasake kazkas kazka ir vsio isjunge emocijas ar tai tik emociju ir skausmo vaiko neigimas?

ar tu sakei vaikui, na suprantu,kaip tau bus liudna be mamytes, skaudu, bet as privalau dirbti, kad turetumem kur uz ka gyventi, todel atleisk, bet tau teks pakenteti? taip ruosei savo sunu?

O tave matau nuo vaikystes uzzombino padare paklusne verge... tu net sau meluoji, kad tarumos nepatyrei, ir matomai nuo vaikystes taip esi ismokyta, nejausti, neigti, paklusti...
Kai isdrisi sau prisipazinti tirkas savo emiocijas tau tai bus labai didlesi zingsnis i pagyjima.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2022 03 22, 12:29)
As pati kartais nupedindavau i kita grupe, nes ten mano kiemo draugas ejo.
Paskui susitarem su aukletoja, kad viena nevaiksciosiu, tik su ja, ar auklyte. Veliau ji-viena is "mano tutes draugu" pervede i mano grupe, tad ir vaikscioti po kitas grupes nebuvo reikalo. Visai nebijojau svetimu zmoniu. Vaziuodama miesto autobusu, kiekveinas stovintis salia manes buvo "suvyliotas", islipdamas buvo mano "draugelis". Juokingiausia, kad vleiau, jau man paaugus, tie draugeliai mane miesto transporte klausinejo, kaip man sekasi, o as ju net neatsimindavau, bet man tai buvo norma.

matai, jei tai gąsdinimas, grasinimas, tai to bijo visi vaikai. Jie tada net neturi kada pagalvoti, kad gal matė kažkada tą kitą auklėtoją ar žino, kai kuriuos vaikus. Visi tie vaikai priešindavosi ir verkdavo labai.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 03 22, 12:22)
rimtai ji taip rase dideja biustas? lotuliukas.gif daugumos jos kliedesius, nei neskaitau lotuliukas.gif praleidau perliuka lotuliukas.gif
gaila, kad as neukrainiete, man deja, neauga su metais biustas  angel_sadangel.gif iskirtine kazkokia rase, siaip kitu tautu moterys operacijas daro, o va ukrainietem auga sau krutine su amziumi , palauki i jau ziurek DD rolleyes.gif

Aš irgi nesupratau.
Moonte-"Del figuru, metams begant dideja ir ju biustas, ne visom moterim tai patinka ir sveika. Lietuves tokiais groziais nepasizymi."
Na ir lietuvems tai nebudinga.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2022 03 22, 12:29)
taip, vaikus tokie dalykai grūdina, kova už būvį
mūsų vaikų stalas vakarienės metu buvome išsimokinę profesionaliai greitai nešti beveik pilną pieno puoduką, vaidinant, kad jis tuščias. Auklėtojos liepdavo išgerti karštą pieną ir dar su ta pluta (viaukt). Tai vos vos nugerdavome, sėdėdavome, tyliai tardavomės ką darysim ir nutaikę laikyseną, eiseną, pono Byno žvilgsniuką vaidindavom, kad nešam tuščią puoduką į kriauklę. Auklėtojos sėdėdavo toliau, prie kito stalo. O kriauklėje labai greitai išpildavome. Tipo tušti puodukai.

Mano darzelyje vaikai indu nenesiojo. Maitinimo metu susesdavome prie savo stalu, kur dalinai jau buvo padengta. BAigaintis, viska palikdavome ant stalu. Kazkaip tas pienas, bent jau mano galvoje neuzsifiksavo.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2022 03 22, 12:18)
O as gailiuosi, kad sunaus neatidaviau anksciau i darzeli. Silnaminis auklejimas, bent jau berniukui nieko gero. Jam teko adaptuotis jau bunant vyresniam.

Kaip jau pasakojau 6 metu sunus istikus pirmam konfliktui su kitu berniuku, pauklausius jo kas nutiko -"jam pritruko argumentu, todel pradejo mustis". Kai kam juokingai nuskambejo, o as supratau, kad mano deka jis tapo balta varna. Dekoju vyrui, kad sia mano klaida apdejo istaisyti, ir padejo sunui adaptuotis realioje aplinkoje.

keista o iki to tevas nedavylavo vaiko ugdyme ? blink.gif
neturejau jokiu bedu su vaikais mokykloje, kuo puikiausiai adaptavosi, ir iki tol neatsiskyre gyvenom, bendravom su zmonem , su kitais vaikais, lankem burelius. Na, o mustis tikrai neprireike mokykloje, nebent su draugais for fun tai daro.
Atsakyti